Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  16.11.2000 09:00:00

Akcie: České akcie ve středu ve středu korigovaly svůj úterní více než 2% nárůst...

Ranní zpráva Komerční banky

Datum : 16.11.2000

Komentář k trhům



       České akcie ve středu ve středu korigovaly svůj úterní více než 2% nárůst taženy slabším vývojem německého trhu a očekávanou korekcí amerického Nasdaqu. Především poklesy akcií ČEZu a Českého Telecomu stály za dnešní korekcí trhu. Index PX 50 ve středu oslabil o 0,4% na 474,3 bodu. Aktivita na trhu byla minimální, objemy obchodů dosáhly 0,4mld.

       Nejhůře se ve středu vedlo akciím Tabáku, které se propadly o 3,3% na 5470. Následovaly akcie ČEZu a Českého Telecomu, která oslabily o 1,2% respektive o 0,5%. Z bank se hůře vedlo Komerční bance, která ubrala 0,4% zatímco Česká spořitelna potvrdila svoji defensivní povahu, když se středu posílila o 0,5% na 235,1. České radiokomunikace posílily o 0,3% na 1432 v reakci na oznámení, že 10 společností podalo nezávazné nabídky na privatizaci 51% státního podílu.

       Dnes očekáváme, že český trh bude pohybovat podle vývoje v zahraničí. Aktivita na trhu bude minimální před zítřejším svátkem a také velmi důležitými čísly o americké říjnové inflaci, které budou oznámeny krátce před uzavřením trhu.

      

Komentář k zahraničním trhům



       Index Nasdaq včera posílil o 0,9% na 3165,5 bodu a DJIA přidal 0,3% na 10707,6 bodu. Oba akciové indexy si však během dne připisovaly mnohem větší zisky, nicméně prohlášení FEDu, že v ekonomice stále přetrvávají inflační tlaky poslalo níže úrokově citlivé finanční tituly. Oslabovaly akcie Citibank, JP Morgan a Bank Of America. Připojily se i akcie First Union a Bank of New York, které varovaly před očekávanou vyšší tvorbou rezerv ke ztrátovým úvěrům. Naopak růst trhu podpořily technologické tituly, které povzbudily velmi dobré výsledky společností Analog Devices a Sycamore Networks. Dnes budou oznámeny velmi důležité údaje o CPI za říjen, které určí dnešní směr trhu.

       Německé akciové indexy včera oslabovaly. Index DAX poklesl o 0,1% na 6961,1 bodu tažen především výprodejem akcií DaimlerChrysler. Technologický Nemax 50 oslabil o 0,6% na 3949,0 bodu. Akcie DaimlerChrysler oslabovaly v očekávání ztrátového hospodaření americké divize a snížení investičního doporučení na akcie společnosti. Naopak, růst trhu podpořily technologické tituly a akcie Commerzbank a Lufthansa. Lufthansa oznámila velmi dobré výsledky hospodaření a také zvýšila svůj odhad celoročního zisku. Výsledky Commerzbank také příjemně překvapily trh a investoři také ocenily plánovanou restrukturalizaci banky. Dnes se očekává nejasný vývoj v reakci na horší výsledky Bayer a také nepřesvědčivém posilování amerického Nasdaqu.

      

Komentář ke společnostem



      

Telekomunikace



       Evropská unie kritizovala nový telekomunikační zákon, hlavně termíny zavedení služeb volby operátora a přenositelnosti čísla. Náměstkyně ministra dopravy a spojů se však snažila EU ujistit, že se jedná pouze o nejzašší termíny, a že bude tlačit na Český Telecomu, aby tyto služby zavedl co možná nejdříve.

      

       České radiokomunikace

      


       FNM včera oznámil, že deset zájemců podalo předběžné nabídky na privatizaci 51% státního podílu ve společnosti. Závazné nabídky by měly být předloženy v lednu 2001. Svůj zájem o společnost předběžně potvrdily společnosti TeleDanmark, Deutsche Telecom, Telecom Italia, Vivendi a dva invstiční fondy.

      

       Politika

      


       Spory mezi Českou republikou a Rakouskem ohledně jaderné elektrárny Temelín měly za následek, že Evropská unie odložila jednání s ČR o členství v EU, které byly plánovány na čtvrtek. Podle nejmenovaného zdroje neexistuje mezi Rakouskem a ostatními členy EU shoda o tom, jak problém Temelína pojmout v rámci jednání o připojení k EU.



      Tyto zprávy pro vás vytváří Trading Komerční banky a.s.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:45  Týden na akciových trzích: Indexy opět na rekordech, a to v Evropě i USA - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Pá 11:38  Photon zveřejnil kvartální výsledky Research (Česká spořitelna)
Pá 11:36  Colt CZ dokončil koupi výrobce střeliva S&B Research (Česká spořitelna)
Pá 10:26  CTP: Oznámen konverzní poměr pro akciovou dividendu Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688