Research (Česká spořitelna)
Akcie v ČR  |  29.07.2010 09:52:33

PX index vzrostl o 0,46% na 1183,9 bodu, obrat 46,7 mil. $

TO2 ČR: výsledky za 2. kvartál překonaly odhady, výhled pro letošní rok potvrzen

TO2 ČR reportovala lepší než očekávané výsledky díky vyšším tržbám z IT, mobilního segmentu a Slovenska a nižších daní. OIBDA meziročně klesla o 17,1% (o 2% bez vyrovnání s T-Mobile ve výši 1,027 mld. zaúčtovaném v 2. kv. 2009, stejně jako 46 mil. nákladů na snížení počtu zaměstnanců zaúčtovaných v 2. kv. 2010). Provozní náklady se meziročně snížily o 5,4%. Finanční výsledek se zhoršil kvůli ztrátám z měnového přecenění týkající se dluhopisů (v objemu 115 mil. €). Efektivní daňová sazba byla výrazně nižší než se očekávalo. Ve výsledku čistý zisk meziročně poklesl o 23,9%, což je asi 6% nad našimi odhady. TO2 ČR pokračuje na cestě ke splnění svého výhledu OIBDA, která by měla vykázat meziroční pokles o 5 až 9%. Jak OIBDA, tak výhled investic (okolo 6 mld. ), byly potvrzeny. Významné zlepšení v tržbách a EBITDA je očekáváno v 2. polovině letošního roku, především v 4. kv. Potvrzujeme naše doporučení Držet. (Vera Sutedja, CFA, brokerjet České spořitelny)  

CME: hlavní body z konferenčního hovoru: snížení výhledu pro letošní rok

CME očekává, že trh s TV reklamou se letos sníží o 2-4%, zatímco dříve očekávala, že dosáhne loňských úrovní. Negativním činitelem je jihovýchodní Evropa, zatímco středoevropské trhy by měly jít nahoru. Společnost také snížila svůj výhled letošních tržeb na 710 až 725 mil. $ (dříve 790 až 820 mil. $) a pro OIBDA na 100 až 115 mil. $ (dříve 140 až 160 mil. $). V Bulharsku CME odhaduje OIBDA ztrátu v 3. kvartálu poté, co v 2. kvartálu dosáhla 1,2 mil. $. Celkově konferenční hovor přinesl více negativní krátkodobý pohled, zatímco dlouhodobý se podle našeho názoru nezměnil. Letošní pokles trhu s TV reklamou o 2 až 4% meziročně je určitě negativní zpráva. CME snížila výhled letošních tržeb o 80 mil. USD zejména z důvodu negativnímu vlivu směnných kurzů ve výši 50 mil. USD, zatímco horší vývoj reklamního trhu způsobil snížení výhledu jen o 15-30 mil. USD. (Václav Kmínek, brokerjet České spořitelny)

 

Unipetrol: zveřejnil odhad vybraných provozních a finančních ukazatelů za 2.kv.

Unipetrol zveřejnil lehce pozitivní odhad vybraných provozních a finančních ukazatelů za 2. kv. Rafinérské prodeje dosáhly 945 tis. tun (+27% r/r a +31% m/m; náš odhad 892 tis. tun), petrochemické prodeje 472 tis. tun (+4% r/r a +4% kv./kv.; náš odhad 482 tis. tun). Rafinérské marže dosáhly 3,28 $ na barel (-18% kv./kv.) a petrochemické marže 318 € za tunu (+14% kv./kv.) Management společnosti odhaduje, že EBIT v 2.kv. bude lepší než v minulém kvartálu, kdy dosáhl 517 mil. (náš odhad je 750 mil. ). LIFO efekt by měl dosáhnout asi 100 mil. (náš odhad 200 mil. ). (Unipetrol) (Radim Kramule, brokerjet České spořitelny) 

---------------------------------------------

Americké akciové indexy včera mírně klesly poté, co Béžová kniha upozornila na mírné oslabení hospodářského růstu kvůli komerčním nemovitostem a vypršení daňové podpory pro prvokupce nemovitostí. (S&P 500 -0,69%, Nasdaq -1,04%). Červnové objednávky dlouhodobé spotřeby vykázaly meziměsíční pokles o 1% a zaostaly tak za odhady (+1%). Dnes se zveřejňují nové a pokračující žádosti v nezaměstnanosti (oč. mírný pokles na 460 tis. a mírný růst na 4500 tis.). Asijské akciové indexy dnes oslabovaly. (Nikkei -0,59%, Hang Seng -0,11%).Japonsku nejvíce posilovala síťová odvětví a naopak zaostávalo odvětví spotřebitelských služeb. V 9:55 SEČ se zveřejňuje červencová míra nezaměstnanostiSRN (oč. mírný m/m pokles na 7,6%) a červencový ukazatel hospodářské důvěryEurozóně, kde se očekává mírné meziměsíční zlepšení z 98,7 b. na 99,1 b. díky očekávaném zlepšení důvěryprůmyslu a ve službách, zatímco spotřebitelská by měla m/m stagnovat. Evropské indexy začínají den mírným posílením. Index pražské burzy zpočátku obchodování mírně posiluje. (Martin Krajhanzl, brokerjet České spořitelny)

29.07.2010 Martin Krajhanzl, brokerjet České spořitelny, a. s 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688