Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie ve světě  |  20.06.2001 14:02:08

Evropa: Evropské akciové trhy včera posilovaly taženy zájmem o technologické akcie. Ty reagovaly na...

Evropské akcie
Investiční bankovnictví KB

Datum : 20.6.2001

      
Evropa
Evropské akciové trhy včera posilovaly taženy zájmem o technologické akcie. Ty reagovaly na pozitivní zprávy od společnosti Oracle, která nezklamala investory když oznamovala výsledky hospodaření.

       Další varování společností před zhoršením jejich hospodaření posílá evropské akciové trhy níže. Tentokrát to byla německá společnost Infineon a Tellabs. Ztrácí hlavně telekomunikační společnosti a společnosti z polovodičového průmyslu.
Německo
Německé akcie včera posilovaly taženy růstem technologických akcií. Index Dax vzrostl o 0,9% a Nemax 50 posílil o 0,7%. Nejlépe se dařilo akciím SAP v reakci na zprávy od společnosti Oracle. Posilovaly i akcie Siemens. Dařilo se akciím výrobců automobilů, taženy hlavně růstem akcií společnosti Volkswagen, které byly taženy výše spekulacemi o možném převzetí americkou automobilkou Ford.

       Německé technologické akcie dnes tlačí německé akciové indexy níže. Akcie reagují na varování společnosti Infineon, že ve 3Q bude mít ztrátu. Oslabují akcie Siemens, Epcos a SAP.
Velká Británie
Index FTSE 100 včera posílil o 0,2% na 5680,4 bodu tažen hlavně zisky akcií bankovního sektoru. Posilovaly akcie Bank of Scotland a Lloyds. Naopak, smíšeně se pohybovaly akcie telekomunikačních a technologických akcií. Dařilo se Vodafone a British Telecommunications. Naopak, ztrácely akcie Colt Telecom a Cable&Wireless. Akcie softwarových společnosti vzrostly v reakci na zprávy od společnosti Oracle. Dařilo se Logica a Mysis.

       Akcie ve Velké Británii dnes ztrácí taženy reakcí na další varování společností. Tentokrát to byly společnosti Tellabs a Infineon. Ztrácí hlavně akcie ARM Holdings, Spirent a Cable&Wireless.
Francie
Francouzské akcie včera posílily o 0,8% na 5199,4 bodu. Nejvíce posilovaly akcie společností Thomson Multimedia. Posilovaly i společnosti staré ekonomiky EADS a Lafarge. Americké regulační úřady schválily Lafarge nákup společnosti Blue Circle Industriess

       Francouzské akci dnes zahájily níže podobně jako ostatní evropské akciové trhy. Nejhůře se daří společnosti STMicroelectronics, kterou táhnou níže varování společnosti Infineon.
Nizozemí
Holandské akcie včera mírně oslabily taženy poklesem telekomunikačních titulů. Index AEX včera ztratil 0,5% na 556,13 bodu. Nedařilo se KPN Telecom, UPC, Versatel, KPNQwest a ASM Lithography. Proti trendu se pohybovaly akcie Philips Electronics. Nedařilo se ani společnosti Gucci, která varovala investory před zhoršením hospodaření.

       Holandské akcie dnes ztrácí taženy dalšími poklesy technologických akcií. Oslabují hlavně ASM Lithography, Philips Electronics, ASM International. Ztrácí i telekomunikační tituly UPC, Versatel a KPNQwest.


      Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688