Z domova  |  11.08.2000 10:59:22

VIVENDI TELECOM International je připravena k rozsáhlým investicím

Vivendi je největším francouzským a jedním z největších zahraničních investorů v České republice. V souladu se svojí globální strategií je záměrem VTI vytvořit silného alternativního telekomunikačního operátora ve spolupráci s českými partnery.
     Konsorcium PartnerCom založené VTI a DAXTA COMMUNICATIONS, vstupuje do soutěže o získání licence FWA 26GHz.
     
     Ačkoliv VTI vstoupila na český trh nedávno, vnímá jej jako nedílnou součást své regionální strategie, vzhledem k centrální geografické poloze. Strategickým cílem VTI v České republice je zúčastnit se liberalizačního procesu a podpořit úsilí vlády zaměřené na vybudování moderní telekomunikační infrastruktury. Strategie VTI spočívá v dalším rozvoji komplexního přístupu ke službám jako je Internet, telekomunikační služby 3. generace a multimédia, založená na poskytování vysoce kvalitní obsahové náplně prostřednictvím vysokokapacitních sítí.
     
     V současné době vede VTI pokročilá jednání týkající se akvizice optické páteřní sítě v České republice. Synergické efekty, které by byly získány kombinací této sítě se širokopásmovým připojením koncových klientů VTI, pak přirozeně vyúsťují ve velký zájem na získání FWA licence 26GHz.
     
     Získání této licence ve výběrovém řízení pak umožní širokopásmový přístup k zákazníkům, který je nezbytnou součástí rozvinutí telekomunikačních služeb nové generace.
     
     Cílem PartnerCom, a.s., s rozhodujícím podílem VIVENDI TELECOM International, je vybudování silného alternativního telekomunikačního operátora, který nabídne zákazníkům celou řadu kvalitních a cenově dostupných služeb.
     
     VIVENDI TELECOM International je připravena v této oblasti k rozsáhlým investicím, které povedou k vytvoření nových pracovních příležitostí. Zároveň nabízí nezpochybnitelné reference a know how, včetně garantovaných služeb svým českým partnerům.

 

PartnerCom


Strategie Vivendi Telecom International pro Českou republiku

Telekomunikační divize koncernu Vivendi se velice rychle rozvíjí s cílem přeměny na univerzální telekomunikační a mediální společnost, jejímž posláním je poskytovat jak kvalitní informační náplň (tzv. “content”), tak přístup k ní prostřednictvím kvalitní sítě.

Společnost Vivendi Telecom International (dále jen „VTI”) je francouzskou akciovou společností, která je 100% dceřinou společností koncernu Vivendi a odpovídá za jeho veškeré mezinárodní telekomunikační činnosti. Vivendi, dříve Compagnie Générale des Eaux, vznikla v roce 1853 za účelem provozování veřejných vodohospodářských služeb ve Francii. Dnes zaujímá přední postavení v oblasti služeb a zaměstnává přes 275 000 pracovníků ve více než 100 zemích světa; čistý konsolidovaný obrat koncernu v roce 1999 dosáhl 41,6 miliard EUR (což odpovídá meziročnímu nárůstu ve výši 31 %).

Vedle rozvoje divize veřejných služeb a divize stavebnictví a nemovitostí se na konci 80-tých let staly hlavní prioritou koncernu telekomunikace; telekomunikační divize se rozvíjí nejdynamičtěji. Nedávná akvizice kanadského Seagramu, stejně jako založení Vizzavi, internetového portálu s jednotnou přístupovou platformou (ve spolupráci s Vodafone), jasně dokazuje odhodlání Vivendi stát se významným telekomunikačním operátorem. Vivendi se tak stává přední telekomunikační a mediální společností, která je schopna využít synergických efektů mezi poskytováním informační náplně (tzv. „content“) a sítí (tj. přístupu k němu).

Aktivity Vivendi ve středoevropském regionu

Středoevropský region má pro VTI klíčový význam, vzhledem k jeho centrální geografické poloze a vysokému růstovému potenciálu. VTI vybudovala a rozvinula v regionu celou řadu aktivit.

Střední a východní Evropa tvoří nedílnou součást rozvojové strategie VTI. Nezměrný růstový potenciál zdejších ekonomik je unikátně spojen s centrální geografickou polohou a region tak nemůže být přehlížen žádným významným pan-evropským operátorem. Níže je uveden stručný přehled aktivit VTI v regionu:

Maďarsko

Vivendi vlastní 80 % Matel B.V., holdingu zastřešujícího tři provozovatele místních sítí - Digitel, Déltáv a Jásztel – spolu s poskytovatelem datových služeb PartnerCom Hungary. Matel je největším alternativním provozovatelem pevné sítě v Maďarsku a nabízí hlasové, datové a internetové služby přes 270 tisícům účastníků v oblasti s více než 720 000 obyvateli, což představuje téměř 40% míru penetrace. Společnost Matel dosáhla v roce 1998 celkového obratu 63 miliónů dolarů.

Matel provozuje Déltáv a Digitel již déle než pět let. Tyto společnosti byly získány v rámci privatizačního procesu v Maďarsku v roce 1994. V roce 1999 získal Matel provozovatele třetí místní sítě, společnost Jásztel, což odpovídá jejímu strategickému záměru stát se vedoucím alternativním telekomunikačním provozovatelem v Maďarsku. Během tohoto pětiletého období se zvýšil počet účastnických stanic ze 100 000 v roce 1994 na současných 476 000 (včetně 27 000 za Jásztel).

PartnerCom Hungary byl založen v září 1998 a poskytuje datové služby převážně podnikovým uživatelům, kteří potřebují připojení mimo místní telefonní oblasti. V současné době obsluhuje více než 30 významných klientů v Budapešti a poskytuje přístup 25 000 podnikovým klientům Matelu. V Budapešti také buduje další síť vedenou kanalizačním potrubím. Nedávno získal 35% majetkovou účast v Eurotelu, který vlastní optickou páteřní síť v Budapešti. PartnerCom má nyní přístup ke 4 000 km optických kabelů. V neposlední řadě je třeba uvést, že v současnosti integruje regionální Internetové platformy, aby mohl poskytovat jejich aplikace v celonárodním měřítku.




Polsko

V Polsku završily společnosti VTI a Elektrim SA založení společného podniku Elektrim Telekomunikacje. Tato společnost vlastní a provozuje Bresnan Communication, provozovatele kabelové televize a poskytovatele internetových služeb. V rámci své širokopásmové optické páteřní sítě obsluhuje přes 270 000 účastníků, z toho 230 000 ve Varšavě a 40 000 v Krakově. Bresnan Communication je vlastníkem společnosti TPZ, která nabízí kabelové a telefonní služby více než 10 000 obyvatelům na severu Polska. Elektrim Telekomunikacje také vlastní 51 % podíl v prvním polském mobilním operátoru PTC/ERA GSM se 2 milióny zákazníky.

Německo

Vivendi nedávno získala podíl v optické Berlínské místní síti Berlikom o délce 750 km využívající kanalizační a uliční kabelové trasy. Díky celkovým investicím ve výši 165 miliónů EUR předpokládá Vivendi zvýšení obratu ze 13 milionů EUR v roce 1998 na 250 miliónů EUR v roce 2007. Místní síť bude propojena s ústřednami Deutsche Telekom a bude nabízet efektivní telefonní a datové/internetové služby s možností širokopásmového přenosu. Kromě toho bude Vivendi prostřednictvím své pobočky Havas Interactive poskytovat 3,5 miliónům Berlíňanů cílené multimediální programy, jako jsou například vzdělávací aplikace, dálkový přístup do muzeí a ke službám vládních institucí. Nedávno Berlikom oznámil zcela nové cenové plány pro soukromé uživatele a podniky v Berlíně, které nabízejí nejkonkurenčnější tarify v SRN.

Slovenská republika

Vivendi v současné době připravuje svůj vstup do oblasti telekomunikací ve Slovenské republice.


Vivendi v České republice

Vivendi je největším francouzským a jedním z největších zahraničních investorů v České republice. V souladu se svojí globální strategií je záměrem VTI vytvořit silného alternativního telekomunikačního operátora, a to prostřednictvím spolupráce a společného podniku s lokálními partnery, mezi jinými například s CEZTelem, TransgasNetem, Aliatelem, CD-T, DAXTA COMMUNICATIONS a dalšími. Konsorcium PartnerCom, zastřešené VTI je vážným uchazečem o získání FWA licence (26 GHz).

Strategický zájem Vivendi o Českou republiku je podložen celou řadou aktivit. Koncern provozuje řadu činností v oblasti vodárenství, výroby energie a tepla, stavebnictví a telekomunikací. Celkový obrat Vivendi v zemi v roce 1998 dosáhnul 11 miliard a koncern zaměstnává více než 7 000 osob.

Ačkoliv VTI vstoupila na český trh poměrně nedávno, vnímá jej jako nedílnou součást své regionální strategie, vzhledem k centrální geografické poloze. Strategickým cílem VTI v České republice je zúčastnit se liberalizačního procesu a podpořit úsilí vlády zaměřené na vybudování moderní telekomunikační infrastruktury. Strategie VTI spočívá v dalším rozvoji komplexního přístupu ke službám jako je Internet, telekomunikační služby 3. generace a multimédia, založená na poskytování vysoce kvalitní obsahové náplně prostřednictvím vysokokapacitních sítí.

O naplňování této strategie svědčí nedávné akvizice Vivendi v těchto oblastech na světové úrovni. České republice se tímto nabízí unikátní šance stát se součástí tohoto globálního řešení.

V loňském roce založily VTI a Mannesmann Eurokom joint venture MV Com, které se ucházelo o udělení třetí licence na provoz mobilní sítě GSM v České republice.

V současné době vede VTI pokročilá jednání týkající se akvizice optické páteřní sítě. Spojení vysokokapacitní páteřní sítě s přímým přístupem k zákazníkům umožní PartnerComu poskytovat svým budoucím klientům telekomunikační služby světové úrovně s kvalitní informační náplní.




Výše uvedená strategie počítá i se širokopásmovým připojením koncových klientů VTI. Z tohoto důvodu má VTI velký zájem na získání FWA licence (26 GHz) v právě probíhajícím výběrovém řízení, kterého se účastní v konsorciu PartnerCom se společností DAXTA COMMUNICATIONS, a.s. VTI rovněž nabídlo CEZTelu a TransgasNetu možnost přistoupit do konsorcia po případném přidělení licence s cílem vzájemné spolupráce.

V případě, že bude konsorcium PartnerCom, vedené VTI ve výběrovém řízení úspěšné, získá tolik potřebný širokopásmový přístup k zákazníkům, který je nezbytnou součástí rozvinutí výše uvedené strategie.

Cílem konsorcia PartnerCom, vedeného VIVENDI TELECOM International, je vybudování silného alternativního telekomunikačního operátora, který nabídne zákazníkům celou řadu kvalitních a dostupných služeb.

VIVENDI TELECOM International je připravena v této oblasti k rozsáhlým investicím, které povedou k vytvoření nových pracovních příležitostí. Zároveň nabízí nezpochybnitelné reference a know how, včetně garantovaných služeb svým budoucím českým partnerům.

www.daxta.cz
www.vivendi.com

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688