TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  07.09.2011 12:05:06

Chování poslankyně Drastichové je dalším důkazem, že VV nejsou normální strana, tvrdí ČSSD (7.9.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - To, že poslankyně VV hlasuje za své kolegy, je jen dalším důkazem toho, že Věci veřejné nejsou normální stranou, uvedl ve středu místopředseda Poslanecké sněmovny a ČSSD Lubomír Zaorálek. Předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka dodal, že by se VV měly přestat chovat jako strana podvodníků.

"Kdybychom vzali některé země daleko na východ od nás, tak tam podobné praktiky jsou bohužel běžné. Stejně tak jsou tyto strany charakteristické tím, že v jejich čele stojí boss, který rozdává peníze členům. To, co tu předvádí strana VV a že se to stalo právě jí, prostě nepokládám za náhodu," prohlásil Zaorálek a pokračoval: "Je to další projev toho, že to není normální strana."

Podle Zaorálka poslankyně Věcí veřejných Jana Drastichová manipulací s hlasovacím zařízením a kartami kolegů porušila základní princip demokracie, tedy že každý poslanec hlasuje sám za sebe.

"Nejde nad tím jen tak pokrčit rameny a říci, že se jede dál. Věci veřejné nepovažuji za regulérní stranu," dodal místopředseda Poslanecké sněmovny.

S tím souhlasí i šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka. Ten označil jednání Drastichové za nepřijatelné: "Je nepřípustné, aby kdokoliv hlasoval za své kolegy. To se týká i toho, že své kolegy odhlašuje."

Sobotka zároveň dodal, že sociální demokracie nadále trvá na tom, aby se k celé záležitosti jasně vyjádřila i předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Ta by prý měla ukázat, že se od takového jednání distancuje.

"Vyzval jsem ji také, aby ona sama podala podnět mandátovému a imunitnímu výboru tak, aby řešil jednání poslankyně Drastichové," doplnil předseda ČSSD.

1. místopředseda sociální demokracie Michal Hašek prohlásil, že podobné chování zaslouží hluboké opovržení. "To je něco, za co v civilizovaných parlamentech poslanci rezignují na svůj mandát," uvedl.

Ještě více ho prý šokovalo vystoupení místopředsedkyně vlády Karolíny Peake (VV). Ta se stranickou kolegyni Drastichovou pokoušela před poslanci omluvit tím, že chybu udělala z nezkušenosti.

"Paní Peake se přitom má starat o legislativní čistotu. Vyzývám ji proto k omluvě. Pokud tak neučiní, měla by rezignovat na funkci místopředsedkyně vlády pro legislativu," uzavřel Hašek.

Poslankyně Věcí veřejných Jana Drastichová manipulovala s kartami a hlasovacím zařízením svých dvou kolegů během středečního jednání sněmovny. Zahlédl ji přitom středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath, který na její chování upozornil plénum sněmovny.

Filip Nachtmann, nachtmann@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688