TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  28.06.2010 03:30:12

E15: Majitel Novy nabízí šéfům akcie, Dvořák může vydělat miliony

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Majitel Novy, bermudská společnost CME, která se potýká s poklesem výkonnosti, se rozhodla maximálně motivovat své nejvyšší manažery. V uplynulých dnech jim podle pondělního vydání deníku E15 rozdala balík opcí na budoucí koupi akcií za fixovanou cenu.

Dosavadní ředitel Novy a viceprezident CME pro vysílání Petr Dvořák tak podle databáze České národní banky dostal opci na nákup 20 tisíc akcií po 23,85 dolaru, spolumajitel Ronald Lauder pak mimo jiné opci na pět tisíc akcií po 25,04 dolaru. Celkem zábavní holding v polovině června rozdal 17 topmanažerům či spolumajitelům opce na 225 tisíc akcií.

„Opční program je součástí motivačního programu managementu a týká se klíčových manažerů napříč našimi trhy. Opce nejsou součástí manažerských smluv a o jejich udělení rozhoduje představenstvo,“ uvedla mluvčí
CME Romana Willie. Vedení holdingu je tak motivováno na zhodnocení akcií. Například Dvořák může první čtvrtinu opcí realizovat již za rok. Další čtvrtiny vždy po dalším roce. Má tak slušnou šanci, že si realizací opcí a následným prodejem akcií může vydělat miliony korun.

Současná cena akcií CME (na newyorské burze v pátek 21,65 dolaru za akcii) je totiž dána nepříznivým vývojem na trhu s televizní reklamou. V Česku, klíčové zemi pro CME, trh televizní reklamy spadl v loňském roce přibližně o třicet procent. Letos spíše stagnuje, podle šéfa CME Adriana Sarbu by se trhy ve střední Evropě měly vzpamatovat do roku 2012. Pokud tento vývoj CME a zejména její klíčová jednotka Nova dokážou přetavit v nárůst tržeb a zisku, lze očekávat i růst cen akcií.

Pro Dvořáka je to v letošním roce již druhý štědrý nápad zaměstnavatele. Vzhledem k nové funkci viceprezidenta pro vysílání podepsal v květnu se CME novou smlouvu na základní roční plat ve výši 580 tisíc eur. Od ledna roku 2012 se tento základní plat zvýší na 730 tisíc eur. Roční bonus přitom může dosáhnout až tří čtvrtin základu. V roce 2009 si Dvořák podle materiálů CME vydělal včetně bonusů skoro milion dolarů. V březnu letošního roku navíc prodal šest tisíc akcií CME po třiceti dolarech za kus. Utržil tak asi 3,4 milionu korun. Další tři tisíce akcií si ponechal.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 15:40  Philip Morris ČR: Akcionáři schválili na valné hromadě dividendu 1 220 CZK -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 10:48  ČEZ: Dnes je termín pro nabídky v jaderném tendru Research (Česká spořitelna)
Út 10:36  Erste: Výsledky za 1Q24 Research (Česká spořitelna)
Út   9:59  PM ČR: Dnes se koná valná hromada Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688