TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  05.08.2009 19:03:06

Cestovní kancelář Cool Travel je v insolvenčním řízení

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Cestovní kancelář Cool Travel je od středy v insolvenčním řízení, které zahájil pražský městský soud. Vyplývá to z údajů uvedených na internetové verzi insolvenčního rejstříku.

Návrh na zahájení řízení podala cestovka sama na sebe. "Navrhovatel se dostal do dvojí platební neschopnosti. Díky tomu nemohl dostát svým závazkům. Dále během měsíce března se rapidně zhoršila prodejnost produktů - zájezdů. CK Cool Travel nemohla dále tuto situaci nijak vyřešit. Díky konkurenčnímu boji CK Cool Travel nemohla ustát," píše majitel cestovky Vlastimil Homola v insolvenčním návrhu.

Soud nyní vyzval případné věřitele, kteří chtějí své pohledávky uplatnit v insolvenčním řízení, aby své pohledávky přihlásili.

Už v úterý Cool Travel vyhlásila úpadek. Mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (ACČKA) Tomio Okamura poté Mediafaxu řekl, že cestovní kancelář Cool Travel v současnosti zahraničí pět klientů na Maledivách a v Řecku a všichni byli o problémech informováni. Další tři klienti v úterý už neodletěli na objednaný zájezd do Dubaje.

Cool Travel před vyhlášením úpadku prodala zájezdy dalším přibližně 18 klientům. Jejich nároky by měly být uspokojeny z pojištění.

První náznaky možných finančních potíží cestovní kanceláře se objevily již v sobotu, kdy jeden ze zákazníků firmy agentuře Mediafax sdělil, že má problémy s nezaplaceným hotelovým pokojem v Dubaji.

Jednatel cestovní kanceláře Vlastimil Homola sice telefony zvedá, ale k celé situaci se odmítl vyjádřit. V sobotu, kdy ještě komunikoval, agentuře Mediafax sdělil, že jeho cestovní kancelář finanční problémy nemá.

Cool Travel byla malou cestovní kanceláří, která vznikla před 3 lety nejprve jako incomingová cestovní agentura. Teprve v loňském roce se přeorientovala na prodej zájezdů do zahraničí. Vloni CK Cool Travel prodala zájezdy přibližně 500 českým turistům.

Cool travel se specializovala na zájezdy do exotiky, především do Spojených arabských emirátů (Dubaj), dále nabízela pobyty na Maledivách, v Turecku a také eurovíkendy v evropských městech.

Před Cool Travel letos zkrachovaly už tři cestovní kanceláře - Balkan Travel, Retur a Tomi tour. V České republice je v současnosti téměř 950 cestovních kanceláří.

Tereza Peprníková, peprnikova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688