TNBiz (TN.cz)
Investice  |  12.08.2019 11:46:01

Trump naznačil, co mohlo stát za smrtí obviněného finančníka Epsteina


Kolem sebevraždy finančníka Jeffreyho Epsteina, obviněného ze zneužívání nezletilých dívek, se rojí spekulace. Do jejich šíření se pustil i americký prezident Donald Trump, když na twitteru sdílel zprávu, že podle dokumentů spojených s kauzou jezdili čelní představitelé Demokratické strany, včetně bývalého prezidenta Billa Clintona, na Epsteinův "ostrov pedofilů".

Věděl příliš mnoho, a proto musel zemřít? Takové teorie se vyrojily poté, co v sobotu ráno našli finančníka obviněného ze zneužívání nezletilých dívek a z kuplířství Jeffreyho Epsteina mrtvého ve vazební cele.

"Dokumenty zveřejněné včera odhalily, že přední demokraté, včetně Billa Clintona, několikrát cestovali na ostrov pedofilů Jeffreyho Epsteina," stojí ve zprávě kanálu BNL News, který je známý tím, že šíří neověřené informace, kterou retweetoval americký prezident Donald Trump.

Paradoxně v dalším tweetu autoři uvádějí také, že ve zveřejněných dokumentech je několikrát zmíněný prezident Donald Trump a že není jasné, jakou roli přesně v Epsteinově kauze Trump hrál.

Trump retweetoval také příspěvek baviče a komentátora Terrence K. Williamse, který se podivoval nad tím, jak se mohl Epstein zabít ve vězení, když měl být pod stálým dozorem. "Jeffrey Epstein měl informace na Billa Clintona a teď je mrtvý. Vidím, že je trendem hashtag #TrumpovyMrtvoly (TrumpBodyCount), ale my víme, kdo tohle udělal!" napsal Williams.

Clinton prostřednictvím své mluvčí už minulý měsíc, když byl Epstein zadržen a obviněn, uvedl, že o činech, k nimž se před lety na Floridě Epstein přiznal, ani o nových obviněních v New Yorku nic nevěděl. A že v roce 2002 a 2003 cestoval dohromady čtyřikrát Epsteinovým soukromým letadlem, kterému americký bulvár přezdíval "Lolita Express", vždy ale se svými asistenty a ochrankou.

Epstein se netajil přátelstvím s vlivnými lidmi, kromě Clintona šlo například o britského prince Andrewa, nebo právě o Trumpa. Objevily se například záběry z večírku v Trumpově floridské rezidenci Mar-a-Lago, kde si Trump s Epsteinem užívají. Americký prezident o něm v minulosti mluvil jako o "úžasném chlapíkovi, se kterým je spousta srandy". Po Epsteinově zadržení se od něj Trump distancoval.

Krátce před volbami v roce 2016 podala neznámá žena na Trumpa a Epsteina federální žalobu u kalifornského soudu, kde tvrdila, že ji oba v roce 1994, když jí bylo 13 let, sexuálně napadli v Epsteinově newyorském sídle. Kalifornský soud žalobu zamítl, žena ji dvakrát vznesla také v New Yorku. Zatímco Epstein se k obvinění odmítl vyjádřit, Trumpův právník nařčení striktně odmítl. Soudce žalobu zamítl 4. listopadu 2016, čtyři dny před prezidentskými volbami.

Šestašedesátiletý Epstein čelil hrozbě až 45 let ve vězení za zneužívání nezletilých dívek a kuplířství. Některým dívkám mělo být teprve 14 let. Byl ve vazbě bez nároku na propuštění na kauci, proces měl začít příští rok. Minulý měsíc se měl pokusit o sebevraždu, poté měl být dozorci přísněji hlídán. Režim mu ale věznice opět zmírnila na konci července. Navíc podle amerických médií dozorci během noci, kdy se Epstein zřejmě oběsil, sloužili přesčasy a celu nekontrolovali tak často, jak měli.

Obvinění v New Yorku nejsou první, kterým Epstein čelil v souvislosti se zneužíváním nezletilých dívek. Už v roce 2008 byl odsouzen na Floridě, když se přiznal k nabádání nezletilé dívky k prostituci. Vyvázl s pro něj velmi vstřícnou dohodou. Dostal 18 měsíců vězení, z nichž si "odseděl" 13 měsíců. Měl ale pracovní propustku, takže věznici, kde pobýval v soukromém křídle i s přístupem k vlastní televizi, mohl šest dní v týdnu opouštět na 12 hodin denně.

Epstein se po odpykání trestu musel registrovat jako sexuální násilník a následoval ještě trest domácího vězení. Ale během něj mu úřady opakovaně umožnily cestovat soukromým letadlem do New Yorku nebo na jeho soukromý ostrov na Amerických Panenských ostrovech.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688