Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  28.02.2019 10:45:57

Saxo Bank oznámila finanční výsledky za rok 2018

Skupina Saxo Bank oznámila čistý zisk za rok 2018 ve výši 955,8 milionů DKK, což je rekordní výsledek skupiny představující 138% nárůst ve srovnání s rokem 2017. Kolaterální vklady klientů nadále rostly na 112,6 mld. DKK a provozní příjmy skupiny byly 2,8 mld. DKK, což představuje 8% pokles proti roku 2017. Současně rekordně vzrostl počet nových soukromých i institucionálních klientů. Skupina Saxo Bank nadále posiluje svou kapitálovou pozici s celkovým poměrem kapitálu ve výši 35 % na konci roku 2018 ve srovnání s 22,7 % na konci roku 2017, takže si udržuje bezpečnou rezervu.

 

 

Přehled klíčových údajů roku 2018 (2017):


Generální ředitel a zakladatel Saxo Bank Kim Fournais k výsledkům řekl:
Rok 2018 byl pro Saxo Bank zásadní. Jsme velmi hrdí, že jsme mohli přivítat nové akcionáře Geely Holding Group a Sampo plc, kteří přinášejí pevné základy a vedení potřebné pro naše dlouhodobé plány. Představili jsme celou řadu nových produktů, platforem, služeb a lepších cen pro naše klienty, zejména dvě nové platformy SaxoTraderPRO a SaxoInvestor. To vše nám umožňuje poskytovat našim klientům špičkové služby, což vedlo k 67% nárůstu počtu nových soukromých klientů.

Díky silnější kapitálové základně máme pevnou pozici pro plánovanou akvizici společnosti BinckBank. BinckBank a Saxo Bank se navzájem vhodně doplňují a díky kombinaci společností mohou vytvořit skvělou nabídku pro všechny, protože klienti získají lepší produkty, ceny, platformy a služby, zaměstnanci budou mít větší příležitost ke kariérnímu růstu v rámci velké mezinárodní organizace, a navíc tím získáme potřebný rozsah.

V roce 2018 provedla Saxo Bank poslední kroky k zeštíhlení byznysu a zaměření na klíčové oblasti obchodování a investic. V rámci této strategie jsme v roce 2018 úspěšně dokončili prodej Saxo Privatbank, plně licencované maloobchodní banky s pobočkami po celém Dánsku a Saxo Payments, poskytovatele infrastruktury pro mezinárodní platby online. V souladu s partnerskou strategií Saxo Bank budou obě společnosti nadále používat technologie a investiční strukturu Saxo Bank jako firemní klienti.

Dne 17. prosince minulého roku oznámili Saxo Bank a BinckBank dohodu o doporučené hotovostní nabídce za všechny akcie BinckBank. Saxo Bank a BinckBank předpokládají, že po nezbytných schváleních regulačních úřadů a akcionářů dojde k uzavření nabídky ve třetím čtvrtletí roku 2019.


Na výroční Valné hromadě 2019 byl do auditového výboru jmenován Lars Andreasen. Lars Andreasen během své více než dvacetileté kariéry pracoval v řadě vedoucích pozic v Danske Bank a je zkušeným manažerem ve finančním odvětví. Má titul MSc v oboru Business Administration a Auditing a je autorizovaným účetním v Dánsku.

Celou zprávu si můžete přečíst zde: https://www.home.saxo/about-us/investor-relations

Globální online investiční banka

Skupina Saxo Bank, specialista na multi-asset obchodování a investice, nabízí kompletní sadu obchodních a investičních nástrojů, technologií a strategií. Už téměř 25 let poskytuje jednotlivcům i firmám přístup k profesionálnímu obchodování a investicím prostřednictvím svých technologií a zkušeností. Mnohokrát oceněné obchodovací platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě. Saxo Bank byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a zaměstnává 1500 lidí ve finančních centrech po celém světě, včetně Londýna, Singapuru, Paříže, Curychu, Dubaje a Tokia.

Více informací na:www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá   9:07  Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688