Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Finance  |  08.02.2005 14:41:23

Atlantik FT loni s historicky rekordním ziskem

Společnost ATLANTIK FT  dosáhla v roce 2004 zisk před zdaněním ve výši 112 mil. (meziročně nárůst o 60 procent). Zobchodovaný objem akcií činí 64,8 mld. což představuje meziroční nárůst téměř o 70 procent.

 

Předběžné, tedy neauditované, výsledky potvrdily další velký úspěch společnosti ATLANTIK FT. V roce 2004 zvýšila společnost zisk před zdaněním meziročně z 68 na rekordních 112 milionů korun, což představuje meziroční zvýšení o 60 procent. Firma tak úspěšně navázala na rok 2003, kdy dosáhla meziročního růstu zisku o více než 100 procent.

„Již minulý rok jsme informovali o velmi úspěšném hospodářském výsledku za rok 2003, který se v porovnání s  rokem 2002 zvýšil desetinásobně. Tento rok se nám povedl znamenitý úspěch. Hospodářký výsledek za rok 2004 je více jak 112 mil, což je o 60 procent více než v úspěšném roce 2003. Tímto výsledkem společnost ATLANTIK FT potvrzuje dominantní postavení mezi nebankovními obchodníky s cennými papíry. Tím dokazuje svou finanční stabilitu na trhu, jistotu pro klienty, a neustálý progresivní vývoj směrem kupředu,“ informovala Dagmar Adamcová tisková mluvčí, společnosti ATLANTIK FT.

 

V oblasti obchodování s cennými papíry, která je jednou ze tří základních činností společnosti, se podařilo úspěšně zobchodovat  akcie v objemu 64,8 mld. . Meziročně to představuje nárůst o téměř 70 procent. Díky výši objemu zobchodovaných akcií se ATLANTIK FT posunul oproti minulým rokům na aktuálně úspěšné čtvrté místo mezi společnostmi obchodujícími na BCPP. Zásluhu na tom má především vysoký nárůst klientů, který činní v porovnání s lednem 2004 skvělých 35 procent. Dalším faktorem je silný zájem významných zahraničních fondů o akciové trhy v nových členských zemích EU.

 

V rámci oddělení Asset Management se podařilo navýšit objem aktiv pod správou na 1,5 mld. , což představuje téměř dvojnásobek proti roku 2003. „Tento výrazný úspěch byl způsoben zejména rozšířením produktové nabídky. Vysoký nárůst počtu klientů z řad fyzických osob, kteří na balancovaných portfoliích dosáhli výnosu mezi 10 -20 procenty per annum, jsme také zaznamenali díky profesionálnímu přístupu a přísnému dodržování pravidel odborné péče v obhospodařování jejich aktiv. Významnou měrou se na této skutečnosti také podílí finanční zázemí společnosti ATLANTIK FT, „ sdělila Adamcová.

 

Oddělení Investment Banking, které se soustřeďuje na poskytování služeb v oblasti podnikových financí a investičního bankovnictví, prodalo v dubnu 2004 po úspěšném dvouletém restrukturalizačním procesu společnost ČSAD AUTOBUSY České Budějovice, a.s., významné rakouské společnosti Österreichische Postbus Aktiengesellschaft. V současné době je rozpracováno několik zajímavých projektů jak doma, tak v zahraničí.

 

Základní finanční údaje společnosti ATLANTIK FT:

Rok

2003

2004

Hospodářský výsledek před zdaněním (v mil. )

67,559

112,324

Objem obchodů na BCPP (v mld. )

38,300

64,800

Objem aktiv ve Správě aktiv (v mld. )

0,761

1,500

Vlastní kapitál (v mil.)

214,943

312,000

 

 

V červnu 2003 společnost ATLANTIK FT zprovoznila elektronickou aplikaci ATLANTIK eBroker pro obchodování s americkými a evropskými akciemi. Tento systém využívá stále více klientů. Ve srovnání s lednem  roku 2004 se počet klientů ATLANTIK eBroker zvýšil o více jak 110 procent.  V rámci této aplikace byla začátkem srpna 2004 spuštěna na internetových stránkách www.atlantik.cz zcela nová služba eVýpisy. eVýpisy klientům umožňují pomocí www aplikace sledovat stavy na peněžních a majetkových účtech, historické pohyby na obou účtech ve zvolených časových intervalech a předpokládané pohyby na obou účtech v následujících dnech v závislosti na realizovaných pokynech.

 

V rámci rozvoje našeho kapitálového trhu jsme se podíleli ve spolupráci s Komisí pro cenné papíry na přípravě sedmidílného seriálu Rádce investora www.radce-investora.cz , který je určen široké laické veřejnosti se zájmem o investování na kapitálovém trhu.

 

                                                                                                                     

Dagmar Adamcová                                                                       

ATLANTIK finanční trhy, a. s.                                                                                                  

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688