Kryptofond (Kryptofond)
Kryptoměny  |  15.04.2019 09:47:21

Bitcoin futures: Institucionální produkty objemově vzkvétají

Minulý měsíc společnost Bitwise Asset Management zažádala o schválení ETF*. Současně vypracovala pro komisaře SEC** prezentaci, kde prezentují současný trh v kryptoměnáchPokud máte chvíli, stojí za to se na prezentaci podívat na tomto odkaze.

BITWISE BITCOIN TOTAL RETURN INDEX

Fond této společnosti, pokud se schválí, Bitwise Bitcoin Total Return Index, sleduje vývoj hodnoty Bitcoiny a s tím i veškeré spojené hard forky v budoucnu. Pokud bude ETF schváleno, tak bude zalistováno na burze NYSE Arca. Ta se soustředí na akcie a opční trhy ve Spojených státech. Prezident společnosti řekl: „S přihláškou jsme velmi optimističtí, neboť rok 2019 bude rokem, kdy bude bitcoin ETF schváleno“.

Bitwise nejsou žádní nováčci na trhu. Celou přihlášku detailně komunikovali s příslušníky komise ze SEC tak, ať jsou všechny otázky předem jasně vysvětleny a taktéž zahrnuty v jejich žádosti.

Pokud se tedy podíváme na následující graf, zjistíme, že opční kontrakty od společnosti CBOE ztratily na zájmu. Není to pro nás žádné překvapení. Právě The Chicago Board Options Exchangezveřejnila zprávu v březnu o ukončení nabídky jejich futures konraktu XBT Bitcoin. Zatímco CBOE spolu s GrayScale ztrácí, tak CME Group přidává na růstu. Na začátku tohoto měsíce jsme byli svědky nově dosaženého rekordu. CME Bitcoin futures měl objem až o 950% více, než s porovnáním měsíce předchozího.

OBLIBA INSTITUCIONÁLNÍCH PRODUKTŮ

Objem spravovaný na amerických kryptoměnových burz od začátku roku 2018 rapidně klesá. Zatímco produkty od institucionálních hráčů přidávají na oblibě. Pomalu se dostává na největší úroveň, která byla dosáhnuta v červenci minulého roku.

Prezident společnosti Bitwise Asset Management sám naznačil, že nízká cena, na které se nyní Bitcoin nachází dává prostor pro vstup na tento trh za velmi nízkou cenu. „Čekají nás významné milníky během roku 2019, ať už to je spuštění Bakkt burzy, která je podporována ICE***,spuštění Fidelity Digital Assets (Fidelity je jeden z největších správců aktiv s aktivy ve výši 2,46 bilionu dolarů ve správě k březnu 2018) a nebo pozitivní přísun institucionálních investorů z Yale a Standfordské univerzity.“

Do budoucna určitě uvidíme konkurenční boj mezi institucemi, kdy se přidá i burza Bakkt s obchodováním bitcoin futures.

* ETF – Exchange-traded fund, které jsou stejně tak jako akcie snadno dostupné investiční nástroje kapitálového trhu, které vytvářejí a spravují specializované finanční instituce.

** SEC – Komise pro kontrolu cenných papírů Spojených států amerických – je americká federální agentura. Jejím úkolem je dohled nad dodržováním federálních zákonů, které se týkají obchodování cenných papírů, a následná regulace a kontrola tohoto trhu.

*** ICEIntercontinental Exchange je americká společnost, která vlastní 12 regulovaných burz kde například patří i Newyorská burza NYSE.

Kryptofond

Jsme prvním soukromým fondem ve střední Evropě zaměřeným na kryptoměny. Poskytujeme našim klientům profesionální správu a bezpečný přístup do digitálních měnových aktiv.

Více informací naleznete na: https://kryptofond.cz/en/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Út 16:45  Ethereum pod úrovní 3000 USD X-Trade Brokers (XTB)
26.04.2024  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688