STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  27.11.2015 14:40:19

Technický pohled na evropské akcie

Autor: Martin Vespalec

EURO STOXX 50

Index tvořený evropskými akciovými blue-chips si připsal od začátku týdne téměř 1,5%. Indexu se podařilo na nějakou dobu prorazit významnou úroveň 200 denního klouzavého průměru (modře), pod který se dostal v druhé polovině srpna. První test této linie proběhl již před 3 týdny, hladina však odolala, uvidíme, jestli se tentokrát bude opět jednat pouze o test, či dojde k opravdovému průrazu. Hodnota indexu se včera dostala také nad úroveň rychlejšího 20 denního klouzavého průměru (růžově).

Nic se však nemění na tom, že se index stále pohybuje v dlouhodobém mírně klesajícím cenovém kanálu. Pokud se udrží současné momentum, tak by mohlo dojít k jeho proražení okolo hladiny 3530 – 3540. Poté by nic nebránilo cestě vzhůru o dalších minimálně 150 bodů k úrovni okolo 3680, nebo dokonce až k dubnovým maximům ležícím nad hranicí 3800 bodů.

Index relativní síly (RSI) s hodnotou mírně přes 63 se pohybuje ve standardním rozmezí. Oscilátor CCI měřící sílu a směr trhu dnes prudce stoupl nad důležitou úroveň 100, což značí silný rostoucí trend.

STOXX50 Daily

DAX 30

Německý akciový index po prudkém úterním poklesu nabral za poslední dva dny raketové tempo vzhůru. Od začátku týdne již přidal přibližně 1,8%, čemuž dozajista napomohly pozitivní výsledky z německého podnikatelského prostředí. Indexu se včera podařilo prorazit významnou úroveň 200 denního klouzavého průměru (modře) a co víc, prorazil mírně klesající cenový kanál, ve kterém se držel od dubna letošního roku. Momentum longovým směrem potvrzuje i pohyb nad 20 denním klouzavým průměrem (růžově). Současně se také trh dostal nad úroveň 11 000 bodů a mohlo by se zdát, že mu teď již nic nebrání v dalším růstu.

Varovným prstem by však mohl být indikátor RSI, který se s hodnotou přes 68 nebezpečně blíží oblasti signalizující překoupenost trhu. Pozitivně nevypadá ani pohled na oscilátor CCI, který se sice dostal nad hodnotu 100, která signalizuje rostoucí trend, jenže vytvořil shortovou divergenci, která je naopak signálem k prodeji.

Jestli se jedná o opravdový průraz a potvrzení silného růstového trendu, nebo DAX pouze testuje dané úrovně a vrátí se zpět do původního cenového kanálu, se dozvíme pravděpodobně příští týden.

DAX

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688