Josef Stoulil (Capital Partners)
Akcie v ČR  |  29.05.2009 09:16:28

AAA, CETV, ČEZ - Report ČR z 28. 5. + akciový výhled


Domácí trh se ve čtvrtek držel po většinu seance níže. V poslední hodině se však index PX dostal do zelených čísel, když nejvíce svou vahou pomáhaly akcie ČEZ, které se dostaly do 1 % zisku.  Závěrečná aukce bohužel přinesla pro trh malou pohromu, což znamenalo konečnou změnu indexu -0,97 %, čímž se přiblížil těsně hranici 900 bodů. Kromě akcií ČEZ (-12 %) se v aukci propadly zpět do ztrát akcie ERSTE (-1,49 %), které nutno dodat pokračovaly ještě dále níže na trhu ve Vídni. KB (-1,32 ) se postupně dařilo minimalizovat dopolední ztráty, avšak závěrečná aukce také uškodila. Do ztrát se v aukci propadla na technickou hranici 420 TELEFÓNICA O2 (-0,24 %), přestože se držela po celou seanci lehce v zisku. Nejvíce bita v závěrečné aukci však byla CETV (-7,29 %), která navýšila ztrátu o další 2 %. Po jednodenní přestávce se k poklesu navrátilo NWR (-1,46 %). Až na chvilkový úvodní pokus o solidní růst se po hospodářských výsledcích navrátilo k předchozím hodnotám ECM (+0,75 %). Konkurenční ORCO (-2,78 %) zůstalo jako jediná emise bez jediného obchodu a to nejen ve SPAD, ale i v závěrečné aukci. Na poslední dobu bylo naopak výrazně živo na PHILIP MORRIS (-0,81 %), který se nejprve propadl až k hranici 6000 , od které se následně odrazil k částečné korekci. Rostoucí ceny ropy nezabránily odpolednímu poklesu UNIPETROLU (-3,66 %), který oznámil díky zjištěné závadě 16denní odstavení etylénové jednotky v Litvínově. Jednoznačným čtvrtečním vítězem byly akcie PEGAS (+8,82 %), které pozitivně reagovaly na zveřejněné hospodářské výsledky a uzavřely nejvýše od 8. září 2008.  Objemy obchodů ve SPAD stagnovaly na podprůměrných 1,15 mld. .

Pro páteční obchodování jsou k dispozici výsledky společnosti AAA, které měly být zveřejněny již včera, ale stalo se tak nakonec až po půlnoci. Moderní mezinárodní informační systém, který společnost zavedla již na konci roku 2007, tak asi příliš nepomohl s rychlým zjištěním prodaných vozů, ale i se samotnými výsledky, když společnost ani nevydala na svých stránkách tiskovou zprávu, resp. komentář k výsledkům hodlá zveřejnit až dnes později. Každopádně firma za 1Q reportovala nižší ztrátu (883 tis. EUR), než bylo zvykem v předchozích obdobích. Na provozní úrovni již společnost byla dokonce zisková. Dle generálního ředitele A.Dennyho hodlá vykázat čistý zisk v 2Q resp. být zisková i za celý letošní rok. Příjmy společnosti klesly na 38,7 mil. EUR, což je meziroční propad o 54 %, když společnost se postupně stáhla z řady trhů a nyní již bude jen působit v ČR a SR. Morgan Stanley začal pokrývat ČEZ s doporučením "equaweight" s cílovou cenou 907 . CETV se včera večer v průběhu US obchodování dostalo sníženého ratingu od Standard&Poor´s z „BB-„ na „B+“, na což na tamním trhu akcie nakonec negativně nereagovala, když ji nyní pomáhá především slabší dolar z hlediska výhledu hospodaření. Bude tak pokračovat „houpačka“ na titulu, už i vzhledem k včerejšímu prudkému přehnanému propadu v závěrečné aukci. Ceny ropy dnes rostou na nová „maxima“, což by mělo pomoci akciím ČEZ a snad i NWR. KB klesla včera již o více jak dividendu, což by ji mohlo pomoci zpět o něco výše. Nálada na ERSTE by se snad po včerejším prodejním tlaku měla v průběhu dne také vylepšit. Trh(y) však mohou ovlivnit odpoledne především důležitá makrodata z USA (HDP).

Jiří Zendulka                                                                                         

CAPITAL PARTNERS a.s.                    

Tento report včetně grafu naleznete na www.stockmarket.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 15:40  Philip Morris ČR: Akcionáři schválili na valné hromadě dividendu 1 220 CZK -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Út 10:48  ČEZ: Dnes je termín pro nabídky v jaderném tendru Research (Česká spořitelna)
Út 10:36  Erste: Výsledky za 1Q24 Research (Česká spořitelna)
Út   9:59  PM ČR: Dnes se koná valná hromada Research (J&T BANKA)

Přečtěte si také:

31.01.2011NWR, CETV, AAA - Report ČR z 28.1. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
06.01.2011CETV, ORCO, KB - Report ČR z 5. 1. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
29.07.2010UNI, O2, CETV - Report ČR z 28. 7. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)
31.05.2010AAA, O2, KB - Report ČR z 28. 5. + akciový výhled Josef Stoulil (Capital Partners)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688