Research (Stone de Witt)
Akcie ve světě  |  22.06.2006 22:49:58

Zisk společnosti Del Monte Foods se ztrojnásobil


Zisk společnosti Del Monte Foods ve čtvrtém čtvrtletí roste

Zisk společnosti Del Monte Foods ve čtvrtém čtvrtletí roste, společnost nastiňuje plán růstu

Společnost Del Monte Foods Co., jeden z největších distributorů značkového konzervovaného ovoce a zeleniny, ve čtvrtek oznámila, že zisk za fiskální čtvrté čtvrtletí se ztrojnásobil. Dále uveřejnila plán zrušení 85 pracovních pozic..

Čtvrtletní zisk se ztrojnásobil na 57,9 milionů, tj. o 29 centů na akcii, ze zisku 19,3 milionů, nebo 9 centů na akcii, během stejného období minulého roku.

Výsledky zahrnují 5 centů zisk z prodeje soukromé značky polévky, 2 centy ziskuobchodních příjmů, a 1 cent zisk z prodeje zvířecího obchodu, prodaného minulé období. Výsledky tohoto čtvrtletí v roce předchozím zahrnují 14 centů poplatky za refinancování, integraci a náklady spojené s různými spory.

Tržby stouply o 3 % na 799,2 miliony dolarů, z 774,4 milionů dolarů v minulém roce.

Stoupající trend tržeb byl zapříčiněn vysokými cenami a růstem tržeb nových produktů zahrnující například Del Monto přírodní ovoce a tuňákové filety StarKist.

Analytici v průměru předpokládali zisk zvýšený o 20 centů a tržby ve výši 858,5 milionů dolarů, podle hlasování Thomson Financial.

Za celý rok příjem vzrostl o 44 % na 169,9 milionů dolarů, nebo 83 centů na akcii, z 117,9 milionů dolarů, nebo 56 centů na akcii za minulý rok. Výsledky zahrnují 5 centů zisk z prodeje soukromé značky a 1 cent zisku z jiných nepokračujících operací.

Tržby vzrostly o 3 % na 3 miliardy dolarů, oproti loňským 2,9 miliardám dolarů.

Společnost naznačila plán na další dva roky, spočívající v zaměření se na usměrňující činnosti, které zahrnují eliminaci vrstvy managementu a vyčlenění 7 % jejich prodeje, hlavního a administrativního personálu, nebo 85 pozic v Pittsburghu a San Franciscu.

Tento postup přichází rok poté, co společnost oznámila „Projekt značka“ – program navržený k zaměřeni se na kategorie vyšších marží. Minulé čtvrtletí společnost souhlasila s pořízením „Meow Mix Holding“ za 705 milionů dolarů a „Milk-Bone dog treat“ za 580 milionů dolarů.

Do dalších dvou let společnost předpokládá náklady před zdaněním ve výši 110 milionů dolarů, které zahrnují 60 milionů výdajů z očekávajícího kapitálu a 10 milionů bezhotovostních nákladů. Na základě tohoto nového plánu a nových investic očekávají dlouhodobě čisté obraty zvýšené o 3 – 5 %, a dlouhodobě tržby na akcii v rozmezí od 7 do 9 %, vyjma náklady týkající se transformace a integrace.

Pro první fiskální čtvrtletí společnost předpovídá ztrátu z pokračujících operací mezi ztrátou 4 centů na akcii do výše break evenu, zahrnující restrukturalizační poplatky 4 až 6 centů. Očekávají růst tržeb z 2 % na 4 % přes obrat ve výši 617 milionů, naznačující tržby mezi 629,3 a 641,7 miliony dolarů.

Analytici předpokládají zisk ve výši 9 centů na akcii.

Pro fiskální rok 2007 společnost Del Monte Foods Co., předpokládá, že zisk může být v rozmezí 53 až 58 centů na akcii, zahrnujíc 6 centů poplatek z integraci a poplatek ve výši 11 až 14 centů z nákladů týkající se transformace.

Akcie společnosti během dneška vystoupaly na 11,45 dolarů, což byl vzestup o 15 centů.

Bc. Kateřina Černíková 

 



Tento komentář, který se týká investic na amerických kap. trzích, má pouze informační charakter. Jakékoli odhady výnosů nebo údaje o minulých výnosech slouží pouze pro informační účely a nejsou zárukou výnosů budoucích. Hodnota portfolií tvořena převážně akciemi v čase kolísá a není-li uvedeno jinak, návratnost investice není zaručena. Bc. Petra Coufalová je registrovaným investičním zprostředkovatelem poskytujícím investiční službu dle §8 odst. 2. písm. a) zákona o CP. Bc. Petra Coufalová je držitelem živnostenského oprávnění na finanční poradenství.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

26.08.2010Zisk AAA Auto Group se ztrojnásobil Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
16.02.2010Zisk Kraft Foods vzrostl Colosseum a.s. (Colosseum a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688