BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  14.08.2013 09:57:13

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD,USD/JPY a AUD/NZD

Průmyslová produkce eurozóny splnila v červnu očekávání ekonomů. Meziměsíčně posílila o 0,7 procenta a napravila tak květnový propad o 0,2 procenta. Dobrý výsledek je zásluhou zvýšené produkce zboží dlouhodobé spotřeby, které expandovalo meziměsíčně o 4,9 procenta. V meziročním srovnání si produkce polepšila o 0,3 procenta. Nejvyšší produkci ze 17 zemí eurozóny mělo Německo, kde se výroba zvedla o 2,5 procenta a dosáhla tak největšího zrychlení za poslední 2 roky.

Americké maloobchodní tržby vzrostly meziměsíčně v červenci o 0,2 procenta. Jádrové maloobchodní tržby očištěné o ceny automobilů, pohonných hmot a stavebního materiálu expandovaly o 0,5 procenta a připsaly si největší zisk od loňského prosince. Importní ceny podražily v červenci o 0,2 procenta a zůstaly za očekáváním. Ekonomové predikovali až 0,6 procentní růst. Podnikatelské zásoby zůstaly meziměsíčně v červnu nezměněny, když dosáhly na 0,0 procenta.

Prezident atlantské pobočky FEDu Dennis Lockhart prohlásil, že současná ekonomická data nedávají FEDu jasný obrázek a nelze tak říci, zda v září dojde k redukci kvantitativního uvolňování. Na akciových trzích tak stále přetrvává nervozita, která se v posledních dnech projevuje konsolidací.

Novozélandské maloobchodní tržby vzrostly ve druhém kvartále o 1,7 procenta. Jádrové maloobchodní tržby očištěné o volatilní prvky posílily dokonce o 2,3 procenta. Největšího posílení se dočkalo pohostinství a stravovací zařízení, těm se tržby zvedly o 4,5 procenta.

Francouzské HDP za druhý kvartál překvapilo nad očekávání. Tamní hospodářství se dočkalo 0,5 procentního růstu a nenavázalo na 0,2 procentní propad z prvního kvartálu. Jde o největší nárůst od prvního čtvrtletí roku 2011. Domácí spotřeba zrychlila o 0,4 procenta. Dařilo se i zahraničnímu obchodu, když export posílil o 2,0 procenta a import expandoval o 1,9 procenta. Zásoby se také zvýšily a to konkrétně o 0,2 procenta. Výsledek je pozitivním překvapením, protože ekonomové predikovali růst o pouhé 0,1 procento.

Německé HDP podobně jako to francouzské překonalo predikce ekonomů a ve druhém čtvrtletí vzrostlo o 0,7 procenta. Skvělému výsledku pomohla hlavně domácí poptávka a export. V meziročním srovnání si HDP polepšilo o 0,9 procenta. Růst HDP byl podpořen také vyšší zaměstnaností, protože se na produktu podílelo 41,8 milionu pracujících, což je 242 000 více než před rokem.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

EUR/USD opustilo ve včerejší seanci rostoucí trendový kanál a naznačilo tak tendenci zahájit nový výprodej. Proti tomuto vývoji se však zatím staví dnešní výsledky HDP ze dvou největších ekonomik. Hlavní pozornost se nyní upírá na výsledek HDP celé eurozóny. Z technického hlediska jsou býci podpořeni jen skrytou býčí divergencí. Znovu bude potřeba překonat rezistenci 1,33. Do té doby je nákup rizikový.

GBP/USD pokračovalo během včerejší seance v korekci a na trhu se držela nízká volatilita. Dnešní dopolední série datBritánie by mohla pomoci trhu k výraznějšímu pohybu. Z technického hlediska se stále čeká na odraz od kulatého čísla 1,54 a rostoucí trendové linie. Trh je do proražení těchto podpor v rostoucím trendu a má potenciál dosáhnout rezistence 1,56.

USD/JPY testuje silný odpor na Fibonacciho úrovni 61,8. Souběh několika technických faktorů favorizoval spíše prodávající. Současné býčí momentum značí chystající se pokus o proražení tohoto odporu. Trh by se tak případným průrazem mohl znovu podívat k hlavní klesající trendové linii, která ohraničuje střednědobou medvědí náladu.

AUD/NZD se dostalo do formace symetrického trojúhelníku, kde v posledních dnech konsoliduje. Proražením supportu 1,14 by se trh mohl posunout znovu k podpůrné hraně formace. Dlouhodobý trend na tomto páru zůstává medvědí a proražení se očekává spíše směrem dolů. Do opuštění trojúhelníku je trh bez krátkodobého trendu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688