TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.03.2013 10:23:48

Fischer stále dluží 8 milionů, přesto si užívá v USA! Přijde o všechen majetek?

Prezidentským kandidátům zbývá jen 10 dní na to, aby předložili celkové vyúčtování svých kampaní. Asi v největších problémech je Jan Fischer, který dluží asi 8 milionů korun. Navíc na svém transparentním účtu nemá ani korunu, respektive jen asi 10,5 tisíce korun, a všichni možní sponzoři od něj po prohrané volbě dávají ruce pryč!

Lidé z jeho volebního týmu zatím netuší, kde Fischer peníze sežene. Nejspíš se bude muset zbavit svého majetku či si vzít velký úvěr. "Říkal, že se to vyřeší, ale nevyřešilo se to," uvedl šéf volebního týmu Jan Pirk.

A Fischer problémy ani příliš neřeší. Už je to více než měsíc, co zrušil volební kancelář na Žižkově a sám odjel do Spojených států. "Je to na dobré cestě, můžu s klidem odjet, určitě budu schopen závazkům dostat," uvedl před svým odletem za oceán.

Jenže všichni dosavadní sponzoři od něj dali ruce pryč a Fischer je tak i po měsíci velkým dlužníkem. Navíc má vyluxovaný jak svůj osobní transparentní účet, tak i transparentní účet jeho kanceláře

Podle informací televize Nova Fischer nezaplatil například síti multikin, ve kterých šly reklamní spoty, a dluží i za samotnou reklamní kampaň. "Pohledávky stále ještě splaceny nebyly, stále nám kancelář Jana Fischera dluží 4,5 milionu korun," říká Vít Mikyska z jedné z agentur, která Fischerovy spoty.

Z USA by se měl Fischer vrátit v pátek. Zatím nikdo netuší, zda nějakého bohatého chlebodárce sehnal nebo ne. "Nemám, žádnou informaci, domluvili jsme se tak, že nám všechno řekne až se vrátí z dovolené," uvedl Pirk.

Pokud Fischer nesežene nikoho, kdo by za něj dluhy zaplatil, bude muset sáhnout do své vlastní peněženky. V průběhu předvolební kampaně přiznal, že má čtyřmilionové úspory, třípokojový byt v Praze na Barrandově, chalupu a 3 auta. Kdyby vše prodal, na dluhy by to mohlo stačit. Příliš by mu ale nezbylo, navíc Fischer nemá v současnosti žádný příjem a jeho manželka Dana pobírá invalidní důchod ve výši 8 800 korun.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688