STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  07.11.2013 10:13:43

Akcie, o kterých se moc nemluví, ale i přesto investoři vydělali majlant!

O akciích Facebook, Apple, Google se mluví skoro pokaždé, když se blíží firemní výsledky, nebo uvádí nový produkt na trh. Ceny těchto akcií jsou velmi dobře známy a nikoho nepřekvapí, když se akcie po výsledcích dostávají na nová historická maxima, nebo naopak prudce propadají.

Tento článek je však zaměřen na tituly, které jsou sice součástí hlavních indexů, nicméně se o nich až tak moc nemluví. 

Můj horký favorit pochází z francouzského CAC 40 a tím titulem je Alcatel – Lucent (ALU). Tato společnost již dávno ztratila svůj lesk, nicméně v roce 2013 se opět připomněla. Alcatel-Lucent je v popředí globální komunikace. Poskytujeme produkty a inovace v oblasti IP sítí a Cloudu, stejně jako ultra-širokopásmové pevné i bezdrátové připojení k internetu.

Klíčová čísla za druhé čtvrtletí 2013

  • Výnosy 3,612 mil. EUR, +1,9 % y/y
  • Upravený gross profit of Euro 1,151 million or 31.9% of revenues
  • Upravený operating income1 of Euro 46 million or 1.3% of revenues

Akcie za rok 2013 dosahovaly v maximálních hodnotách zhodnocení až 300 %. Žádná jiná akcie v evropských indexech nedosáhla tak výrazného navýšení.

Naučte se diverzifikovat své portfolio pomocí ETFhttp://stox.cz/vzdelavani/investicni-akademie-etf

Druhým favoritem je o něco známější společnost, nicméně opět z indexu CAC 40 a tou společností je Peugeot S.A. Společnost se dlouhodobě potýká s problémy silných odborů, které společnosti pod pohrůžkami stávek diktují výši mezd zaměstnanců atd. Společnost se tak dostává do velmi těžké situace, kdy v době krize a poklesu prodejů aut na evropském trhu musí čelit i vysokým provozním nákladům. Akcie Za rok 2013 dosahovaly zhodnocení v maximálních hodnotách přes 180 %.

A v neposlední řadě za zmínku stojí společnost Linkedin. Tato společnost se veze tak trochu v pozadí Faceboou a Twiteru a dalších sociálních sítí. Nicméně investoři jsou si dobře vědomi vnitřní síly této společnosti. Linkedin na rozdíl od Facebooku nevsází na příjem z reklam, ale na příjem pramenící z plateb samotných uživatelů, kteří chtějí, aby jejich profil byl lépe zaměřitelný v hledáčku HR pracovníků, kteří hledají talentované lidi pro své firmy.

Aniž by byl Linkedin tak často zmiňovaný v mediích, tak investor držící akcie společnosti poslední dva roky si může mnout ruce, jelikož jeho investice se zhodnotila o více jak 250 %.  

Samozřejmě by se dalo jmenovat více společností, jejichž akcie dokázaly růst a zhodnocovat investorům jejich majetek v desítkách procent jako příklad můžeme uvést Volkswagen ( za poslední dva roky akcie zhodnotily investice spekulantů o více jak 60 %), Adidas ( za poslední dva roky akcie přidaly přes 65 %), Orange ( za poslední rok akcie dokázaly vykázat nárůsty přes 20 %).

Na závěr je potřeba také zmínit, že posledně zmiňované společnosti prošly během zmiňovaných obdobích také zásadními korekcemi Volkswagen korigoval ze 187 EUR až na 137 EUR což představuje pokles přes 25 % z ceny. Adidas  prošel dokonce dvěma korekcemi po sobě a obě přesahovaly 10 %.

Více zajímavostí k investovaní můžete nalézt zde: http://stox.cz/zpravodajstvi/clanky/etf

Logo STOX.CZ STOX.CZ zprostředkovává online obchodování na více než 80 akciových trzích prostřednictvím platformy Trader Workstation. Nabízí velmi nízké poplatky a technickou a investiční podporu v češtině. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 17:14  Bitcoin zažil nejhorší měsíc od krachu kryptoburzy FTX Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
Pá 16:57  Týden na akciových trzích: Praha opět pod po-dividendovým tlakem - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Pá 16:56  Americký NFP report zklamal a posílil sázky na snížení sazeb (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688