Tiskové zprávy  |  29.09.2009 13:51:19

CYRRUS, a.s. uvedl na polskou burzu energetickou společnost BGS Energy plus, a.s.

Druhá firma ze sektoru obnovitelných zdrojů na NewConnectu

Praha, 29. září 2008 - Energetická společnost BGS Energy plus, a.s. vstoupila jako druhá česká firma na polský alternativní trh NewConnect. Stala se tak již 99-tou firmou působící na tomto trhu a prvním středoevropským veřejně obchodovaným producentem bioplynu.

Svatý Václav, patron české země, pomohl tentokráte české expanzi na polském akciovém trhu. Firma BGS Energy plus a.s. (NewConnect: BGS), přední operátor bioplynových stanic v České republice, včera zažila svůj debut na varšavském trhu NewConnect. Společnost v průběhu prázdnin upsala své nové akcie za 40,5 milionů korun v privátním úpisu mezi 78 investorů z České republiky, Polska, Švýcarska a Švédska. Akcie firmy BGS se upisovaly za 10,80 korun za kus a po prvním obchodním dni jejich hodnota vzrostla o mimořádných 58,33% na 17,10 koruny. Zobchodovaný objem činil více než 800 tisíc korun a proběhlo 48 obchodů.

Včerejší první obchodní den znamenal ukončení první a jednodušší části našeho úsilí a společných cílů, kterými bylo prodat naši firemní „story“ evropským investorům. Ale naše práce tímto jenom začíná.“  říká k prvnímu úspěšnému dni předseda představenstva společnosti Aleš Radil.

Získané prostředky společnost využije na své již připravené projekty bioplynových elektráren, případně na rozšíření kapacity v Závidkovicích. Společnost rovněž zvažuje akvizice již připravených projektů bioplynových stanic. „Obnovitelné zdroje jsou alespoň částečnou zárukou energetické soběstačnosti České republiky a díky stabilním tarifům ERÚ a našim smlouvám s energetickými firmami jsme schopni navíc investorům nabídnout mimořádně zajímavou ziskovost.„ prohlásil místopředseda představenstva společnosti a energetický stratég firmy Radim Hrůza.

Již první burzovní den naznačil, že mezi polskými i českými investory bude o emisi velký zájem.“  říká Jan Procházka, ředitel pražské pobočky a šéf týmu společnosti CYRRUS, a.s., který BGS Energy plus, a.s. na burzu ve Varšavě přivedl. „Naším cílem je pokračovat v těchto aktivitách,  a to nejen v Polsku. Tyto dvě emise ukázaly, že jsme schopni najít kompromis mezi investory hledajícími zajímavé růstové příležitosti  a společnostmi, které  tíhnou k nedluhovému financování svého rozvoje. Ovšem každý úspěch zavazuje,“ shrnuje Procházka.

 

Společnost CYRRUS, a.s., byla založena v roce 1998 a o dva roky později se stala členem a akcionářem Burzy cenných papírů Praha, a. s.. Od roku 2007 je také členem varšavské burzy (Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.) Firma sídlí v Brně, a je největší mimopražskou makléřskou společností. Mimo Brno má svou kancelář i v Praze. Zaměřuje se především na burzovní obchody v systému SUPERSPAD, tedy obchodování na trzích v ČR, Polsku, Maďarsku, Německu a Turecku v českých korunách. CYRRUS, a.s., je průkopníkem obchodování s certifikáty v České republice.

Společnost BGS Energy plus, a.s. je první bioplynovou společností kotovanou na burzách ve střední Evropě. Firma byla založena v roce 2004 a nyní vlastní bioplynovou elektrárnu v Závidkovicích, která má instalovaný výkon 0,62MWh. Na polskou burzu si šla pro 40,5 milionu korun za právo vzdání se 25% podílu ve společnosti. Získané peníze firma investuje do stavby elektráren v Čihošti, Kačině či Suchdolu nad Odrou.  Společnost majoritně vlastní Aleš Radil, Radim Hrůza a Zdeněk Radil.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688