Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Kauza PI a OI  |  15.08.2001 11:10:48

Online Investors Asociace - prohlášení přípravného výboru


Doporučujeme:
Harvardský průmyslový holding - VH = ODKUP akcií ?
Hodina blokuje největší českou fúzi 
Telecom propouští o stošest 
MfD: Nomura smí Plzeňský Prazdroj zaplatit...
Erste vylepšila svou nabídku na odkup akcií... 

Prohlášení přípravného výboru

Online Investor Asociace

Online Investor Asociace (“OIA”) byla ustanovena za účelem společného postupu poškozených věřitelů Private Investors, a.s. obchodujících prostřednictvím Online Investora s cílem domoci se legálním způsobem svých práv, zejména navrácení finančních prostředků či cenných papírů.

Cílem je, aby nároky klientů vyplývající z jejich investičních portfolií byly v co nejvyšší možné míře uspokojeny a současně se dospělo k rychlému a právně přehlednému vypořádání s celou situací. To bohužel není možné silou jednotlivce, ale pouze spojeným úsilím co možná největšího počtu poškozených klientů. Takové sdružení disponuje nejen rozhodujícím počtem vlivných hlasů, ale současně dovoluje využít i potenciálu z vlastních řad pro řešení nových, často velmi složitých situací.

Online Investor Asociace vychází ze skutečnosti, že klienti kteří mají s Private Investors, a.s. podepsanou Komisionářskou smlouvu o obstarání koupě a prodeje cenných papírů obchodování on-line prostřednictvím Online Investora (dále jen Smlouva) mají odlišný nárok na vypořádání svých pohledávek za dlužníkem Private Investors, a.s. než klienti, kteří mají podepsanou Smlouvu o správě portfolia. Zatímco klienti služby Online Investor komisionáře Private Investors, a.s. pouze zavázali, že bude vlastním jménem na účet komitenta obstarávat koupi a prodej cenných papírů, klienti se smlouvou o správě portfolia svěřili tyto prostředky správci Private Investors, a.s. ke správě a úschově.

Stanovisko o rozdílných nárocích se dále logicky opírá o existenci oddělených majetkových účtů vedených u A.B.Watley a rovněž zůstatku na těchto účtech. V této souvislosti chápeme neoprávněné nakládání s našimi prostředky a zejména neoprávněný přesun těchto prostředků mezi jednotlivými účty jako trestný čin, který odporuje jak ujednáním Smlouvy, tak i připojeným Obchodním podmínkám, jakož i ustanovením příslušných obecných právních předpisů.

Členem Online Investor Asociace se může stát každá poškozená fyzická či právnická osoba, která prokazatelně byla klientem PI ke dni 18.5.2001 a měla k témuž datu s PI uzavřenu platnou Komisionářskou smlouvu o obstarání koupě nebo prodeje cenných papírů obchodování on-line prostřednictvím Online investora a celková hodnota jejího portfolia ke dni 18. 5. 2001 na účtu Komitenta podle výše uvedené Komisionářské smlouvy byla kladná a která se zaváže obhajovat její programové cíle.

Online Investor Asociace vyzývá poškozené klienty ke vstupu do Online Investor Asociace a ostatní obdobná sdružení, pokud taková vzniknou, vyzývá ke spolupráci a koordinaci činnosti. Nemilá situace, ve které se nacházíme, nás ovšem postavila před úkoly, které za předpokladu, že se o ně podělí, může zvládnout jen tým ochotných lidí. Kromě jiných podnětů a připomínek nyní prosíme Ty z Vás, kteří jsou bezprostředně ochotni se zhostit jakýchkoliv přidělení, aby nám to sdělili a v každém případě se zúčastnili ustavující valné hromady OIA.

V Praze, dne 14. srpna 2001

Za přípravný výbor OIA: Ing. Tichý v.r. , RNDr. Šavrda v.r., R. Forgacs v.r.



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kauza PI a OI:

02.06.2003  Akcie Software602 v dražbě Private Investors Václav Horák (AliaWeb)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688