Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  11.09.2024 14:26:00

Mladá Boleslav - Na radnici se konala první koordinační schůzka ke stavbě rozšíření třídy V. Klementa

Na magistrátu v Mladé Boleslavi se konala v úterý 10. září odpoledne první koordinační schůzka k připravované stavbě kompletního rozšíření třídy Václava Klementa. Jednání se zúčastnili zástupci města Mladá Boleslav, Středočeského kraje, Policie ČR, vybraného zhotovitele, automobilky Škoda Auto, projektantů a správců sítí. „Byly zde pojmenovány nejdůležitější skutečnosti, o kterých bude nutné dále detailně jednat. Další schůzka by se měla uskutečnit v příštím týdnu,“ uvedl primátor Jiří Bouška.
Koordinační schůzka k chystanému rozšíření třídy V. Klementa na magistrátu.
Koordinační schůzka k chystanému rozšíření třídy V. Klementa na magistrátu.
 

 
 

Rozšíření třídy Václava Klementa bude představovat největší dopravní zásah do života města přibližně na dva roky. Po podpisu smlouvy se zhotovitelem stavby bude proto nutné velmi detailně a jednoznačně vyjasnit požadavky a potřeby všech dotčených organizací. Teprve poté bude možná vlastní práce na dopravních opatřeních, zpracování harmonogramu stavby a určení, v jakém úseku bude možné začít.

Do příprav stavby je nutné zahrnout požadavky všech významných správců sítí včetně vedení horkovodu, názory a požadavky Policie ČR i odboru dopravy magistrátu, ale také vše koordinovat se společností Škoda Auto, jejíž závod a hlavní přístupové body jsou právě v blízkosti třídy Václava Klementa.

Vybraným dodavatelem je sdružení TVK COLAS a H-INTES s nabídkovou cenou necelých 227 milionů korun, cena je přitom nižší, než odhadovaná – kraj počítal s 335,5 miliony korun, přičemž 103,1 milionu korun mělo hradit právě město Mladá Boleslav.

„Naše spoluúčast tím pádem bude 62 milionů korun. Pokud z Ministerstva pro místní rozvoj ČR dostaneme vyjednanou dotaci v kompletní výši 29 milionů korun, bude to znamenat, že přímo z vlastních zdrojů nakonec vynaložíme 33 milionů. Ve srovnání s prvními kalkulacemi tak uspoříme skoro 70 milionů,“ upřesnil primátor Bouška.

Chystaná rekonstrukce se týká úseku od Bondy centra až ke křižovatce s ulicí 17. listopadu. Nově rozšířená komunikace je koncipována jako směrově rozdělená, vždy s dvěma až třemi pruhy v každém směru. Součástí stavby budou i nové autobusové zálivy, které však nebudou součástí jízdních pruhů. Oddělení protisměrných pruhů zajistí pásmo zeleně, provoz na křižovatce zjednoduší bypassy a ostrůvky. Délka celého úseku je 1,14 km. Stavba je s ohledem na množství inženýrských sítí a přeložek velmi komplikovaná. Stavba potrvá 25 měsíců. Zahrnutá byla i do seznamu strategických dopravních investic, které byly součástí vládního usnesení na podporu Mladoboleslavska v roce 2018.


 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 11.9.2024 / 11.9.2024

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688