Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  24.10.2003 09:26:57

Proventus Finance - souhrn 23.10. na trzích USA


Microsoft svými výsledky předčil očekávání

 

Po uzavření trhů ohlásil softwarový gigant Microsoft zisk za své první fiskální čtvrtletí ve výši 30 centů na akcii a 6%-ní nárůst příjmů z 7,75 miliard na 8,2 miliardy dolarů. Obchodníci však očekávali ještě více a na after-marketu poslali akcie o více jak 2% níže. Indexy dnes ukončily obchodní den ve smíšených výsledcích. Dow Jones industrials a Standard and Poor’s 500 v plusu, když po většinu dnes byly v záporných hodnotách. Nasdaq Composite pod tlakem slábnoucích technologických akcií ukončil den v červených číslech. Pozitivní zprávou dnešního dne je, že se indexy udržely nad svými 20-ti denními klouzavými průměry, což je jedna z hranic podpory.

Mezi akcie, které dnes vyšplhaly nahoru patří farmaceutická firma Eli Lilly, která splnila očekávání ohledně zisku. Dalšími akciemi, které vzrostly o více jak 5% jsou stavební firma Pulte Homes a finanční společnost Countrywide Financial.

Otevření trhů bylo díky situaci na mezinárodních trzích negativní. Japonský index Nikkei klesl o 5%, což je největší pokles od teroristických útoků na New York. Pád byl tažen 25%-ním poklesem zisku společnosti Sony. Evropské burzy utrpěly ztráty díky zprávě Royal Dutch/Shell Group, že společnost nesplnila očekávání ohledně zisku ve třetím čtvrtletí.

Polovodičová firma KLA-Tencor splnila očekávání ohledně zisku v uplynulém čtvrtletí, ale poskytla nižší výhled na další čtvrtletí. Akcie zareagovaly poklesem o více jak 8%. Akcie AT&T Wireless klesly o 10% poté, co společnost zaznamenala nižší nárůst nových klientů než se očekávalo. Zbrojní firma Raytheon ohlásila ztrátu 8 centů na akcii a snížila odhad zisku. Pojišťovna American International Group a Xerox ohlásily výsledky v souladu s očekáváními.

Počet lidí, kteří šli v minulém týdnu poprvé žádat o podporu v nezaměstnanosti klesl o 4 000 na 386 tisíc, což je v souladu s očekáváním.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

11.11.2004Proventus Finance - souhrn na 10.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
10.11.2004Proventus Finance - souhrn na 9.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
09.11.2004Proventus Finance - souhrn na 8.11. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
12.10.2004Proventus Finance - souhrn 11.10. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
14.12.2003Proventus Finance - souhrn 12.12. na trzích USA Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)



Zobrazit sloupec