Petr Hanisch (AliaWeb)
Praha  |  09.07.1998 11:35:39

Informace z minořádné valné hromady z 3.7.98

(informace z 1.7.1998)

Akcionáři Spořitelní privatizační – Českého investičního fondu, a.s., (SP- ČIF) jehož obhospodařovatelem je Spořitelní investiční společnost, a.s., na mimořádné valné hromadě fondu, konané 30. června 1998, vyslovili souhlas s přeměnou fondu na otevřený podílový fond.

Spořitelní privatizační – Český investiční fond, a.s., vznikl ke dni 30. června 1995 rozhodnutím valné hromady, konané 12. dubna 1995, jako jeden z nástupnických fondů zrušené Spořitelní privatizační a.s. – investiční fond, vzniklé v první vlně kuponové privatizace.

SP – ČIF patří od svého vzniku mezi největší a nejvýznamnější fondyČeské republice; jeho základní jmění, které je rozděleno na 19 338 640 ks akcií o jmenovité hodnotě 400 , činí 7 735 456 tis. Kč. To spolu s dosahovanými dobrými ekonomickými výsledky z něj činí předmět mimořádného zájmu investorů. Podle objemu obchodů patří akcie SP – ČIF mezi dlouhodobě nejobchodovanější tituly na českém kapitálovém trhu. Například jen za rok 1997 dosáhl objem obchodů s nimi na BCPP více než 3 mld. . Akcie jsou obchodovány na hlavním trhu BCPP a od listopadu 1996 též v systému KOBOS.

Za roky 1995 a 1996 vyplatil fond svým akcionářům dividendy přesahující objem 500 mil. . Čistý zisk fondu za rok 1997 ve výši 1 980 mil. byl rozhodnutím letošní řádné valné hromady fondu převeden do nerozděleného zisku. Velmi dobré výsledky hospodaření fondu v uplynulém období a dosažená struktura aktiv umožňují, aby SP – ČIF jako jeden z prvních investičních privatizačních fondů mohl přistoupit k přeměně na otevřený podílový fond.

Přeměna SP – ČIF na otevřený podílový fond umožní jeho dosavadním akcionářům, aby v případě zpětného odkupu získali podíl na čistém obchodním jmění fondu. Například ke dni 19. června 1998 činil kurz akcie SP – ČIF na BCPP 372 , hodnota čistého obchodního jmění připadajícího na akcii byla 442 , diskont činil 15,82 procenta. Dosavadní akcionáři se pochopitelně mohou rozhodnout, že zůstanou podílníky nově vzniklého otevřeného podílového fondu a že budou profitovat na jeho výnosech.

přeměně investičního fondu na otevřený podílový fond je třeba povolení Komise pro cenné papíry. V tomto směru uložila mimořádná valná hromada vykonat představenstvu SP – ČIF patřičné kroky. Název otevřeného podílového fondu vzniklého v důsledku přeměny investičního fondu bude znít Spořitelní investiční společnost,a.s. – Český otevřený podílový fond (SIS – Český OPF). Obhospodařovatelem SIS – Českého OPF bude Spořitelní investiční společnost, funkci jeho depozitáře bude vykonávat Česká spořitelna.

Podle připravovaného projektu přeměny se podílníky otevřeného podílového fondu stanou akcionáři investičního fondu, uvedení ve výpisu z registru emitenta investičního fondu ke dni jeho přeměny, tj. ke dni výmazu investičního fonduobchodního rejstříku. Podílové listy SIS – Českého OPF budou vydány ve jmenovité hodnotě 1 , jejich forma bude na jméno, podoba pak je navrhována jako zaknihovaná v registru emitenta, vedeném Českou spořitelnou jako část evidence Střediska cenných papírů. Každá akcie investičního fondu bude podílníkům SIS – Českého OPF vyměněna za takový počet podílových listů, který odpovídá čistému obchodnímu jmění investičního fondu připadajícímu na jednu akcii k 30. 6. 1998,

zaokrouhlenému na celé koruny směrem dolů. Prodej podílových listů SIS – Českého OPF bude zahájen až po dokončení výměny podílových listů za akcie investičního fondu, a to za aktuální kurz k datu prodeje podílového listu.

Při optimálním průběhu vyřizování administrativních kroků, vedoucích k přeměně investičního fondu na otevřený podílový fond, by podílové listy SIS – Českého OPF mohly být emitovány koncem roku 1998, případně počátkem následujícího roku. Obhospodařovatel fondu v tomto směru vyvine maximální úsilí.

Připravovaný statut Spořitelní investiční společnost,a.s. – Českého otevřeného podílového fondu, který bude předložen ke schválení Komisi pro cenné papíry, bude obsahovat ustanovení, kterým se dočasně znevýhodní odkupování jeho podílových listů stanovením vyšší srážky. Srážka bude degresivní a její výše nepřesáhne 8% hodnoty podílového listu v prvé polovině a 6% ve druhé polovině prvého roku následujícího po dni přeměny a 4% v prvé polovině a 2% ve druhé polovině druhého roku následujícího po dni přeměny. Stanovená srážka tak ani z poloviny nedosahuje maximální výše srážky povolené zákonem, jež činí pro první rok 20% a pro druhý rok 10%. Srážka bude příjmem nového fondu, stane se tedy součástí majetku podílníků fondu.

Akcionáři Spořitelní privatizační – Českého investičního fondu, a.s., budou po nabytí právní moci rozhodnutí Komise pro cenné papíry o povolení přeměny tohoto fondu na otevřený podílový fond bez zbytečného odkladu informováni o datu ukončení obchodování s akciemi investičního fondu, a to způsobem určeným stanovami investičního fondu pro svolání valné hromady.

Po datu přeměny budou bez zbytečného odkladu podílníci SIS – Českého OPF informováni o počtu podílových listů připsaných na jejich účet v registru podílníků, o jejich aktuálním kurzu a o pobočkách České spořitelny, u kterých mohou svá práva, vyplývající z držení těchto podílových listů, uplatnit.

 

(informace z 8.7.1998)

Spořitelní privatizační - Český investiční fond, a.s.

Řásnovka 12

Praha 1

IČO: 63 07 93 30

Zápis o mimořádné valné hromadě

akciové společnosti

S p o ř i t e l n í p r i v a t i z a č n í -

- Č e s k ý i n v e s t i č n í f o n d, a. s.

konané dne 30. června 1998

v sídle společnosti

Mimořádná valná hromada (dále jen valná hromada) akciové společnosti Spořitelní privatizační - Český investiční fond, a.s. (dále jen společnost) se sídlem v Praze byla svolána v souladu se stanovami společnosti uveřejněním oznámení o konání valné hromady v Obchodním věstníku 10. 6. 98 a v Hospodářských novinách 10. 6. 98. Valná hromada byla svolána na žádost akcionáře majícího akcie, jejichž jmenovitá hodnota přesahuje alespoň 10 % základního jmění.

Blíže Oznámení o konání valné hromady /viz příloha č. 1/.

K bodu 1 pořadu jednání ........................…………………………………................

Valnou hromadu zahájil v 16.00 hodin předseda představenstva Prof. Ing. Milan Žák, CSc. za přítomnosti akcionářů, kteří mají nebo zastupují 8 377 473 akcie, tj. 43,32 % základního jmění společnosti.

Akcionáři Česká spořitelna, a.s., Bankers Trust Investments plc., Spořitelní penzijní fond, a.s. a Českomoravská finanční společnost, a.s. , kteří mají celkem 38,9 % akcií, s nimiž je spojeno právo hlasovat, oznámili představenstvu, že jednají na dnešní valné hromadě ve shodě a že splnili oznamovací povinnost podle Obchodního zákoníku § 183 d. Tudíž jejich hlasovací práva jsou jim zachována.

Valná hromada byla usnášeníschopná.

Blíže Protokol o výsledcích prezence v 16.00 hodin /viz příloha č. 2/.

Ing. Milan Žák uvítal akcionáře a představil další zástupce společnosti přítomné na valné hromadě. Jednání byla přítomna notářka JUDr. Marie Malá. Technickým a organizačním zajištěním valné hromady byla pověřena akciová společnost Centin.

Dále přednesl návrh na volbu orgánů valné hromady a upozornil akcionáře, že jednací a hlasovací řád obdrželi u prezence.

Blíže Jednací a hlasovací řád /viz příloha č. 3/.

K výše uvedenému návrhu nebyly vzneseny žádné žádosti o vysvětlení, návrhy ani protinávrhy.

Zahajující valné hromady vyzval k hlasování.

Hlasování na hlasovacím lístku č. 1

Při hlasování na hlasovacím lístku č. 1 rozhodli akcionáři o schválení jednacího a hlasovacího řádu a volbě předsedy, zapisovatele, ověřovatelů zápisu a skrutátorů.

Hlasování na hlasovacím lístku č. 1 se zúčastnili akcionáři mající nebo zastupující 8 377 493 akcie, tj. 43,32 % základního jmění společnosti.

Pro schválení jednacího a hlasovacího řádu valné hromady hlasovali akcionáři mající nebo zastupující 8 377 493 hlasy, tj. 100 % z přítomného počtu hlasů v době hlasování na hlasovacím lístku č. 1.

Pro volbu předsedy valné hromady, zapisovatele, skrutátorů a ověřovatelů zápisu o valné hromadě hlasovali akcionáři mající nebo zastupující 8 377 493 hlasy, tj. 100 % z přítomného počtu hlasů v době hlasování na hlasovacím lístku č. 1.

Výše uvedené návrhy byly schváleny.

Blíže Protokol o výsledcích hlasování na hlasovacím lístku č. 1 /viz příloha č. 4/.

Předsedou valné hromady byl zvolen

Ing. Jan Zelený.

Zapisovatelkou valné hromady byla zvolena

Ing. Hana Bartošová.

Ověřovateli zápisu byli zvoleni

JUDr. Vladimír Lamacz a JUDr. Karel Choc.

Skrutátory byli zvoleni

RNDr. Antonín Králík a Václav Novotný.

Dalšího jednání se ujal zvolený předseda valné hromady Ing. Jan Zelený.

K bodu 2 pořadu jednání .............................…………………………………...........

Ing. Milan Žák přednesl zprávu představenstva o přeměně Spořitelní privatizační - Českého investičního fondu, a.s. na otevřený podílový fond včetně následujícího návrhu usnesení:

Mimořádná valná hromada společnosti Spořitelní privatizační - Český investiční fond, a.s.

I. bere na vědomí

zprávu představenstva Spořitelní privatizační - Českého investičního fondu, a.s. o jeho přeměně na Spořitelní investiční společnost, a.s. - Český otevřený podílový fond.

II. přijímá toto r o z h o d n u t í

Spořitelní privatizační - Český investiční fond, a.s. (dále jen "investiční fond") se přeměňuje na otevřený podílový fond podle § 35j zákona č. 248/1992 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon") s tím, že:

1) dnem nabytí právní moci rozhodnutí Komise pro cenné papíry dle § 35j odst. 3 zákona nebo dnem uvedeným v tomto rozhodnutí se investiční fond zrušuje přeměnou na otevřený podílový fond,

2) investiční fond zaniká dnem výmazu investičního fonduobchodního rejstříku vedeného Krajským obchodním soudem v Praze ("den přeměny") a tímto dnem se jeho akcionáři stávají podílníky otevřeného podílového fondu,

3) název otevřeného podílového fondu vzniklého v důsledku přeměny investičního fondu zní Spořitelní investiční společnost, a.s. - Český otevřený podílový fond,

4) obhospodařovatelem Spořitelní investiční společnost, a.s. - Českého otevřeného podílového fondu bude Spořitelní investiční společnost, a.s. se sídlem Řásnovka 12, 110 15 Praha 1, IČ 44796188,

5) funkci depozitáře Spořitelní investiční společnost, a.s. - Českého otevřeného podílového fondu bude vykonávat Česká spořitelna, a.s. se sídlem Na Příkopě 29, 113 98 Praha 1, IČ 45244782,

6) majetek investičního fondu společně s nevypořádanými závazky přechází dnem přeměny na podílníky Spořitelní investiční společnost, a.s. - Českého otevřeného podílového fondu a stává se jejich společným majetkem, přičemž tento otevřený podílový fond vstupuje do všech práv zaniklého investičního fondu vůči třetím osobám.

III. ukládá představenstvu investičního fondu

1) odprodat movité a nemovité věci, pokud jsou v majetku investičního fondu,

2) splnit závazky investičního fondu splatné ke dni podání žádosti dle § 35j odst. 3) zákona Komisi pro cenné papíry a zpracovat přehled závazků, splatných po tomto datu,

3) ukončit smlouvy o tichém společenství, pokud byly jménem investičního fondu uzavřeny a trvají,

4) ukončit obhospodařovatelskou smlouvu uzavřenou dne 30.12.1996 mezi investičním fondem a Spořitelní investiční společností, a.s. s účinností ke dni přeměny investičního fondu,

5) změnit depozitářskou smlouvu uzavřenou dne 1. 4. 1997 mezi investičním fondemČeskou spořitelnou, a.s. s účinností ke dni přeměny investičního fondu,

6) zajistit provedení účetní závěrky investičního fondu s vyjádřením auditora ke dni konání dnešní mimořádné valné hromady,

7) zpracovat projekt přeměny investičního fondu na otevřený podílový fond v rozsahu dle § 35j odst. 4 zákona, vycházející z následujících zásad:

a) podílníky otevřeného podílového fondu se stávají akcionáři investičního fondu, uvedení ve výpisu z registru emitenta investičního fondu ke dni výmazu investičního fonduobchodního rejstříku,

b) podílové listy Spořitelní investiční společnosti, a.s. - Českého otevřeného podílového fondu budou vydány o jmenovité hodnotě 1,- , forma podílového listu na jméno, podoba podílového listu zaknihovaná v registru emitenta vedeném Českou spořitelnou, a.s. jako část evidence Střediska cenných papírů,

c) každá akcie investičního fondu bude podílníkům Spořitelní investiční společnost, a.s. - Českého otevřeného podílového fondu vyměněna za takový počet podílových listů o jmenovité hodnotě 1 , který odpovídá čistému obchodnímu jmění investičního fondu připadajícímu na jednu akcii ke dni 30. 6. 1998 podle účetní závěrky s vyjádřením auditora a zaokrouhlenému na celé koruny směrem dolů. Počáteční kurs jednoho podílového listu bude stanoven podle platné metodiky ke dni přeměny investičního fondu na otevřený podílový fond a od tohoto data bude pravidelně aktualizován,

d) portfolio cenných papírů a pohledávky v majetku investičního fondu ohodnotit a technické provedení výměny akcií zajistit takovým způsobem, aby obsah projektu přeměny odpovídal požadavkům stanoveným v ustanovení § 35j odst. 4 písm. c) zákona,

e) prodej podílových listů otevřeného podílového fondu bude zahájen po dokončení výměny podílových listů za akcie investičního fondu, přičemž tento prodej bude realizován za aktuální hodnotu stanovenou k datu vydání podílového listu;

8) připravit návrh statutu Spořitelní investiční společnost, a.s. - Českého otevřeného podílového fondu, který bude obsahovat ustanovení, kterým se bude regulovat odkupování podílových listů stanovením srážky. Takto stanovená srážka bude degresivní a její výše nepřesáhne 8 % hodnoty podílového listu v prvé polovině a 6 % ve druhé polovině prvého roku následujícího po dni přeměny a 4 % v prvé polovině a 2 % ve druhé polovině druhého roku následujícího po dni přeměny,

9) předložit Komisi pro cenné papíry bez zbytečného odkladu po provedení účetní závěrky ke dni 30. 6. 1998 žádost o povolení k přeměně investičního fondu na otevřený podílový fond v rozsahu a s přílohami stanovenými dle § 35j zákona a v případě připomínek Komise pro cenné papíry upravit zpracovaný projekt přeměny,

10) učinit veškeré potřebné úkony v souladu s rozhodnutím Komise pro cenné papíry, projektem přeměny a zákonem k zajištění přeměny investičního fondu na otevřený podílový fond,

11) podat bez zbytečného odkladu po vydání pravomocného rozhodnutí Komise pro cenné papíry o povolení přeměny investičního fondu na otevřený podílový fond Krajskému obchodnímu soudu v Praze žádost o výmaz investičního fonduobchodního rejstříku,

12) požádat o ukončení obchodování s akciemi investičního fondu na Burze cenných papírů Praha, a.s. a na RM-S, a.s. ke třicátému dni ode dne nabytí právní moci rozhodnutí Komise pro cenné papíry o povolení přeměny investičního fondu na otevřený podílový fond a požádat Středisko cenných papírů o úplný opis evidovaných údajů v registru emitenta investičního fondu, při následném ukončení zápisu v registru, k témuž datu,

13) informovat akcionáře investičního fondu bez zbytečného odkladu po nabytí právní moci rozhodnutí Komise pro cenné papíry o povolení přeměny investičního fondu na otevřený podílový fond o datu ukončení obchodování s akciemi investičního fondu a to způsobem určeným stanovami investičního fondu pro svolání valné hromady,

14) zajistit provedení účetní závěrky investičního fondu s vyjádřením auditora ke dni jeho výmazu z obchodního rejstříku a zajistit vypořádání jeho daňových povinností.

Blíže Zpráva představenstva o přeměně investičního fondu na otevřený podílový fond /viz příloha č. 5/.

Blíže Návrh usnesení k bodu 2 /viz příloha č. 6/.

K bodu 3 pořadu jednání ...………………………………….....................................

S návrhem odměn pro členy orgánů společnosti valnou hromadu seznámil Ing. Jan Zelený (z pověření představenstva).

Návrh usnesení:

Mimořádná valná hromada Spořitelní privatizační - Českého investičního fondu, a.s.

I. schvaluje

odměny za úspěšnou přeměnu společnosti na otevřený podílový fond pro členy

představenstva a dozorčí rady společnosti v souhrnném objemu do 470 tis. Kč

II. zmocňuje

představenstvo právního nástupce společnosti k rozdělení a vyplacení odměn podle bodu I.

Blíže Návrh usnesení k bodu 3 /viz příloha č. 7/.

_________________________________________________________________

K výše uvedeným návrhům byla podána 1 žádost o vysvětlení, na kterou odpověděl zástupce obhospodařovatele fondu.

Blíže Žádost o vysvětlení, návrh, protinávrh, protest /viz příloha č. 12/.

Předseda valné hromady vyzval k hlasování.

_________________________________________________________________

Hlasování na hlasovacím lístku č. 2

Při hlasování na hlasovacím lístku č. 2 rozhodli akcionáři o přeměně investičního fondu na otevřený podílový fond a schválení usnesení valné hromady o této přeměně.

Hlasování na hlasovacím lístku č. 2 se zúčastnili akcionáři mající nebo zastupující 8 377 493 akcie, tj. 43,32 % základního jmění společnosti.

Pro schválení usnesení o přeměně Spořitelní privatizační - Českého investičního fondu, a.s. na otevřený podílový fond hlasovali akcionáři mající nebo zastupující 8 377 311 hlasů, tj. 99,99 % z přítomného počtu hlasů v době hlasování na hlasovacím lístku č. 2.

Výše uvedený návrh byl schválen.

Blíže Protokol o výsledcích hlasování na hlasovacím lístku č. 2 /viz příloha č. 8/.

Hlasování na hlasovacím lístku č. 3

Při hlasování na hlasovacím lístku číslo 3 rozhodli akcionáři o odměnách členů orgánů společnosti.

Hlasování na hlasovacím lístku číslo 3 se zúčastnili akcionáři

mající nebo zastupující 8 377 493 akcie, tj. 43,32 % základního jmění společnosti.

Pro schválení odměn pro členy orgánů společnosti hlasovali akcionáři mající nebo zastupující 8 350 822 hlasy, tj. 99,68 % z přítomného počtu hlasů v době hlasování na hlasovacím lístku číslo 3.

Výše uvedený návrh byl schválen.

Blíže Protokol o výsledcích hlasování na hlasovacím lístku č. 3 /viz příloha č. 9/.

V závěru valné hromady poděkoval předseda akcionářům za účast.

Valná hromada skončila v 16.50 hodin.

V Praze dne 30. června 1998

 

......................

předseda valné hromady

.........................

zapisovatel valné hromady

 

................ ...............

ověřovatelé zápisu o valné hromadě

 

 

 

 

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Praha:

21.10.1999  Tisková zpráva Střediska pro cenné papíry (SCP) Petr Hanisch (AliaWeb)
30.09.1999  Český mobil - kdo je nejaktivnějším členem statutárního orgánu? Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
08.09.1999  Dalších 76 emisí bude vyřazeno z volného trhu BCPP Dagmar Vránová (ČEKIA, a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688