Vlada.cz (Vláda)
Z domova  |  24.09.2024 18:16:00

Premiér Petr Fiala předal Cenu Bezpečnostní rady státu pro rok 2024

Karel Bačkovský, Martin Smolek a Václav Bartuška jsou novými nositeli Ceny Bezpečnostní rady státu, získali ji za významný přínos pro bezpečnost České republiky či její bezpečnostní politiku. Ocenění za rok 2024 předal v úterý 24. září 2024 v Lichtenštejnském paláci premiér Petr Fiala.

Ve svém úvodní projevu premiér Petr Fiala připomněl, že díky Ceně Bezpečnostní rady státu se každoročně oceňují profesionálové, kteří se dlouhodobě zasazují o to, aby Česká republika zůstala mezi nejbezpečnějšími zeměmi světa.

„Posilování naší bezpečnosti nestojí jen na financování nebo politickém zadání, ale i na konkrétních lidech na důležitých místech, na jejich schopnostech, motivaci, hodnotách a zkušenostech. Ukazuje nám to naše historie a vidíme to i dnes. V tom, jak kompetentně Česko reaguje na válku v Evropě i na související energetickou krizi. V tom, jak společně se spojenci a partnery dokážeme odvracet nejrůznější hrozby nebo jak se pravidelně zvládáme vyrovnat s krizovými situacemi a pomáhat obětem, jak nám ukazuje příklad nedávných povodní,“ vyzdvihl premiér Fiala.

V hlavní kategorii Ceny Bezpečnostní rady státu byly oceněny tři osobnosti. Mgr. Karel Bačkovský ji získal za celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní politiky ČR se zaměřením na policejní právo a boj proti extremismu. Dalším oceněným za celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní politiky ČR se zaměřením na mezinárodní bezpečnost je JUDr. Martin Smolek, Ph.D., LL.M. Třetí laureát, Mgr. Václav Bartuška, byl oceněn za celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní politiky ČR, zvláště pak v oblasti energetické bezpečnosti.

„Bez vašich odborných i lidských kvalit, bez vaší oddanosti svobodě a demokracii by naše bezpečnost byla jen prázdným heslem. I díky vám ale je běžnou realitou České republiky,“ připomněl úspěch oceněných při slavnostním ceremoniálu premiér Fiala.

V letošním roce byla udělena také cena ve studentské kategorii, obdržel ji Filip Žáček za diplomovou práci "Možnosti posílení personálních kapacit složek resortu obrany v době ozbrojeného konfliktu". Ve stejné kategorii obdržel čestné uznání i Jakub Dienstbier za disertační práci „Mimořádné vládnutí v českém ústavněprávním kontextu”.

“Chci pogratulovat i oběma pánům oceněným ve studentské kategorii za jejich práce zaměřené na praktické problémy obrany v případě konfliktu a na ústavněprávní souvislosti mimořádného vládnutí,” uzavřel premiér Fiala.

Bezpečnostní rada státu uděluje každoročně Cenu kolektivům i jednotlivcům za významná díla v oblasti bezpečnostní a obranné politiky České republiky, za aktivní činnost v bezpečnostní komunitě nebo také za celoživotní prospěšnou práci v oblasti bezpečnostní a obranné politiky České republiky a její osvěty.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688