Petr Hanisch (AliaWeb)
Praha  |  07.04.1999 10:59:29

Auditorská zpráva pro akcionáře společnosti SAZKA, a.s.

AUDITORSKÁ ZPRÁVA

pro akcionáře společnosti SAZKA, a.s.

Provedli jsem audit přiložené účetní závěrky sestavené k 31. prosinci 1998 společnosti SAZKA, a.s. se sídlem v Praze 9, K Žižkovu 4. Za sestavení účetní závěrky je odpovědný statutární orgán společnosti. Naší úlohou je vyjádřit na základě auditu výrok o této účetní závěrce jako celku.

Audit jsme provedli v souladu se zákonem číslo 524/1992 Sb., o auditorech a Komoře auditorů České republiky a auditorskými směrnicemi Komory auditorů České republiky. Tyto směrnice požadují, aby audit byl naplánován a proveden tak, aby auditor získal přiměřenou jistotu, že účetní závěrka neobsahuje významné nesprávnosti.

Audit zahrnuje výběrovým způsobem provedené ověření úplnosti a průkaznosti částek a informací uvedených v účetní závěrce. Audit rovněž zahrnuje posouzení správnosti a vhodnosti použitých účetních zásad a významných odhadů učiněných společností a zhodnocení celkové prezentace účetní závěrky. Jsme přesvědčeni, že provedený audit poskytuje přiměřený podklad pro vyjádření výroku.

Podle našeho názoru, účetní závěrka ve všech významných ohledech věrně zobrazuje majetek, závazky a vlastní jmění společnosti Sazka, a.s. k 31.prosinci 1998 v souladu se zákony a účetními předpisy platnými v České republice.

Ačkoliv vyjadřujeme výrok bez výhrad, upozorňujeme na skutečnosti ovlivňující účetní závěrku, které jsou podrobněji popsány v příloze k účetní závěrce, a to:

  • společnost vystupuje jako žalobce v soudním sporu s První americko-českou pojišťovnou, a.s. o zaplacení částky pojistného plnění, která je v účetní závěrce zobrazena jako dohadná položka aktivní ve výši 148 843 tis. . Tato kauza vznikla v roce 1997 a soudní řízení nebylo dosud zahájeno,

  • společnost vystupuje jako odpůrce v soudním sporu za dlužné nájemné vůči Živnostenské bance, a.s. ve výši 51 989 tis. s příslušenstvím. Dne 17.2.1999 proběhlo odvolací řízení u Městského soudu v Praze a žaloba byla zamítnuta. Městský soud v Praze přiznal možnost mimořádného opravného prostředku dovoláním. Dosud není známo, zda Živnostenská banka, a.s. podala mimořádný opravný prostředek,

  • společnost zprostředkovaně vystupuje v soudním sporu o určení neplatnosti kupní smlouvy prodeje investičního majetku (původní žaloba roku 1996 na neplatnost kupní smlouvy byla v roce 1998 překlasifikována) v účetní hodnotě 34 000 tis. uzavřené mezi společnostmi Dali Real, a.s. (prodávající) a Dione, s.r.o. (kupující). Ve společnosti Dali Real, a.s. je jediným vlastníkem Sazka, a.s. v ceně pořízení účasti 61 000 tis. . Na majetek společnosti Dali Real, a.s. Krajský obchodní soud v Praze svým usnesením ze dne 22.9.1998 prohlásil konkurs. Vlastní jmění společnosti Dali Real, a.s. vykázané v účetnictví ke dni prohlášení konkursu činí hodnotu 8 205 tis. . Správce konkursní podstaty podal dne 22.1.1998 u Krajského obchodního soudu v Praze žalobu na určení neúčinnosti kupní smlouvy prodeje předmětného investičního majetku a navrácení věci do konkursní podstaty.

Konečný výsledek těchto sporů nelze v současné době odhadnout a na případné ztráty v účetní závěrce nebyly vytvořeny rezervy.

 

 

30. března 1999

Praha, Česká republika

 

Ing. Miroslav Linha

nezávislý auditor

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Praha:

21.10.1999  Tisková zpráva Střediska pro cenné papíry (SCP) Petr Hanisch (AliaWeb)
30.09.1999  Český mobil - kdo je nejaktivnějším členem statutárního orgánu? Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
08.09.1999  Dalších 76 emisí bude vyřazeno z volného trhu BCPP Dagmar Vránová (ČEKIA, a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688