CryptoSvet.cz (CryptoSvet.cz)
Kryptoměny  |  24.02.2019 16:58:01

Samsung Galaxy S10 bude podporovat kryptoměny.

Samsung, největší výrobce telefonů na světě, oznámil, že nový smartphone Galaxy S10 bude v sobě mít zabudovanou funkci, která nabídne uživatelům bezpečně na svém zařízení skladovat své privátní klíče.

Vestavěná funkce skladování privátních klíčů

Nejnovější vlajková loď společnosti Samsung rozvířila vody kryptoměnové komunity. Na sociálních médiích se nemluví o ničem jiném, než o tom, že společnost ohlásila podporu nejnovějšího modelu pro kryptoměny. Telefon v sobě bude mít totiž zabudované bezpeční úložiště pro privátní klíče.

Společnost oznámila vydání nového smartphonu ve svém tiskovém prohlášení z 21. února. Zpráva obsahovala i detailní popis nových funkcí a upgradů. Nový Galaxy S10 nabídne lepší kamerový systém s “pokročilou inteligencí”, 8GB RAM a 256GB úložiště. V neposlední řadě je potřeba zmínit, že telefon bude moci bezdrátově nabíjet ostatní telefony.

Nicméně největší ohlas získala platforma Samsung Knox. Podle tiskové zprávy platforma nabídne, aby nový smartphone mohl zabezpečit a skladovat privátní klíče kryptoměn. Systém byl speciálně vyvinut pro blockchainové mobilní služby.

Bohužel, společnost nenabídla žádné další detaily o tom, jak platforma Knox, pojmenovaná podle nedobytné pevnosti na území Spojených států Amerických, bude fungovat. Zatím se ani neví, kdy bude Galaxy S10 k dispozici na českém trhu.

Úložiště klíčů jako cesta k adopci kryptoměn

Zvěsti o možných nových funkcích Samsung Galaxy S10 se objevovaly již měsíce předtím, než byl telefon oznámen. V prosinci roku 2018 byla komunitní stránka SamMobile mezi prvními, kteří odhadovali, že nová vlajková loď nabídne možnosti pro uživatele kryptoměn.

Stránka tvrdila, že nový Samsung v sobě bude mít zabudovanou hardware peněženku, která kromě jednoho klíče nabídne i ukládání více privátních a veřejných klíčů. Stále se spekuluje i o tom, jestli nový telefon nenabídne zabudovanou softwarovou peněženku, ve které by mohli uživatelé své kryptoměny aktivně využívat a sledovat transakční historii.

Nicméně Samsung není první společnost, která nabídla smartphone podporující kryptoměny. Exodus 1 od společnosti HTC nabídne celou škálu podpory pro kryptoměny. Bohužel, tento telefon bude k dispozici na prodej pouze za kryptoměny, což velmi snižuje jeho dosah a možnosti koncových zákazníků. Dalším telefonem je Finney od společnosti Sirin Labs.

CryptoSvet.cz

Váš česko-slovenský magazín a rádce na bitcoin a kryptoměny. Najdete u nás tipy, návody, recenze, fórum, kurzy, těžba, chat, zprávy a novinky.

Více informací naleznete na: www.CryptoSvet.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688