Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  18.10.2006 09:43:48

Akciový souhrn z úterní americké burzy - propad kvůli makrodatům a technologickým titulům


Přesně podle očekávání se v úterý vyvíjelo obchodování na americké burze. Uzavřela totiž níže než v pondělí a do červených čísel ji vehnala špatná ekonomická data. Ta převládla dokonce i místy velmi silné firemní reporty tržeb za třetí kvartál. Funkci měkkého polštáře, který zapůsobil proti propadu, plnila nadprůměrná akviziční aktivita. Spouštěčem poklesu cen akciových titulů na Wall Streetu byla větší než očekávaná velkoobchodní jádrová inflace a také neočekávaně velká redukce průmyslové výroby v minulém měsíci.

 

Novinky o plánované kombinaci dvou provozovatelů amerických burz - Chicago Mercantile Exchange a Chicago Board of Trade - dopomohly akciím v závěru seance k lepším výsledkům, i když se ztráty vymazat úplně nepodařilo. CBOT vystřelily o 13% vzhůru (+17,48 USD) na 151,99 dolaru, když bylo uveřejněno, že akcionáři získají 8 miliard dolarů v akciích CME jako důsledek připravované fúze obou chicagských burz. Toto sloučení přinese chicagské burze, kde se obchoduje výhradně s futures kontrakty a opcemi, světový primát co do velikosti. Ohodnoceno v pondělních cenách, hodnota tohoto konglomerátu bude 25 miliard dolarů. Akcie CME povyskočily o 2,63% na 516,50 dolaru.

 

Na konci včerejšího obchodování jsme zastihli index Dow Jones Insdustrial Average na hodnotě 11.950,02, když během dne umazal 30,58 bodů, tedy 0,26 procenta. Standard & Poor’s 500 oslabil o 0,36% na 1,364,09 bodu. Nasdaq Composite poklesl dokonce o 0,8% a po ztrátě 18,89 bodu zakončil na hodnotě 2.344,95 bodu.

 

Akcie společnosti Merrill Lynch & Co. vzrostly o 0,49% na 84,52 dolaru, když ohlášené výsledky dosažené za třetí čtvrtletí překonaly původní predikci trhu. Tržby narostly z 1,4 miliardy dolarů na 1,9 miliardy dolarů, bez zahrnutí zisků z prodeje své asset management jednotky, kterou odkoupila firma BlackRock.

 

Akcie finanční skupiny State Street propadly o 1,4%  na 63,44 dolarů. Bostonská společnost sice ohlásila zisk za třetí kvartál o 93% vyšší, tj. z 143 milionů z loňska na 278 milionů letošních, ale to však nestačilo. Počítačový Intel oslabil o 3,3% na 20,90, poté, co Investiční společnost Goldman Sachs snížila akciový rating Intelu, který tlačil celý technologický sektor významně dolů. Tak akcie polovodičového výrobce Broadcom propadly o 4,96% nebo též 1,53 USD na 29,29 dolaru. O 1,47% na 74,29 dolaru poklesl Apple Computers a o 1,9 procenta (-36 centů) na 18,63 spadl Oracle, jenž byl velmi úspěšný v obchodních dnech předminulého i minulého týdne.

 

Emil ELNER



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

St   0:44  30. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o úterním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Út 10:26  Trhy vyčkávají před zasedáním FEDu Research (Česká spořitelna)
Út 10:02  Volkswagen: 1Q mírně nad odhady a výhled potvrzen Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688