Cianews.cz (ČIA)
Údaje o firmách  |  16.09.2003 17:45:01

Malí a střední podnikatelé používají nejčastěji mobil



Mezi komunikačními nástroji vede u malých a středních podniků s více než 60 procenty mobilní telefon, 50 procent z nich stále ještě volí pevnou linku a e-mail užívá více než 45 procent. Popularitu mírně pod 40 procenty, zhruba srovnatelnou s SMSkami, si udržuje fax. Vyplývá to z průzkumu Máte velké plány?, který se uskutečnil v červnu letošního roku a pro Český Mobil jej zpracovala agentura TeliaCall.

V 47 procentech případů volají podnikatelé z práce svým zákazníkům. Ke kolegům směřuje 34,2 procenta hovorů a 33,7 procenta hovorů se uskuteční s dodavateli. Dalších 22 procent telefonátů je určeno potenciálním zákazníkům, 21,6 procenta rodině a 12,6 přátelům. Nejdůležitějším informačním zdrojem pro podnikatele je Internet, který používá zhruba 43 procent dotázaných. Tito lidé zároveň dávají přednost informacím z novin (36 procent) před rozhlasem a televizí (22 procent). Od konkurence čerpá informace 20 procent respondentů a z časopisů zhruba 19 procent.

Celkem 34 procent respondentů vykazuje roční obrat do jednoho milionu korun. Z nich zároveň 30 procent má jen jednoho zaměstnance. Obratu v rozmezí jednoho až 10 milionů korun dosahuje 41 procent oslovených podnikatelů, přičemž 33 procent z nich zaměstnává dva až pět pracovníků. U 17 procent respondentů činí roční obrat 10 až 50 milionů korun a 10 procent z nich zaměstnává šest až devět lidí. Sedm procent dotázaných dosáhne ročně tržeb vyšších než 50 milionů korun a 10 procent z nich zaměstnává 10 až 19 pracovníků. Dalších 10 procent dává práci 20 až 49 zaměstnancům, více než 50 lidí zaměstnává sedm procent podnikatelů.

Méně než jeden rok působí na českém trhu čtyři procenta dotázaných. Jeden až čtyři roky existuje 21 procent podnikatelů, pět až devět let podniká 36 procent dotázaných a 10 až 14 let funguje 34 procent malých firem. V oborovém složení průzkumu převažovali podnikatelé z oblasti služeb s 37 procenty, 15 procent představovali maloobchodníci, 12 procent výrobní a shodně také stavební firmy. Šest procent společností podniká v dopravě, čtyři procenta jsou soukromé odborné praxe a dvě procenta odpovědí přišlo z oblasti zemědělství.

-rot-, -ak-



Copyright 2003 Česká informační agentura, s.r.o.





© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688