Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  10.08.2010 10:38:22

U odborníků zvítězila opět Česká spořitelna. Její hodnocení však propadlo

Odborná porota v hodnocení OVB Vstřícná banka ohodnotila opět Českou spořitelnu jako nejlepší banku za II. čtvrtletí roku 2010. Porota nadělila České spořitelně 71 procent. Na druhém místě se s mírným odstupem umístila Komerční banka se ziskem 69,22 procenta a na třetím GE Money, která se v celkovém hodnocení stala vítězem a Nejvstřícnější bankou.

 

Hodnocení České spořitelny se zhoršilo. Přesto u poroty uspěla

Česká spořitelna se stala u odborné poroty jedničkou už podruhé. Její hodnocení se však oproti prvnímu čtvrtletí výrazně propadlo ze 74,62 procent na 71 procent v druhém čtvrtletí. Banka tak zaznamenala ze všech hodnocených bank největší propad, přesto jí to stále stačilo z hlediska odborné poroty na první místo.

Česká spořitelna příjemně překvapila jednoznačně největší aktivitou a největším počtem praktických novinek. V pozitivním hodnocení se také projevila široká škála nabízených produktů a služeb, velké počet poboček a bankomatů.

Banka však body také ztrácela a to zcela zbytečně ne zcela vstřícnou komunikační politikou. Banka tak odmítla poskytnout rozhovor, informace či jakýkoliv komentář ke své činnosti a svému umístění v hodnocení. Na rozdíl od ostatních bank a jejich zástupců je tak komunikační vstřícnost banky na velmi nízké úrovni. To potvrzuje i porotce, advokát Miroslav Zeman: Velmi dobrý dojem ze vstřícných kroků banky ve II. čtvrtletí poškodila nevstřícnost banky při komunikaci. Banka s námi komunikuje nejhůře ze všech bank, na poslední dotazy týkající se hodnocení jsme nedostali absolutně žádnou odpověď, přestože dotazy byly prokazatelně zástupcům banky doručeny.“

Celkově se Česká spořitelna v hodnocení OVB Vstřícné banky umístila na 4. místě.

 

Komerční banka dotahuje Českou spořitelnu

I Komerční banka si u poroty pohoršila. Její snížení ratingu však bylo výrazně menší než u konkurenční České spořitelny. Oproti I. čtvrtletí, kdy banka získala 71,75 procent, obdržela za čtvrtletí II. 69,22 procent.

Banka byla ve II. čtvrtletí velmi dobře vidět a dobře také prodávala své aktivity. Bance tak v hodnocení pomohla efektivní podpora klientů, kteří byli postiženi povodněmi a pro něž banka připravila zajímavé úlevy. Dobře banka také nastartovala nové produkty.

„Banka se ve II. čtvrtletí pokusila o oživení hypotečního trhu mírným snížením úroků, avšak ne pod hranici 4. Dále se rozhodla podpořit své klienty postižené povodněmi úpravou podmínek splácení úvěrů či nakládání s hotovostí na vkladových produktech, a to velmi povedeným způsobem“, vysvětluje porotkyně Pavla Hřebíčková.

Aktivitu banky potvrzuje i Otakar Schlossberger: „Portfolio nabízených produktů je opravdu velmi široké. Také ve II. čtvrtletí banka pokračovala v reklamních šotech v TV, ale také v tisku a na reklamních tabulích ve vazbě na poskytování hypotéčních úvěrů (hypotéka bez obav).“

Celkově se Komerční banka umístila na 5 místě

 

GE Money – Nejvstřícnější banka skončila u poroty jako třetí

GE Money se stala celkově nejvstřícnější bankou. U poroty však skončila třetí. Přesto si tato banka výrazně oproti předchozímu čtvrtletí polepšila. Její hodnocení se zvýšilo ze 62,38 procent na 66,78 procent. Zlepšení tak představuje více než 4 procenta. GE Money se tak stala největším pozitivním skokanem u odborné poroty.

GE Money u poroty zabodovala stejnými zbraněmi jako u ostatních dvou hodnotitelů, tedy serveru bankovnipoplatky.com a veřejnosti. Porota ocenila komunikační a marketingové kvality banky, stejně jako konkrétní vstřícné kroky, které ve II. čtvrtletí uskutečnila. Pozitivně se na hodnocení GE Money bank podílely také úspěchy této banky v soutěži Zlatá koruna.

Dobrou kondici banky potvrzuje porotkyně Eva Poláchová: „I GE se připojilo ke snížení úrokových sazeb u hypoték, včetně možností nulového poplatku za zpracování v rámci tzv. „hypotéčních dní“. Unikátní stále zůstává kalkulačka pro konsolidaci půjček a stále slušné zhodnocení na účtu Genius II (2% pro zůstatky od 40 000,- ). Jednoznačnou novou podporou je nulový poplatek u spotřebitelských úvěrů uzavřených dokonce května. Nelze neodrazit tu skutečnost, že GE a její internetová banka je jednoznačně u veřejnosti ceněna jako jedna z nejlepších. „

Přestože se GE Money umístila u odborné poroty na třetím místě, pokrok kterého dosáhla a tedy i největší zlepšení hodnocení poroty jednoznačně přispěl k zisku titulu Nejvstřícnější banka za II. čtvrtletí.

 

 

 

Odborná porota (1,75) - I. čtvrtletí

Odborná porota (1,75) - II. čtvrtletí

Banka

Průměr

Průměr

Citibank

46,75

45,56

Česká spořitelna

74,62

71

ČSOB

62,12

63,33

GE Money Bank

62,37

66,78

Komerční banka

71,75

69,22

LBBW Bank

57,87

59,22

mBank

53

49,78

Poštovní spořitelna

60,62

64,67

Raiffeisenbank

66,37

59,78

UniCredit Bank

61,75

65

Volksbank

58,62

57

Zdroj: www.vstricnabanka.cz

 

 

OHODNOŤTE ČESKÉ BANKY NA SERVERU WWW.VSTRICNABANKA.CZ

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688