Táňa Venderová (Na Michelské)
Dobroty  |  30.06.2000 08:31:20

Zabijačkový guláš

Stálá páteční rubrika krušovické restaurace ”NA MICHELSKĚ”
- vždy aktuální recept z víkendové nabídky specialit.

Vážení hosté,
na tento víkend (1.-2. 7. 2000) pro Vás připravujeme
ZABIJAČKOVÉ HODY

Jako aktuální recept Vám přinášíme:
"Zabijačkový guláš"
z ostatních jídel si u nás můžete pochutnat na:

  • Domácí sulc s octem a cibulí
  • Domácí světlá tlačenka s cibulí a octem
  • Domácí tmavá tlačenka s cibulí a octem
  • Ovarová kolena s s jablkovým křenem
  • Opečená jelítka a jitrničky s hořčicí a křenem jako předkrm
  • Tmavá zabijačková polévka "Prdelačka"
  • Bílá ovarová polévka s kroupami
  • Pečená kolena s hořčicí a křenem nebo s bramborovým knedlíkem a zelím
  • Opečená jelítka a jitrničky s bramborem a zelím
  • Zabijačkový guláš s houskovým knedlíkem
  • Zabijačková bašta a Zabijačkové dvojče
  • Smažený vepřový řízek s bramborem a okurkou
  • Svíčková na smetaně s brusinkami a houskovým knedlíkem

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Táňa a Vráťa Venderovi s personálem

Stůl si můžete objednat na tel. 41 48 06 11
Naše adresa: Michelská 87, Praha 4 - Michle (5 min. od metra Kačerov)

"Zabijačkový guláš"

Suroviny:
1kg vepřová krkovice (libová)
600g vepřového laloku z brzlíku
600g cibule
800g vepřových drobů (ledvina, slezina, jazyk, játra, srdce, mozeček)
150g sádlo škvařené

vývar z masa
hladká mouka
pepř mletý

paprika sladká
kmín
česnek
sůl

Pracovní postup:

Zabijačkový guláš se připravuje hned po porážce a zavěšení prasete. Uvedené suroviny z prasete vyřízneme. Usmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova na sádle, přidáme mletou papriku, po zpěnění vložíme maso pokrájené na kousky a droby (kromě mozečku), osmažíme za stálého míchání. Když se šťáva vydusí do tuku, směs okořeníme, podlijeme trochou vývaru z masa, osolíme, okořeníme, vmícháme třený česnek a dusíme pod pokličkou téměř domě
kka. Šťávu opět vydusíme do tuku, zahustíme moukou, za stálého míchání osmažíme, přidáme odblaněný, pokrájený mozeček a opět osmažíme. Guláš podlijeme znovu trochou vývaru a dusíme, až maso změkne, šťáva je hustá a odděluje se tuk. Guláš by měl být pikantní, dobře okořeněný. Podáváme jej s houskovými knedlíky, chlebem, sterilovanou okurkou nebo sterilovanou zeleninou.

Krušovická restaurace ”NA MICHELSKÉ” – Michelská 87, Praha 4 – Michle
(5 min od metra Kačerov)
Rezervace míst na tel. 02/41 48 06 11


Poslední zprávy z rubriky Dobroty:

06.10.2000  Michelská plachta - krůtí steak Táňa Venderová (Na Michelské)
22.09.2000  Mušle na španělský způsob Táňa Venderová (Na Michelské)
08.09.2000  Ovarové nebo pečené koleno Táňa Venderová (Na Michelské)
01.09.2000  Halušky s uzeným ovčím sýrem Oštěpok Táňa Venderová (Na Michelské)

Přečtěte si také:

27.03.2019Británie dnes vaří brexitový guláš (Ranní zpráva z finančního trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
07.06.2010Hořký maďarský guláš Dealingové oddělení (Citfin - Finanční trhy a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688