Josef Trnka (TPS)
Ostatní  |  02.12.2002 17:04:29

TV média o víkendu: “Zeman se nepotácí od Becherovky k becherovce.”

 

Jeden dnes prostě neví. Nový pražský primátor Pavel Bém usiluje o spolupráci pravicových stran, ale v Praze se spojila ODSČSSD, nikoli s Evropskými demokraty Jana Kasla. Přes radniční spojenectví se však distancuje od bytové politiky, kterou prosazuje ČSSD na vládní úrovni, reprezentovaná ve Šponě Stanislavem Křečkem. Kasl bojuje proti korupci, ale v minulosti nic nevybojoval. Bém má stejné krédo, nicméně se pokouší vysvětlovat (zlehčovat) podezření, které z dob dřívějších ulpívá na jeho socialistickém náměstkovi Paroubkovi.

Za zručného soudcování Jakuba Železného poměrně ostře a zároveň docela gentlemansky zkřížili své jazyky primátoři. Průběh klání toho současného s poslancem Křečkem pak může dokumentovat tento dialog:

K: “Bydlení je sociální právo.”

B: “Bydlení je individuální právo.”

K: “To jsou krásná hesla bez obsahu.”

Když Bém označil prezidentské primárky ČSSD za blamáž, Křeček mu moc neodporoval. Určitě se však shodli na tom, že “představa nadstranického prezidenta je mýtus.” V otázce vhodné osoby budoucího prezidenta Bém samozřejmě preferoval Klause. Křeček na to šel košatěji. Jednak zpochybnil “novinářskou představu o tom, že Zeman se potácí od jedné flašky becherovky k druhé,” jednak uvedl Motejla, Pitharta a Zemana, přičemž bylo možné usuzovat, že toto je jeho pořadí. Nějak tak vypadala Špona.

Sedmička byla téměř k uzoufání. Ať se Jana Bobošíková snažila jak nejlépe uměla, levou hradbu Petry Buzkové (ČSSD) a Jiřího Dolejše (KSČM) se jí ztéci nepodařilo. Buzková se v neděli velmi ukáznila, nedávala znát žádné rozladění, odpovídala buď podrobně (tam, kde nic nehrozilo) nebo velmi úsporně, krátkými větami (tam, kde cítila, že pozice je neudržitelná). Dolejš si nesnažil usurpovat čas navíc vůbec a byl Buzkové často pohotově ku pomoci (neprodaný Telecom a výše patby poradenským firmám, včas neuhrazená dodávka počítačů Autocontu). Moc nezlobil ani na téma vnitřní prezidentské referendum ČSSD, stejně jako při probírání (ne)komunální spolupráce komunistů a ČSSD (ODS), ač v tomto případě Buzková komunisty (dost nepřesvědčivě) kritizovala za setrvávání u starých myšlenek.

Po delší době se televizím podařilo vybrat diskutéry, kteří se nevyskytli v žádném z konkurenčních pořadů. Na Novu se sice dostal Stanislav Křeček, ale jen v kause svého případného působení coby ústavního soudce. Předměty diskuse se ovšem překrývaly. (O Partii na Primě podáváme zprávu zvlášť.)

   
      
       Další informace lze nalézt na:  http://www.geocities.com/Nocoment2001/index.htm v rubrice Politika (ikona Výroky) a rubrikách dalších. 

     

   

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688