Josef Trnka (TPS)
Investice  |  25.03.2007 14:51:57

Klaus zesměšňuje Česko.


Hostem Václava Moravce v dnešních Otázkách  na ČT1 byl ve studiu místopředseda vlády Martin Bursík. Prostřednictvím telemostu se pak účastnili ještě Jiří Paroubek, Vojtěch Filip a Ladislav Jakl. Témata se mimo jiné týkala ještě probíhajícího sjezdu ČSSD, problematiky radarové stanice (podle VM si podobná zařízení ze studijních důvodů mají omrknout naši vybraní zastupitelé přímo na Aljašce a Marshallových ostrovech), volby presidenta, nebo aktivitách Václava Klause v oblasti klimatologie. Upřímně budiž řečeno, že jestliže Martin Bursík nijak neoslňoval, tak od momentu, kdy zahájil kritiku pana prezidenta (viz titulek), tak jeho slovní souboj s Ladislavem Jaklem přinesl docela zábavnou chvilku. Průběh argumentace totiž připomněl americké filmy a seriály z prostředí soudních síní (Právo v Los Angeles, Ally McBealová...) - verbálně zaujal, leč objektivně nebyl způsobilý přinést nějaké relevantní informace.

V Partii na Primě se ministr Petr Nečas a předseda KSČM Vojtěch Filip sešli nad "ústřední" otázkou: Musí Česko šetřit na sociálních dávkách? Opět se potvrdilo, že podobné hlasování má hlavní efekt v zisku firem ze sms. Při ceně 9 za jednu lze těžko předpokládat, že "sociálně potřební" se budou nějak extra angažovat. Pozoruhodné však bylo, že dlouho vyrovnaný stav se změnil během jedné minuty naprosto radikálně, převaha skrblíků vzrostla náhle o polovinu, z 50 % na 77 %, až se na konci ustálila na 75 %. Povšimnutí si zaslouží i úvaha, co si hlasující představují pod pojmem sociální dávky, sami diskutující uvedli příkladmo jen tři druhy, moderátor použitý pojem na počátku exaktně nedefinoval.

Zato vstupujícího Paroubka na lince z Brna uvítal otázkou jak je možné, že dostal při volbě stranického předsedy jen 60 % hlasů. Snad jakoby se mu stýskalo po jednomyslných volbách z dob reálného socialismu. Otázka staronového předsedu nijak nevyvedla z míry a poukázal na ještě horší výsledky svých předchůdců. Vzápětí se pak pochlubil tím, že podle posledních průzkumů si už ve srovnání s loňským volebním výsledkem jeho strana polepšila o tři procenta. To nedalo Šimůnkovi, aby ho neupozornil na výrazné zlepšení ODS

Na další otázku, týkající se jeho (arogantního) chování, se Paroubek odvolal ke svým diskusím na Primě za předcházejících cca 6 měsíců, a mínil, že snížení důrazu mu u některých voličů škodí. Možná proto vzápětí přitvrdil: "Myslím, že se pan Altner přestane smát."  Přislíbil změnu způsobu právního zastupování z konzervativního na aktivní  a vyjádřil přesvědčení, že  Altner už nebude takový problém jako před sjezdem. Na co narážel je nabíledni - čas ukáže jakým je prognostikem. 

                 Další komentáře a zajímavosti (včetně nadívaných křepelek)  zde

     


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688