Soňa Rychtaříková (Geis CZ s.r.o.)
Okénko pro podnikatele  |  03.04.2019 13:43:25

Logistika pro e-commerce

Nakupuji, nakupuješ, nakupujeme. A stále více na internetu. E-commerce v České republice zaznamenává dlouhodobý růst. Přináší sebou rozvoj všech souvisejících služeb, od speciálních IT řešení přes specifický marketing až po zcela nový pohled například na outsourcing logistiky.

Komplexní řešení logistiky pro e-shop je speciální kombinací produktů skupiny Geis. Know-how, které vychází z dlouhodobé spolupráce s mnoha e-shopy, nabízí Geis i menším podnikatelům v oblasti e-commerce. Výhodou jsou tzv. multi-user sklady, ve kterých dokáže obsloužit více menších klientů a využít synergie, které toto řešení přináší, ve prospěch zákazníků.

Skupina Geis má v této oblasti již značnou zkušenost. „V roce 2012 jsme zahájili první pilotní projekt na zajištění obsluhy e-shopu pro jednoho z našich klientů a od té doby připravujeme více než dva projekty ročně", říká Soňa Rychtaříková, projektová manažerka skupiny Geis. "E-commerce projekty tvoří dnes například v České republice cca 25 % objemů služeb, které poskytujeme v oblasti skladové logistiky," dodává.

Geis zajišťuje tyto služby zákazníkům z oblasti elektroniky, textilu, kosmetiky, drogerie a dalších.

„Pro každého zákazníka navrhujeme unikátní projekt. V případě skladových technologií a layoutu skladu připravujeme flexibilní řešení, které umožňuje přizpůsobení skladové kapacity a vychystávacího a balícího procesu v návaznosti na kolísání objemů. Ty se mohou měnit doslova ze dne na den včetně výrazné sezónnosti,“ vysvětluje Rychtaříková. „Projekt v základu stavíme na našich provozních a informačních technologiích. Nezbytností je standardizace identifikace zboží – čárové kódy, popř. QR nebo 2D kódy, EDI komunikace s dodavateli i logistickými a přepravními partnery, standardem jsou RF terminály s využitím čárových kódů.“

Skupina Geis zajistí klientům v oblasti e-commerce služby, které opravdu potřebují – od jednoduchého skladování nebo přepravy až po naprostý full-service: Dovoz zboží od dodavatelů, kompletní outsourcing skladové logistiky (manipulace, skladování, vychystávání, etiketování, balení), zajištění odpovídajícího obalového materiálu a B2C balíková distribuce na území ČR a SR včetně doručení do vlastní sítě výdejních míst pro balíky z e-shopů Geis Point.

Operace se zbožím, které jsou pro dobrou logistiku e-shopu potřebné, předpokládají vysokou sofistikovanost procesů, zajištění dobrých podmínek pro skladování zboží, kvalifikovaný personál a napojení na distribuční kanály. Logistický provider má díky širokému portfoliu zákazníků značné know-how a může nabídnout nejnovější technologie a postupy i vyškolené profesionály. Dokáže také využít synergických efektů například začleněním nové zakázky do stávajícího distribučního centra. „Do logistiky n emusíte investovat zbytečně. Jsme otevřeni jednání s dalšími klienty, kteří se chtějí věnovat plně svému businessu a hledají outsourcing pro doprovodné a podpůrné činnosti,“ dodává Rychtaříková. 

Soňa Rychtaříková

Ve společnosti Geis pracuje již 5 let. Těší ji, že logistikou žije dennodenně a sbírá zkušenosti, již přes 20 let. Při řešení logistických projektů se zaměřuje především na efektivnost a inovativnost. Výsledek je vždy posunem a zlepšením nejen pro klienta, ale i pro ni. Má ráda výzvy, nastavování procesů, které přináší úspěchy, a naopak z neúspěchů se poučí a sdílí je dále.



Geis CZ s.r.o.

Je součástí nadnárodní logistické skupiny Geis se sídlem v německém Bad Neustadtu. Na českém trhu působí již od roku 1991 a patří zde mezi přední poskytovatele komplexních přepravních a logistických služeb. Nabízí produkty, které můžete využívat samostatně nebo v kombinacích, přesně podle vašich potřeb. Od jednoduchých přepravních řešení až po speciální logistické projekty. Záleží jen na vás, jaké služby si vyberete.

Více na https://www.geis-group.cz/cs.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

Ne 22:37  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
25.02.2024  NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688