OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  18.09.2024 12:00:00

Nové parametrické krytí proti hurikánu v pojištění domů

Společnost The Cayman Islands National Insurance Company (Národní pojišťovna Kajmanských ostrovů CINICO) oznámila uvedení nového pojistného produktu pro pojištění domů, který zahrnuje parametrické krytí.

Toto inovativní řešení je navrženo tak, aby v případě výskytu hurikánu kategorie 3 nebo vyšší v určité vzdálenosti od Kajmanských ostrovů automaticky vyplatilo předem dohodnuté částky na úhradu speciálních výdajů na takový incident bez nutnosti podávat žádost o pojistné plnění. Majitelé domů obdrží do tří týdnů od kvalifikace (zařazení) hurikánu platby na pokrytí výdajů, které nejsou obvykle kryty standardním pojištěním, jako jsou dodatečné potraviny, zabezpečení prostor a úklidové práce po bouři. Tato pomoc je poskytována bez ohledu na to, zda dům utrpěl nějakou škodu.

Michael Gayle, generální ředitel společnosti CINICO, vyjádřil optimismus nad novou nabídkou: „Jsme potěšeni, že můžeme nabízet pojištění domů a zahrnout toto parametrické krytí jako standardní prvek nových pojistných smluv. Mimo Kajmanské ostrovy je parametrické krytí někdy k dispozici klientům v pojištění domů za příplatek. Na Kajmanských ostrovech však bude tato výhoda poprvé zahrnuta jako standardní součást pojistných smluv pojištění obytných objektů od společnosti CINICO.“

Parametrické krytí společnosti CINICO je k dispozici nejen držitelům pojištění domů této společnosti, ale také jako samostatná pojistka pro majitele domů, kteří mají pojistné smlouvy u jiných poskytovatelů. Toto krytí lze tak využít k vyrovnání dopadu spoluúčasti z pojištění po hurikánu.

Michael Gayle, který je členem představenstva Karibské asociace pro pojištění katastrofických rizik (CCRIF SPC), vyzdvihl širší výhody parametrického pojištění a poznamenal, že asociace se chystá vyplatit více než 80 milionů USD zemím postiženým nedávným hurikánem Beryl, a to vše do 14 dnů od události.

„Společnost CINICO zvyšuje laťku v pojišťovnictví a plní náš slib přinášet do pojišťovnictví inovace. Poskytování spolehlivé a včasné opory majitelům domů na Kajmanských ostrovech, zejména v případě hurikánů, napomáhá dosažení tohoto cíle. Zařazením parametrického hurikánového pojištění do běžné smlouvy zajišťuje CINICO majitelům domů přístup k nebyrokratické a spolehlivé podpoře, když ji nejvíce potřebují,“ dodal Gayle.

Uvedení nového pojištění domácnosti CINICO s parametrickým krytím pro případ hurikánu následuje po uvedení nového produktu pojištění motorových vozidel na trh v březnu 2024. Tyto nabídky jsou součástí širšího plánu expanze společnosti, který má zajistit, aby majitelé domů a obyvatelé Kajmanských ostrovů měli přístup k dostatečné pojistné kapacitě a krytí na stále zranitelnějším pojistném trhu.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Et 15:03  Škody zatím odhadujeme na desítky milionů korun (Direct) OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Et 13:16  Aktuální čísla k povodním + veřejný příslib u storna zájezdu Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Et   6:00  Nový pohled na oblast pojišťovnictví nabízí ESBM s programem MBA OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Digitální prodej v Německu významně posiluje OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688