IQ-TRADE (IQ-TRADE)
Komodity  |  05.12.2005 11:28:42

Komodity - týdenní přehled US zrnin-kukuřice (5.12.2005)


Týdenní revizní zpráva uvedla, že před týdnem prošlo kontrolou 27,7 milionu bušlů kukuřice, to je o 5 mil.b. méně než před týdnem a o 7 mil. b. méně než je čtyřtýdenní průměr. Nízké hodnoty inspekcí předpovídají snížení exportních prodejů.

Týdenní exportní prodeje byly ve výši 611,7 tisíc tun. To je o 41 procent méně než před týdnem a o 47 procent méně než čtyřtýdenní průměr. Asijské prodeje byly 375 tisíc tun, oproti 200 tisíc tun před týdnem. Jižní Korea nakoupila 60 tisíc tun. Pokračují výpadky čínských exportérů kvůli stále se rozšiřující nemoci ptačí chřipky na drůbeži. Obchodníci budou očekávat tento týden v pátek na měsíční zprávu USDA. Ta předpokládá snížení exportů o 50 mil. bušlů a navýšení převedených zásob o tuto hodnotu na 2369 mil. bušlů. Domácí poptávka je lehce podpůrný prvek díky cattle and feed reportu, který ukazuje zvýšenou poptávku po krmných směsí a poptávku po kukuřici při výrobě etanolu. Nový závod na výrobu 100 milionů etanolu ročně bude postaven v Annawanu, ve státě Illinois.

V Argentině bylo v minulém týdnu osázeno kukuřicí 75 procent ploch oproti 77 procentům před rokem. Na většině území pokračují sucha s přeháňkami které pokrývají pouze 35 procent území.

NCEC, National Crop Estimates Committee Jižní Afriky zredukoval letošní odhad produkce kukuřice směrem dolů ze 12,18 milionu tun na 11,45 milionu tun, (odhad USDA byl 12,0 mil. Tun). Loňská úroda byla ve výši 9,49 milionu tun.

Tempo prodejů farmářů bylo minulý týden slabé. Tento týden bychom mohli zažít ale neobvykle vysoké prodeje. Cena by mohla u březnového kontraktu klesnout až o 10 centů.

Minulý týden uzavíral trh částečně krátké pozice z technicky překoupeného stavu. Komoditní fondy v pátek prodaly 500 lotů a drží odhadovaných 34,455 čistých krátkých pozic. Komerční obchodníci prodali v pátek 500 lotů. Suport pro březnový kontrakt leží na $2,01 za bušl a rezistenci na $2,10 za bušl. Uzavření nad $2,10 by mohlo nastartovat růstový trend až ke $2,20 za bušl a naopak proražení $2,01 povede k oslabení až ke $1,96 za bušl.

CBOT snižuje dnem 5.prosince margin pro kukuřici ze $405 na $308



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688