cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  20.08.2019 11:00:08

Světová Banka navyšuje blockchainové dluhopisy

Světová banka patří mezi nejdůležitější finanční organizace na světě. Právě tady aktuálně testují blockchainovou technologii – a zdá se, že úspěšně. Přímo na dluhopisech.

Světová banka platí za označení pro sdružení dvou devíz Organizace spojených národů, které společně zajišťují finanční a technickou pomoc pro rozvojové země. Cílem je samozřejmě zmírnit chudobu a nastolit všem jednotné životní podmínky.

Blockchainové dluhopisy nabývají na popularitě

Vedení této organizace 16. srpna oznámilo, že se splatností stanovenou na srpen příštího roku 2020 navýšila svůj dluhopisový fond Kangaroo o další prostředky v hodnotě 50 milionů australských dolarů, tedy asi 790 milionů korun. A vše běží pomocí blockchainové technologie. Světová banka dále tvrdí, že se jedná o vůbec první dluhopis, který byl vytvořen, alokován a spravován pomocí technologie DLT (Distributed Ledger Technology). Taková „distribuovaná účetní kniha“ slouží jako unikátní databáze, která se rozprostírá přes určitý počet počítačových zařízení nebo uzlů. Každý z nich potom replikuje a uchovává identickou kopii. Každý uzel se ale přitom aktualizuje zcela samostatně.

V budoucnu můžeme očekávat více projektů

Tato iniciativa tak nejnověji rozšiřuje blockchainovou platformu Světové banky pod názvem Bond-i. Podílejí se na ní přitom zejména tři hlavní společnosti; Commonwealth Bank of Australia (CBA), RBC Capital Markets a TD Securities (TD). Nutno dodat, že iniciativa vzbuzuje stále větší zájem komunity investorů. Tato platforma dluhopisů umožňuje rychlejší, efektivnější a samozřejmě především bezpečnější transakce. Dalo by se rovněž říci, že se jedná o pilotní projekt – Světová banka v budoucnu plánuje používat technologii DLT na vícero projektech.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 11:05  Obchody s kryptem stouply od ledna do dubna o čtvrtinu Martin Stránský (WBTCB)
Út 16:45  Ethereum pod úrovní 3000 USD X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste