Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  02.05.2005 14:28:11

„Chytrý“ superautobus LETUŠKA poveze nejen hokejovou reprezentaci ČR

Dopravní a cestovní agentura ASIANA Global Travel Service, průkopník v oblasti luxusní autobusové dopravy v ČR, zakoupila supermoderní autobus Scania Irizar PB nové generace. Tento autobus bude nejdříve k dispozici pro českou hokejovou reprezentaci během mistrovství světa 2005 v Rakousku. Později bude nasazen na nový spoj Karlovy Vary – Praha – Brno, který startuje 16. května.

 

„Díky nabídce pronájmu autobusu značky Scania odpadá celá řada tradičních problémů spojených s přepravou naší reprezentace během šampionátů. Kromě nezávislosti na dopravě zajišťované pořadateli je tím vyřešen třeba i problém přepravy zavazadel při přeletu z Prahy do Vídně – bagáž tentokrát jela autobusem,“ uvádí generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban.

 

Patnáct metrů dlouhý autobus Scania Irizar PB nové generace zakoupila ASIANA za cca 10 miliónů korun. Jedná se o nejluxusnější provedení. Interiér je vyveden v modro-žluté barvě a cestující ocení pohodlné anatomické sedačky s opěradly. Nechybí ani klimatizace, WC, sklápěcí stolky, stupačky pro nohy, odkládací kapsy, individuální osvětlení, TV, rádio, DVD, CD changer či dokonce kuchyň... Autobus je dále vybaven třemi monitory, na kterých cestující mohou sledovat dopravní situaci před vozidlem. Další předností je možnost napojení jeho palubního počítače na Internet pro on-line sledování parametrů jízdy v dispečinku společnosti-provozovatele. Umožňuje to dokonalou kontrolu nad stylem jízdy řidiče. 

 

„Černá skříňka“ zpracovává kompletní posudek na řidiče autobusu – kolikrát prudce brzdil, zda neodpojoval omezovač rychlostí či nestál zbytečně dlouho na pedálu spojky. Vozidlo se může pochlubit i nejvyšší úrovní bezpečnosti. Má totiž evropský atest na převrácení přes střechu a speciální bezpečnostní rám,“ uvádí vedoucí oddělení dopravy agentury ASIANA Milan Weiss.

 

Po skončení mistrovství světa se stane superautobus dostupný i pro běžné cestující. Bude totiž pod značkou LETUŠKA nasazen na novou linku Karlovy Vary – Praha – Brno, která startuje 16. května.

 

„Luxusní autobusovou dopravu jsme začali nabízet jako první v ČR. Nyní máme celou flotilu nejmodernějších autokarů, které zajišťují linkovou přepravu pod značkou LETUŠKA na trase Karlovy Vary – Praha se zastávkou na letišti Ruzyně po celý den v hodinovém intervalu. Rozhodli jsme však nabídnout spojení i do Brna. Svým klientům poskytneme možnost cestování nejluxusnějšími autobusy na českém trhu, včetně superautobusu nové generace, který nyní zajišťuje transfery pro českou hokejovou reprezentaci, a to za ceny, které příjemně překvapí,“ uvádí generální ředitel agentury ASIANA dr. Alexej Litvin.

 

Zapůjčený model Scania Irizar PB je ve čtyřhvězdičkovém provedení o délce 15 metrů a výšce 3,7 m. Postaven je na podvozku K 124 EB 6x2*4 s nezávislým zavěšením přední nápravy, řiditelnou zadní vlečnou nápravou a nechybí ani ELC (elektronický systém řízení světlé výšky vozidla), včetně funkce kneeling. Motor CD 1201 má výkon 420 hp (309 kW). Součástí výbavy je 8-stupňová převodovka GR 801 R, automatický systém řazení Scania Opticruise a integrovaný retardér Scania. Na přání Českého svazu ledního hokeje je rozestup mezi sedadly 86 cm, aby se hráči mohli posadit i ve výstroji. Kapacita tak činí 57+1+1 míst, oproti původním 65+1+1. Další speciální úpravou je instalace konferenčních stolků v zadní části vozu.

 

Společnost ASIANA Global Travel Service byla založena v roce 1993 a v současnosti patří mezi tři největší cestovní agentury s akreditací IATA (Mezinárodní asociace leteckých dopravců) v ČR. Nabízí letenky, zájezdy, eurovíkendy, vízový servis, studijní pobyty, rezervaci ubytování, cestovní pojištění, pronájem automobilů v ČR (vlastní autopůjčovna v Karlových Varech) a v zahraničí. Je vlastníkem on-line rezervačního systému LETUSKA.CZ určeného pro on-line prodej letenek a dalších služeb cestovního ruchu. Agentura ASIANA provozuje flotilu autobusů, mimo jiné na pravidelné lince Praha – Karlovy Vary. Přepravu zajišťují luxusní autokary Scania Irizar PB, které získaly renomované ocenění Autobus roku 2004.

 

Kontakt pro další informace:

 

ASIANA Global Travel Service – oddělení autobusové dopravy

Varšavská 11, 360 01 Karlovy Vary

Tel.: (+420) 353 360 411, 234 704 999, fax: (+420) 234 704 990

E-mail: bus@asiana.cz, web: www.airportbus.cz, www.letuska.cz, www.asiana.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688