Josef Trnka (TPS)
Z domova  |  29.08.2005 07:37:29

Příští CzechTek bude v Lánech. (Předvolební běsnění.)


S návratem Václava Moravce na ČT1 a inovovaným schématem Otázek, vztah tohoto diskusního pořadu a Sedmičky trochu připomíná souboj VyVolených s BigBrotherem. Výkop Novy přišel o něco později, zato však s „oslnivou konfigurací“. (V globálu se možná konkurence ještě zvýší, pokud se vyplní naděje, kterou vzbuzuje upoutávka na Partii -  že totiž nedělní popolední studio na Primě opustí Štěpánka Duchková.)

To, že bylo do Sedmičky zařazeno již trochu vyčichlé téma CzechTeku, je zřejmě daní za delší prázdninovou přestávku. Mirek Topolánek tak sice nemusel měnit svá původní vyjádření k celé události , ale objektivně to pro něho výhodou nebylo, protože premiér naopak získal čas, aby svoji argumentaci hlouběji propracoval a připravil si další munici včetně bonmotu, v němž předsedovi ODS, potažmo presidentovi, navrhl, aby příště tanečníkům poskytla azyl obora v Lánech. Ono je každopádně těžké vyřešit požadavek na nekompromisní a současně přiměřenou ochranu soukromého vlastnictví.

I další témata (katarský princ, omluva německým antifašistům...), jak je to ostatně smyslem pořadu, byla jen příležitostí k tomu, aby zúčastnění předvedli svoji schopnost prezentovat dopředu známé názory a oslovit tak voličskou obec. Na jedné straně duševně polaskat své příznivce - a na druhé se pokusit přesvědčit ty, kteří mají zájem nechat se opít obehranými grify přítomných aktérů.

Důvěra diváků byla nakonec rozložena téměř rovnoměrně (Jiřímu Paroubkovi věřilo jen o 2 % méně volajících), nezaujatý pozorovatel však musel uznat, že razance předsedy vlády je téměř „pravicová“ a nepochybně naplňuje představy těch, kteří touží obdivovat neohroženého vůdce. Topolánek byl rozhodně distinguovanější, dokázal se lépe ovládat a spolubesedníkovi skákal do řeči méně než on jemu. Zda tím dostatečně uspokojil skalní příznivce ODS je ovšem otázkou.

Tím nemá být řečeno, že se choval naprosto odevzdaně. Nejednou se tak debata zvrhla v nedůstojnou tahanici. V důsledku těchto excesů se pak logicky jevil jako nejsympatičtější účastník celé besedy její moderátor - Martin Veselovský. Neměl to jednoduché, ale svůj úkol za daných okolností zvládl se ctí.

        
    
   Další podrobnější komentáře na:  http://www.geocities.com/Nocoment2001/index.htm, a to nejen v rubrice Výroky (POLITIKA).

     

   


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688