Lidé (Lidé)
Lidé  |  03.10.2024 16:46:45

BiQ Group posiluje tým: Data & AI divizi nově povede Ján Zajíc

Vystavět samostatnou Data & AI divizi ve společnosti BiQ Group a najít lék na genetické nemoci. To jsou cíle nového ředitele pro data a umělou inteligenci ve společnosti BiQ Group Jána Zajíce. Ten má dlouhodobé zkušenosti s analýzou dat, BI (Business Intelligence), umělou inteligencí a vytvářením nových obchodních příležitostí. Ve společnosti BiQ Group plánuje vybudovat tým expertů, který bude zákazníkům nabízet datová řešení, strojové učení a data science. Jeho ambicí je za přispění datových a AI technologií pomoct výzkumníkům nalézt genové terapie na nemoci, které byly doteď neléčitelné.

„V BiQ Group rosteme jak organicky, tak prostřednictvím akvizic, abychom prohloubili svoje know-how a mohli lépe reagovat na rostoucí poptávku po našich službách. Naším cílem je primárně obsluhovat zákazníky vlastním týmem, avšak nebráníme se ani akvizičnímu propojení naší nově vybudované datové divize s jinými subjekty, pokud to podpoří další růst. Už teď máme projekty, které se začínají rozbíhat. Zatím pracujeme v malém týmu, který chceme postupně rozšiřovat. Nyní se třeba soustředíme na posílení partnerství s Microsoftem, jehož technologie využíváme. Věřím, že právě v tom nám dokáže Ján Zajíc se svou více než 25letou zkušeností v IT pomoci,“ říká Marcel Červený, CEO BiQ Group.

Ján Zajíc Ján Zajíc ve skupině BiQ Group, kromě partnerství s Microsoftem, plánuje posílit vazby na další klíčové platformy, například SAP. Do budoucna vidí velký potenciál v propojení těchto řešení a implementaci umělé inteligence, data science, big data a internetu věcí (IoT). Zároveň si uvědomuje, že některé projekty spotřebovávají obrovské množství zdrojů a energie, aniž mají jasný přínos. Proto plánuje poskytovat klientům také poradenství k business casům pro efektivní využití řešení v oblasti data & AI.

Data & AI řešení pomáhají v byznysu i ve vědeckém výzkumu

„Po důkladné analýze dokážeme přesně určit aktuální postavení firmy a identifikovat oblasti pro další růst. Odhalíme příležitosti a slabá místa, přičemž sbíráme data z různých zdrojů, která následně sjednotíme, vyčistíme a zpracujeme do analytických vrstev. Tato data jsou poté využitelná nejen pro reporting a vlastní vizualizace, ale také jako základ pro další aplikace. Chceme vybudovat jednotnou datovou základnu pro celou firmu, která je díky pokročilým metodám data science, strojovému učení a umělé inteligenci snadno škálovatelná a roste společně s firmou díky cloudovým řešením,“ uvádí Jan Zajíc, ředitel pro data a umělou inteligenci v BiQ Group.

Zajíc se také zaměřuje na odpovědné využívání umělé inteligence, zejména v oblastech, jako je vývoj léků na různé nemoci. Jeho životním cílem je najít lék na dosud neléčitelné genetické nemoci, což zahrnuje propojení dat a umělé inteligence s výzkumem ve farmacii a biologii, včetně genové terapie, což úzce souvisí s jeho zájmem o IT, AI a další moderní technologie. K výzkumu jej přivedla genetická nemoc dcery, pro kterou nyní neexistuje léčba. „Existuje přes 8 000 známých genetických onemocnění, na drtivou většinu z nich dosud neexistuje lék. Možnosti vědy se však za ta desetiletí neskutečně posouvají a zásadní roli v tom hraje právě IT. Vidím proto v této oblasti obrovskou příležitost a potenciál, k jehož naplnění můžu sám přispět,“ vysvětluje Ján Zajíc, který připravuje za účelem podpory výzkumu i založení pacientské organizace pro jednu ze vzácných genetických nemocí.



BiQ Group je technologická skupina postavená na proaktivním a partnerském přístupu, díky kterému její experti provázejí klienty výzvami moderního digitálního světa. Skládá se z pěti dceřiných společností rozmístěných ve dvanácti lokalitách v České republice i na Slovensku. Díky tomu může být vždy po ruce jak pro lokální šampiony, tak pro globální hráče z řad známých korporací i nadějných startupů. BiQ Group, která je součástí skupiny InTeFi Lukáše Nováka, dnes tvoří více než 460 vývojářů a dalších specialistů s expertním know-how v široké paletě technologií. Díky tomu mohou přinést komplexní službu, od vývoje na míru přes osvědčené platformy SAP, Atlassian a Kentico Xperience až po e-commerce a digitální marketing. Projekty dodávají pro firmy T-Mobile, DPD, GTS Alive – ISIC, Škoda Auto, Unipetrol, Allianz pojišťovna, Sazka, Univerzita Tomáše Bati, SZIF, Konica Minolta, Tatra banka a více než stovku dalších klientů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688