Pavel Daniel (Kurzy.cz)
Údaje o firmách  |  22.02.2007 10:47:20

LG. Philips prodal továrnu v Hranicích

Společnost LG.Philips Displays prodala park v Hranicích. Nový investor chce z areálu vybudovat průmyslový park. Uvnitř: VIDEO Novým vlastníkem areálu s novým názvem Multidisplay je společnost CTP Invest. "Zakoupili jsme hranickou továrnu. Mohu slíbit, že zachováme všechna pracovní místa," Remon L. Vos, generální ředitel CTP Invest.

Společnost chce naopak celý areál rozvíjet. Investuje do něj miliony eur, aby byla prostora atraktivnější pro další podnikatele. "V budoucnu budeme určitě areál rozvíjet dále, aby nabízel možnosti pro další investory," uvedl Vos. ČTĚTE VÍCE: LG. Philips do Nového roku bez partnera Jak prosperuje továrna na obrazovky v Hranicích? ČTĚTE původní materiál Aktuálně.cz Dodal, že už dnes může společnost nabídnout šest a půl milionů metrů čtverečních pro další investice. "Výhodou jsou vybudované služby energobloku a infrastruktura.

Pozemky jsou připraveny k tomu, aby byly rozvíjeny a začaly se na nich stavět nové haly... Počítáme s tím, že by počet zaměstnanců měl vystoupat z 1200 na 2500 až tři tisíce lidí," dodal Vos. LG. Philips Displays prodal park v Hranicích za 40 milionů euro, tedy zhruba za 1,12 miliardy korun. Televize? Ještě vyrobíme Na dnešní tiskové konferenci zaznělo, že výroba vakuových obrazovek by v Hranicích měla jistě pokračovat v letech 2007 a 2008.

Tento typ obrazovek v Evropě vyrábějí jen tři továrny, včetně té na Moravě. LG. Philips strategického partnera vybírala témeř tři čtvrtě roku. Firma již dříve naznačovala, že pokračovatelem bude zřejmě některá z firem v oboru realit. Ta má nejlépe zajistit další chod továrny na obrazovky a také obsadit i zbývající hektary zóny v Hranicích. Věřitelé hranické továrny se už na konci přihlásili o pohledávky v celkové hodnotě 7,38 miliardy korun. S vyrovnáním souhlasilo 162 věřitelů, což je 97 procent všech přihlášených co do hodnoty. Celkem bude žádat po firmě vyrovnání 269 věřitelů. Nový majitel areálu se za splácení dluhů zaručil. "Jsme garantem plateb, které byly schváleny v rámci programu vyrovnání," ujistil Remon L. Vos, generální ředitel CTP Invest.

(Aktuálně.cz)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688