Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Finance  |  15.09.2008 10:27:46

Velká česko-slovenská soutěž o Porsche Cayman startuje

Cílem soutěže je seznámit české a slovenské investory s investováním na komoditních, měnových a akciových trzích a dát všem šanci si obchodování zcela zdarma vyzkoušet a ještě k tomu vyhrát skvělé ceny.

 

Jde o investiční soutěž, která má vzdělávací charakter, kde se lidé mohou seznámit s obchodováním na finančních trzích. Každý z nás měl možnost v posledním roce sledovat velké výkyvy cen ropy, zlata, potravin či změny kurzů jednotlivých měn. Investování do těchto instrumentů je velice populární na celém světě a úkolem této soutěže je mimo jiné i propagace těchto trhů na českém a slovenském trhu. V V rámci této soutěže soutěží Češi a Slováci soutěží zároveň a za stejných podmínek, neboť soutěž probíhá ve spolupráci se slovenskou pobočkou společnosti. Češi a Slováci se tak kromě hlavní ceny podělí o 10 notebooků značky Acer, které jsou přichystány pro nejlepší týdenní obchodníky.

 

Stačí si stáhnout platformu XTB-Trader

Samotné obchodování probíhá pomocí jednoduché platformy XTB-Trader, kterou si stáhne účastník do počítače. Zde má prostřednictvím virtuálních peněz možnost investovat na finančních trzích. Může spekulovat na pokles i růst ceny jednotlivých aktiv pomocí kontraktů CFD, neboli kontraktů na vyrovnání cenových rozdílů. K dispozici je také graf ke každému obchodovanému aktivu a řadu nástrojů technické analýzy. Na stránkách společnosti je možno si stáhnout základní vzdělávací brožury, které by měly pomoci v začátcích jak s ovládáním platformy, tak nástroji, které lze pro úspěšné obchodování využít.

 

Platforma nabízí obchodování s komoditami jako je ropa, zlato, stříbro, pšenice, kukuřice, měď, hliník a jiné, celkem 26 různých komodit. Dále je možno investovat na měnovém trhu pomocí nákupu či prodeje jednotlivých měnových párů. Nabízíme všechny hlavní měnové páry, např. euro-dolar, libra-dolar, dolar-japonský yen a dolar-švýcarský frank. Dále i měny jako je australský dolar, novozélandský dolar nebo česká koruna, k tomu i křížové páry jako jsou ku příkladu australský dolar k japonskému yenu apod. Celkem 41 měnových párů. Je také možno investovat do akciových indexů jako jsou americký Nasdaq, britský FTSE nebo pražský PX. Celkem nabízíme 18 akciových indexů a 20 různých akciových titulů jako je Microsoft, Yahoo ale i české a španělské tituly.

 

Reálná data, skutečná hra

Jde především o zábavnou hru a jedinou odměnou jsou soutěžní ceny. Na druhou stranu ale tato soutěž nabízí reálná data a představuje skutečný vývoj na trzích, což je velice užitečnou zkouškou před rozhodnutím začít reálně obchodovat. Hlavní cenou pro vítěze je luxusní automobil Porsche Cayman, včetně zaplacené daně z výhry. Vítězem soutěže se stává ten, kdo v průběhu soutěže od 1. do 30. října nejvíce zhodnotí svůj počáteční kapitál.

 

Počátečním kapitálem je virtuální vklad, který bude účastníkovi přidělen, nemusí proto vkládat žádné vlastní peníze, nevznikají mu žádné povinnosti či závazky, ovšem taktéž nedostane žádnou peněžitou výhru, tedy ani případný zisk, který na svém soutěžním účtu vytvoří.

 

Do soutěže je možno registrovat se od 15.září na stránkách www.xtb.cz, stáhnout si platformu a založit si také již soutěžní účet. Na tomto účtu se účastníci mohou s trhy seznámit a procvičit si obchodování až do začátku soutěže 1.října, kdy se objem prostředků na všech soutěžních účtech nastaví zpět na startovací částku 200 000 .

 

Co si od soutěže slibujete?

Věříme, že soutěž zaujme české investory nebo i hlavně začátečníky, kteří nemají odvahu začít a právě skvělé ceny v podobě notebooků a především luxusního auta Porsche Cayman je bude motivovat.

 

Co budete považovat za úspěch v této soutěži?

Samozřejmě budeme velice rádi za spoustu účastníků, ale potěšilo by nás také, kdyby tato soutěž zvýšila povědomí lidí jak v České republice tak na Slovensku o možnostech investování jejich volných prostředků.

 

Jaké výhody v této soutěži vidíte oproti konkurenci?

Soutěž má vzdělávací charakter, na našich stránkách je možné stáhnout si množství různých materiálů jak o obchodování na naší platformě, tak o technické analýze, apod. Soutěž je založena na virtuálních penězích, ale na skutečném dění na trhu. Je to také krátká doba soutěže a to, že soutěž se zaměřuje na širokou veřejnost a ne jen na zkušené investory. Je to také široké spektrum investičních možností od akcií, přes komodity a možnost obchodování čtyřiceti měnových párů. Velice lákavé jsou také ceny, a to Porsche Cayman a 10 notebooků značky Acer, které se budou postupně rozdělovat mezi české a slovenské nejlepší obchodníky.

 

Dobrý úsudek, příznivé trendy a štěstí při obchodování přeje společnost X-Trade Brokers.

 

(Autor: Lucie Vitamvásová, X-Trade Brokers)

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688