Hraběnčiny řezy
Stálá páteční rubrika
krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ”- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.
Tento víkend vybíráme ze ”ZVĚŘINOVÝCH HODŮ”
a to jeden z Vašich nejoblíbenějších dezertů:
Z dalších jídel tohoto víkendu - ze
ZVĚŘINOVÝCH HODŮ
budete moci v naší restauraci ochutnat:
- Zvěřinový vývar s červeným vínem s žampióny
- Zvěřinový gulášek
v bramborákové placce
- Jelení steak s brusinkami a domácími bramborovými kroketami
- Kančí roláda plněná slaninou, čabajkou a česnekem s brambor. knedlíkem
- Špikovaná mufloní kýta na víně s karlovarským knedlíkem
- "Rumcajsova mošnička" s opečeným bramborem
(grilovaná kapsa nadívaná žampióny, kaštany, šunkou a játry)
Hraběnčiny řezy:
Těsto:
250g Cukr krystal
250g Hera
250g Máslo
160g Žloutky (8ks)
20g Vanilkový cukr
5g Citrónová kůra
100g Mléko
Náplň:
2000g Jablka
100g Máslo
150g Strouhanka
200g Vlašské ořechy
Skořice
Bílkový sníh:
160g Bílky (8ks)
525g Cukr krystal
Postup:
Smícháme mouku, cukr a vanilkový cukr. Přidáme máslo, heru, žloutky a strouhanou citrónovou kůru. Vypracujeme těsto, 2/3 dáme odležet na 20 minut do lednice, pak je rozdělíme na 2 díly a vyválíme z nich pláty 2-3 mm tenké přeneseme na máslem vymaštěný plech, potřeme máslem, posypeme strouhankou, 1 cm vysokou vrstvou strouhaných jablek, posypeme cukrem, skořicí, sekanými ořechy a potřeme bílkovým sněhem.
Bílkový sníh:
šleháme pomalu bílky dokud nezhoustnou, přidáme polovinu cukru a šleháme. rychle dál, přidáme 1/4 a šleháme pomalu dál, pak poslední 1/4 a šleháme pomalu do husta. zbylou 1/3 těsta dáme v podobě válečku do mrazáku, po ztuhnutí ji nastrouháme na hrubém struhadle na sníh.
Přejeme dobrou chuť.
Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ”
– Michelská 87, Praha 4 – Michle (5 min od metra Kačerov)Rezervace míst na tel. 02/41 48 06 11, 900 59 949, www.michelska.cz, michelska@post.cz
Poslední zprávy z rubriky Dobroty:
Přečtěte si také:
Prezentace
02.05.2024 SCHLIEGER loni zaznamenal čtyřnásobný nárůst...
30.04.2024 Tesla po špatných výsledcích roste, Meta po...
Okénko investora
Mgr. Timur Barotov, BHS
Diverzifikace v době koncentrovaných akciových trhů – výzkum Goldman Sachs
Miroslav Novák, AKCENTA
Michal Brothánek, AVANT IS
Petr Lajsek, Purple Trading
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Za 1. čtvrtletí roku 2024 rozšířila ČNB „zlatý poklad“ o dalších téměř 5 tun
Ali Daylami, BITmarkets
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři