Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  23.07.2019 09:01:48, aktualizováno 27.07.2019 09:01:39

CME: Čistý zisk rostly ve 2Q19 o 69%, na akcii připadá 12 centů = + 71,4%


CME dnes zveřejnila výsledky hospodaření za 2. čtvrtletí roku. Tržby se meziročně zvýšily o 0,9 % na 183,6 mil. USD, mírně pod očekáváním trhu 185,8 mil. USD a naším očekáváním 185,6 mil. Dle předpokladů byl svižný růst v lokálních měnách (+7,9 %) brzděn oslabením evropských měn vůči dolaru. Společnosti se však podařilo v absolutních číslech výrazně snížit programové náklady a EBITDA marže tak meziročně vzrostla z 33,4 % na 39,9 %, nad očekáváním trhu (36,5 %) i nad naším očekáváním (37,7 %). Z pohledu marže jde podle nás o nejlepší 2. kvartál za více než 10 let. EBITDA marže vzrostla na všech trzích CME, avšak vynikala především Česká republika, kde se marže přehoupla přes 50 %. Podle managementu byl český reklamní trh z pohledu růstu nejsilnější od r. 2015. Rumunský trh se také zlepšil po slabším 1Q19, kdy jej zasáhly sektorové daně. Zisk EBITDA tak dosáhl 73,3 mil. USD (+20,5 % r/r), nad očekáváním trhu (67,8 mil.) i naším očekáváním (70,0 mil.). Zlepšení na provozní úrovni a menší ztráta na finanční úrovni vedly k prudkému růstu čistého zisku o 69 % r/r na 44 mil. USD (či 0,12 USD/akcie). I čistý zisk byl nad naším odhadem (39,6 mil. USD či 0,11 USD/akcie). Management dále uvedl, že volné cash flow vzrostlo v první polovině roku o 52 % na 146 mil. USD a zlepšením zisku EBITDA a vyšším cash flow výrazně kleslo zadlužení čistý dluh / EBITDA na 2,6 z 3,5 na začátku roku. Toto prudké zlepšení podle nás naznačuje, že společnost bude na konci roku splňovat dluhový kovenant pro možnou výplatu dividendy, který požaduje po firmě hrubý dluh / EBITDA max. 2,75.

CME pořádá konferenční hovor dnes v 15:00 SEČ. Management po 1Q19 očekával růst zisku EBITDA letos o 12 – 14 % r/r při konst. měnových kurzech, což při současném kurzu USD/EUR podle nás implikuje letošní zisk EBITDA cca 241 – 245 mil. USD. Zisk EBITDA dosažený za 1. polovinu roku činí 111,4 mil. USD, což je zhruba 45,8 % celoročního výhledu. To je vyšší podíl 1. poloviny roku na celoročním výsledku, než je obvyklé, a to podle nás může vést management k mírnému zvýšení výhledu na celý rok. Celkově podle nás CME představila silné výsledky za 2Q19 především díky maržím a implikacím pro dividendu. Očekáváme pozitivní reakci trhu.


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688