IQ-TRADE (IQ-TRADE)
Komodity  |  14.11.2005 12:25:27

Komodity - týdenní přehled US zrnin-kukuřice (14.11.2005)


Týdenní exportní revizní zpráva uvedla, že bylo zkontrolováno 34,0 milionu bušlů, to je méně než 35,3 mil. b. před týdnem a o 13 mil. b. méně než v tomto období před rokem. Předpokládáme, že se letošní prodeje zlepší minimálně o 10 procent díky zlepšené domácí poptávce po kukuřici jako krmivu a odhadu navýšené domácí produkci etanolu.

Zpráva o vývoji plodin ukazuje, že je sklizeno 90 procent z odhadované produkce 11.03 miliard bušlů.  Příští týden můžeme předpokládat že plodinový report ukáže za týden sklizeň ve výši 96 procent.

Týdenní exportní prodeje nám ukazují, že 884 tisíc tun bylo prodáno. To je méně než 1 218 tis. tun před týdnem a o 8 procent méně než činí čtyřtýdenní průměr. Asijské prodeje byly slabé 275 tisíc tun, méně než 530 tisíc tun před týdnem. Velmi slabé prodeje ukazují, že poptávka a nerozhodnost zemí importující krmnou americkou kukuřici zpomalila.

Čtvrteční měsíční USDA zpráva navýšila o 175 milionu bušlů celkovou produkci na 11,032 miliard bušlů, druhou největší produkci v historii. Odhad byl překonán o 67 milionu bušlů a je to 175 mil. b. zvýšení oproti říjnové zprávě. Převedené zásoby se zvýšily do konce marketingového roku, který končí 1.září 06, o 99 milionu bušlů na 2,319 miliard bušlů. Až 70 procent kukuřice je možné použít na export. Dále je zvýšen podíl pro výrobu etanolu v roce 2006, o 25 mil. Bušlů, na 1,5 miliard bušlů. Komoditní fondy nadále drží velký objem krátkých pozic, farmáři vyčkávají na pro ně lepší období prodeje. Změnu můžeme očekávat zlepšením importů březnové a květnové kukuřice navzdory rozšiřující se ptačí chřipce. Dále se domácí poptávka zvýší po dokončení nových podniků na výrobu etanolu v příštím roce. Významnou zvýšenou poptávku můžeme v příštím roce vidět u krmných směsí pro dobytek a dále vidíme zvyšování nákladů na výrobu kukuřičných hnojiv, což sníží množství kukuřice pro jarní sadbu.

Kukuřice s březnovým dodání by potřebovala uzavřít nad 211 centu a květnová nad 218 centu k nastartování růstového trendu. Pro obchodníky, kteří nechtějí riskovat futures pozici je možnost nákupu 1 put 2,00 březen (3 centy,$150) a 1 call 220 květen (7 centů, $350) za celkovou částku $500.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688