Táňa Venderová (Na Michelské)
Dobroty  |  24.03.2000 10:59:10

Hraběnčiny řezy

Stálá páteční rubrika krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ”
- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.

Tento víkend vybíráme ze ”ZVĚŘINOVÝCH HODŮ”
a to jeden z Vašich nejoblíbenějších dezertů:
"Hraběnčiny řezy"

Z dalších jídel tohoto víkendu - ze
ZVĚŘINOVÝCH HODŮ
budete moci v naší restauraci ochutnat:

  • Zvěřinový vývar s červeným vínem s žampióny
  • Zvěřinový gulášek v bramborákové placce
  • Jelení steak s brusinkami a domácími bramborovými kroketami
  • Kančí roláda plněná slaninou, čabajkou a česnekem s brambor. knedlíkem
  • Špikovaná mufloní kýta na víně s karlovarským knedlíkem
  • "Rumcajsova mošnička" s opečeným bramborem
    (grilovaná kapsa nadívaná žampióny, kaštany, šunkou a játry)

Hraběnčiny řezy:

Těsto:
750g Mouka hladká
250g Cukr krystal
250g Hera
250g Más
lo
160g Žloutky (8ks)
20g Vanilkový cukr
5g Citrónová kůra
100g Mléko
Náplň:
2000g Jablka
100g Máslo
150g Strouhanka
200g Vlašské ořechy
Skořice
Bílkový sníh:
160g Bílky (8ks)
525g Cukr krystal

Postup:
Smícháme mouku, cukr a vanilkový cukr. Přidáme máslo, heru, žloutky a strouhanou citrónovou kůru. Vypracujeme těsto, 2/3 dáme odležet na 20 minut do lednice, pak je rozdělíme na 2 díly a vyválíme z nich pláty 2-3 mm tenké přeneseme na máslem vymaštěný plech, potřeme máslem, posypeme strouhankou, 1 cm vysokou vrstvou strouhaných jablek, posypeme cukrem, skořicí, sekanými ořechy a potřeme bílkovým sněhem.
Bílkový sníh:
šleháme pomalu bílky dokud nezhoustnou, přidáme polovinu cukru a šleháme. rychle dál, přidáme 1/4 a šleháme pomalu dál, pak poslední 1/4 a šlehá
me pomalu do husta. zbylou 1/3 těsta dáme v podobě válečku do mrazáku, po ztuhnutí ji nastrouháme na hrubém struhadle na sníh.
Přejeme dobrou chuť.

Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ” – Michelská 87, Praha 4 – Michle (5 min od metra Kačerov)
Rezervace míst na tel. 02/41 48 06 11, 900 59 949, www.michelska.cz, michelska@post.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Dobroty:

06.10.2000  Michelská plachta - krůtí steak Táňa Venderová (Na Michelské)
22.09.2000  Mušle na španělský způsob Táňa Venderová (Na Michelské)
08.09.2000  Ovarové nebo pečené koleno Táňa Venderová (Na Michelské)
01.09.2000  Halušky s uzeným ovčím sýrem Oštěpok Táňa Venderová (Na Michelské)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688