vshosting (vshosting)
Internet a telefony  |  10.10.2024 15:13:01

vshosting spouští GPU-as-a-service: Dostupné vysoce výkonné servery pro nejnáročnější výpočetní úlohy

Praha, 9. října 2024 – Společnost vshosting, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů cloudových služeb na českém trhu, oznamuje spuštění nové služby GPU-as-a-service. Ta přináší okamžitý přístup k vysoce výkonným serverům s nejnovějšími GPU od NVIDIA, konkrétně modely H100 a L40S, a na vyžádání dokonce i s nejvýkonnějším modelem H200. Tato služba je určena pro společnosti, které potřebují řešit náročné výpočetní úlohy, jako jsou strojové učení, umělá inteligence (AI), vědecké výpočty, nebo analýzy velkých dat, ale i automatizaci zákaznické péče nebo zpracování velkého objemu fotek či videí.

V situaci, kdy je na trhu globální nedostatek výkonných GPU serverů a dodací lhůty čipů NVIDIA se protahují na měsíce, vshosting nabízí řešení, které umožňuje firmám využívat tyto výpočetní kapacity bez nutnosti investic do vlastního hardwaru. GPU-as-a-service vshosting je tedy odpovědí na současnou vysokou poptávku po výpočetním výkonu, kterou umělá inteligence a další moderní technologie vyžadují.

Rychlá dostupnost a flexibilita jako klíčové výhody

„Díky našim strategickým partnerstvím jsme schopni firmám zajistit přístup k nejmodernějším serverům s GPU od NVIDIA během pouhých dvou až tří týdnů,“ říká Marián Holý, komerční ředitel vshosting. „To je obrovská výhoda v době, kdy čekací doby na GPU servery běžně přesahují tři měsíce. Naše služba navíc umožňuje firmám přizpůsobit si výkon a konfiguraci na míru, ať už formou fyzických serverů, nebo prostřednictvím cloudu.“

Přístup k serverům s nejnovějšími GPU, jako je NVIDIA H100 či L40S, je ideální pro výpočetně náročné úlohy, které vyžadují masivní paralelizaci a zpracování velkého množství dat v reálném čase. Pro firmy s mimořádnými nároky na výkon pak vshosting nabízí i konfigurace s nejnovějšími grafickými kartami NVIDIA H200, které umožňují dosáhnout ještě vyšší výpočetní kapacity.

Úspory díky pronájmu místo nákupu vlastního hardwaru

Vysoké náklady a dlouhé dodací lhůty spojené s pořízením a provozem GPU serverů činí vlastní nákup pro mnoho organizací téměř nemožným. Místo toho vshosting poskytuje flexibilní službu pronájmu GPU serverů, která eliminuje starosti spojené s nákupem a správou hardwaru. „Výhodou naší služby je nejen krátká dodací lhůta, ale i možnost pronajmout si GPU server bez závazku třeba na jeden den za cenu již od 26 EUR, což je perfektní způsob, jak si ověřit jeho výkon,“ dodává Holý.

Kromě toho nabízí vshosting plnou podporu při konfiguraci a optimalizaci serverů tak, aby jejich výkon přesně odpovídal potřebám zákazníka. V případě potřeby může klient vshostingu snadno škálovat výpočetní jednotky o další karty nahoru, či dolů. Tým odborníků přitom poskytne komplexní podporu při konfiguraci, optimalizaci a řešení případných problémů. Servery jsou designovány pro snadné přizpůsobení výkonu podle aktuálních potřeb organizací. To zajišťuje, že firmy mohou své výpočetní úlohy řešit efektivně a bez komplikací.

Bezpečnost a vysoká konektivita samozřejmostí

Vshosting své GPU servery umisťuje do datacenter, která splňují nejvyšší bezpečnostní standardy a jsou chráněna proti kybernetickým hrozbám. Kromě toho servery disponují konektivitou 2x400 Gbps, což zajišťuje vysokou dostupnost a stabilitu i pro ty nejnáročnější aplikace. To znamená, že zákazníci vshosting mají nejen okamžitý přístup k výpočetnímu výkonu, ale také jistotu, že jejich data jsou bezpečně uložena a zpracovávána.

„Naší vizí je umožnit českým firmám přístup k nejmodernějším technologiím, aniž by musely investovat obrovské prostředky do vlastní infrastruktury,“ uzavírá Marián Holý. „V oblasti umělé inteligence a pokročilých výpočetních úloh vidíme obrovský potenciál, a díky GPU-as-a-service můžeme tento potenciál zpřístupnit i menším firmám, které se tak stanou konkurenceschopnější nejen na českém, ale i globálním trhu.“

Společnost vshosting je největším českým poskytovatelem cloudových a hostingových služeb se správou. Vznikla již v roce 2006 a je technickým základem, na kterém stojí úspěšné e-shopy a IT společnosti.

Tým vshosting s téměř 100 odborníky zajišťuje hladký provoz desítek tisíc e-shopů a stovek dalších webů a IT projektů po celé Evropě, od dynamických startupů až po průmyslové giganty. Hostují tak více než 65 % české e-commerce, například Notino, Pilulku a GymBeam. Mezi technologické firmy, kterým vshosting pomáhá uspět, patří Shoptet, Shopsys nebo Solvertech.

Více informaci na: vshosting.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688