Tiskové zprávy  |  22.09.2009 12:49:41

Nová služba na realitním trhu – komplexní správa pronajímaných bytů a domů

Nový platební mechanismus chrání majitelům nemovitostí inkasované nájemné

22. září 2009, Praha – Zcela novou službu, která zvyšuje výtěžnost nájmů a umožňuje zefektivnit podnikání v realitách, začala nabízet společnost Portfolium.

V tuzemsku dosud kvůli složité legislativě neexistovala nabídka komplexní správy pronajatých bytů a domů.  Nám se podařilo najít řešení, díky kterému můžeme tuto službu majitelům pronajímaných nemovitostí ve velkém nabízet,“ sdělil ředitel společnosti Portfolium Jan Kužílek.

Nejdůležitější z nabízených služeb je kontrola včasných plateb nájmů, pro kterou zatím nikdo v ČR neměl řešení. Problémem až dosud byla ochrana inkasovaného nájemného ve prospěch majitelů bytů. Společnost Portfolium ale vytvořila speciální platební mechanismus, který tuto překážku odstranil. „Vytvořili jsme takovou nabídku, která chrání majitelům nemovitost jejich peníze a zároveň zajišťuje, že se v souvislosti s pronajímanými byty a domy nemusejí téměř o nic starat,“ řekl Kužílek s tím, že klienti mají ke svým penězům mít stálý přístup. 

Nájemníci budou peníze posílat na specializované účty v bance, kde bude firma Portfolium  kontrolovat včasné platby. “Náš systém umožní při prodlení automatické a okamžité zasílání upomínek nebo výpovědí,“ sdělil Kužílek. Speciální bankovní produkt bude mít podobný režim jako notářská úschova. „Majitel nemovitosti bude mít na účet přístup a zároveň garanci, že nepřijde o peníze. Ty budou v případě jakýchkoli potíží vždy náležet jemu,“ konstatoval Kužílek. Společnost Portfolium nyní ze čtyř nabídek vybírá banku, která umožní nejvýhodnější podmínky pro vedení specializovaných účtů.

Nová služba, která umožní včasné odhalení neplatičů a rychlé zjednání nápravy, přinese majitelům nemovitostí nemalé finanční efekty. Navíc se nemusí věnovat ani složité a časově pracné administrativě, případně kvůli tomu zřizovat útvary s vlastními zaměstnanci. V zahraničí je podobná služba běžná, funguje téměř ve všech zemích EU.

Společnost Portfolium přitom nabízí další služby a má nejucelenější nabídku ve správě nemovitostí. Firma zajišťuje i co nejvyšší obsazenost nemovitostí, nabízí vedení účetnictví a vyhotovení daňového přiznání. Technický servis zahrnuje non-stop havarijní službu, opravy a revize v bytových jednotkách i v rodinných domech.  K dispozici je klientská linka. „Jde o nejucelenější nabídku na trhu,“ sdělil Kužílek.

V rámci zkušebního provozu zatím firma spravuje necelou stovku nemovitostí. „Naše služby jsou určeny investorům i soukromým osobám, které vlastní jeden nebo více bytů. Trh v tuzemsku čítá řádově několik desítek tisíc nemovitostí a naším cílem je být největší správcovskou firmou,“ doplnil Kužílek. Cena za služby nepřekračuje 10 procent nájemného.

17.02. 14:27  Realitní kancelář Břeclav (Vojtechpokorny)
15.02. 11:07  Realitní kancelář Břeclav (René Slavik)
10.02. 16:13  Realitní kancelář Břeclav (Petr Narožný)
23.09. 13:47  Konečně (investor)






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688