Dagmar Vránová (ČEKIA, a.s.)
Investice  |  07.11.2000 15:25:53

Veletrh Peníze odsunut na březen příštího roku

Zdá se, že klima na finančním trhu ČR není v letošním roce veletrhům příznivě nakloněno. Po zrušeném veletrhu FIBEX 2000, který se měl konat v Brně na počátku roku, se odsunuje o několik měsíců i veletrh PENÍZE, který měl s podtitulkem “1. veletrhem investičních příležitostí” přilákat ve dnech 1. – 3. prosince 2000 do pražského Kongresového centra tisíce návštěvníků včetně rodin s dětmi. Příčinou je podle Pavla Doležala z  pořadatelské agentury Pdmedia náhlá změna rozhodnutí jedné ze tří největších bank, která chtěla veletrhu využít k prezentaci celého portfolia finančních produktů akvírovaných i vlastních dcer. Proč došlo k této náhlé změně rozhodnutí není známo. Další dvě velké banky prodělávaly v podzimních měsících tohoto roku hluboké organizační změny a k prezentaci v ”novém hávu” se ještě necítily být připraveny. Tak zbyly pouze stavební spořitelny, některé životní pojišťovny, obchodníci s fondy a cennými papíry a poskytovatelé podpůrných servisů. Těmito malými stánky by se pronajatá výstavní plocha 3000 m2 nedala zaplnit.

Veletrh PENÍZE měl přispět i k popularizaci Nového trhu pražské burzy a k prezentaci první IPO, která se původně očekávala ještě do konce tohoto roku. Prohlášení Pavla Hollmanna z tohoto týdne, že nové emise je možno na burze očekávat nejdříve na jaře příštího roku, však tyto naděje zcela pohřbilo. Doležal se domnívá, že na jaře bude situace lepší a že se veletrh uskuteční v březnu roku 2001.

Je však otázka, zda prezentace finančních produktů formou nákladných stánků v drahém Kongresovém centru je tou pravou formou komunikace s potenciálními klienty. ČEKIA uspořádala v květnu letošního roku jednoduché prezentační pásmo Investiční příležitosti 2000, které se setkalo se značným zájmem odborné i laické veřejnosti. O investičních produktech se tam hovořilo, postupně byly všechny představeny, vysvětlovaly se výhody i rizika, odpovídalo se na dotazy. Kromě toho je zde internet, který umožňuje podstatné části cílového segmentu zjistit všechny potřebné informace týkající se osobních financí i kapitálových investic zdarma a s minimální ztrátou času. Proto se nad budoucností takto zaměřených veletrhů vznáší velký otazník.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688