mesto-most.cz (Most)
Z regionů  |  30.08.2024 10:19:00

Nález válečné munice v areálu Chemparku v Záluží u Litvínova

Aktualizace 30. 8. 2024 10:02

V odlehlé části chemického areálu v Záluží u Litvínova byla 21. 8. 2024 při výkopových pracích nalezena nevybuchlá letecká puma z druhé světové války.
Mapa perimetru
 

 
 

Aktualizace 30. 8. 2024 10:02

Silnice I/27 včetně tramvajové trati bude uzavřena dnes od 11:00 hod. do odvolání. Uzavírka bude již od křižovatky Chomutov/Litvínov u zastávky Souš. Poslední zastávky na standardní trase tramvajových linek budou Most, Souš a Litvínov, nádraží.
Náhradní autobusová doprava bude nasazena na celé trase linky č. 4 z Mostu až do Litvínova a zpět a bude vedena po objízdné trase přes Komořany a Horní Jiřetín. Mimořádně staví dopravní podnik na zastávkách H. Jiřetín, škola a Hamr.

Kvůli dlouhé objízdné trase může docházek ke zpožděním a nepravidelnostem v dopravě. Náhradní autobusová doprava bude od spojů z Citadely v 10:51 a od Dopravního podniku v 10:47, a to až do odvolání. Po zrušení uzavírky se vrátí tramvaje do provozu.
Podrobnější informace ZDE

Aktualizace 30. 8. 2024 8:00

Pozor! Dnes 30.8.2024 mezi 11. a 13. hod. proběhne řízený odstřel letecké pumy ve východní části areálu ORLEN Unipetrol RPA Litvínov. Nevstupujte do vyznačeného nebezpečného prostoru ani po řízeném odstřelu! Jakmile pomine nebezpečí budete informováni. Řiďte se pokyny složek IZS.

Aktualizace 29. 8. 2024 17:00

Dne 30.8.2024 v odpoledních hodinách se předpokládá likvidace nalezené letecké pumy formou řízeného odstřelu v areálu společnosti Oren Unipetrol RPA v Záluží u Litvínova. V tomto čase, který bude průběžně upřesňován nevstupujte v žádném případě do vymezené zóny, která bude v terénu vyznačena a dbejte pokynů na místě přítomných zástupců složek IZS. Nevstupujte do nebezpečné zóny ani po řízeném odstřelu!

Následně proběhne průzkum nebezpečné zóny, který bude trvat přibližně 4 hodiny. Poté bude rozhodnuto o dalším postupu.
Silnice I/27 a rovněž paralelní tramvajová trať bude mezi Litvínovem a Mostem uzavřena na nezbytně nutnou dobu. Informace budou průběžně aktualizovány.

Aktualizace 29. 8. 2024 12:40

Informace DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s.: Aktuální informace o změnách v dopravě z důvodu chystané deaktivace nevybuchlé pumy v Chemparku v Záluží.
V době uzavření oblasti kolem Záluží včetně silnice I/27 a tramvajové trati, bude v provozu náhradní autobusová doprava pouze za linku č. 4. Linka č. 1 (případně č. 3) nebude v provozu.
Náhradní autobusová doprava bude nasazena na celé trase linky č. 4 z Mostu až do Litvínova a zpět.
Náhradní autobusová doprava za linku č. 4 bude vedena po objízdné trase přes Komořany a Horní Jiřetín. Kvůli dlouhé objízdné trase může docházek ke zpožděním a nepravidelnostem v dopravě.
Poslední zastávky na standardní trase tramvajových linek budou Most, Souš a Litvínov, nádraží. Mezi těmito zastávkami pojedou autobusy náhradní dopravy po objízdné trase přes Horní Jiřetín a Komořany.
Následující zastávky nebudou náhradní dopravou obsluhovány:
Autobusy náhradní dopravy za linku č. 4 budou mimořádně zastavovat na zastávkách Horní Jiřetín, pošta a Hamr.
V Mostě budou autobusy náhradní dopravy zastavovat na standardních tramvajových zastávkách (mimo zastávky Dopravní podnik, Zimní stadion a Souš, kde budou zastavovat na náhradních zastávkách).
V Litvínově budou autobusy náhradní dopravy zastavovat na tramvajových zastávkách Obchodní dům (oba směry), Technické služby (oba směry), Stadion (směr Citadela) a Citadela.
V Litvínově na nádraží budou autobusy náhradní dopravy zastavovat pro směr k Citadele na nástupišti č. 1 (zastávky linky č. 13 směr Loučná) a pro směr do Mostu na nástupišti č. 3. U ostatních zastávek budou autobusy náhradní dopravy zastavovat na tradičních místech poblíž tramvajových zastávek.
O konkrétním termínu a času vás budeme informovat, jakmile dostaneme pokyny od Policie ČR.

Objeízdná trasa

 

Aktualizace 28. 8. 2024 14:50

Informace DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s.: Výluka tramvajových linek č. 1 a č. 4 bude v době deaktivace bomby v Chemparku v Záluží bez náhradní autobusové dopravy
Sledujte média a informačních kanály dopravního podniku – webové stránky www.dpmost.cz a sociální sítě Facebook www.facebook.com/dpmMaL/ a info panely na zastávkách MHD, kde vás bude dopravní podnik aktuálně informovat o omezeních týkajících se MHD. Dle dostupných informací bude v době řízené likvidace uzavřen perimetr 2 km od místa nálezu a opět dojde k zastavení veškeré dopravy a k výluce tramvajového provozu na meziměstské trati včetně možných objízdných tras. Dopravní podnik nebude v době výluky a zastavení provozu tramvají na meziměstských linkách a v době uzavření oblasti okolo chemičky nasazovat náhradní autobusovou dopravu za linku č. 1 a č. 4. Pokud dojde k otevření některé z možných objízdných tras, náhradní autobusová doprava bude zavedena.
  O konkrétním termínu a času vás budeme informovat, jakmile dostaneme pokyny od Policie ČR.  

Aktualizace 26. 8. 2024 11:24

Ve spolupráci s Policií České republiky a Hasičským záchranným sborem pokračuje ORLEN Unipetrol RPA, a.s. v přípravách areálu na deaktivaci nalezené bomby, ke které by podle Policie České republiky mělo dojít nejdříve ve čtvrtek 29. srpna nebo v pátek 30. srpna 2024. Město Most dnes o tom informoval ORLEN Unipetrol RPA.
Od úterý 27. srpna 13:00, po uplynutí bezpečnostní lhůty, dojde k realizaci připravených opatření pro bezpečné zajištění místa deaktivace bomby, která bude provedena přímo v areálu závodu v místě nálezu. Během deaktivace dojde z bezpečnostních důvodů k rozšíření zásahové zóny se zákazem vstupu a bezpečnostní zóny s omezeným vstupem do rafinérské části závodu i mimo něj, zejména do oblasti takzvaného Růžodolu, která z východní strany přiléhá k areálu. Konkrétní informace budou vydány Policií České republiky.

Aktualizace 22. 8. 2024 15:07:

Dle aktuálních informací od Policie ČR bylo zrušeno dopravní omezení u areálu Chempark, silnice I/27 mezi Mostem a Litvínovem je opět zprůjezdněna.Tramvajová doprava bude obnovena 23. 8. 2024.

Aktualizace 22. 8. 2024 11:57:

Informace DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s.: Z důvodu nálezu nevybuchlé válečné munice v areálu Chempark je přerušena tramvajová doprava mezi městy Most a Litvínov v celé své trase. Náhradní doprava je řešena autobusy pro linky č.4 a č.40, které nezajíždí do areálu Chempark.
  • Náhradní autobusová doprava je ve směru z Mostu vedena podél tramvajové tratě ke Zdravotnímu středisku v Záluží, kde na kruhovém objezdu je dále vedena směrem na Horní Jiřetín a poté na nádraží v Litvínově, kde autobus zastavuje na nástupišti č.1.
  • Ve směru z Litvínova staví náhradní autobusová doprava na zastávce Litvínov, Nádraží na nástupišti č.3 a dále pak pokračuje po stejné objízdné trase směrem na Horní Jiřetín ke Zdravotnímu středisku v Záluží a dále do Mostu.
Upozorňujeme cestující, že vzhledem k délce objížďky přes Horní Jiřetín se časy odjezdů linky č.4 a č.40 mohou lišit oproti jízdním řádům a je potřeba počítat s časovou rezervou. Za způsobené komplikace se omlouváme.
V případě dotazů se obracejte na dispečink DPmML - 476 769 009 (Most), 476 769 110 (Litvínov).

Aktualizace 22. 8. 2024 9:58:

Město Litvínov zřídilo infolinku 771 504 474 pro občany ohledně objízdných tras a dalších případných informací z ORLEN Unipetrol RPA, s. r. o. V provozu denně 7-19 hodin.

Aktualizace 22. 8. 2024 9:04:

Kvůli nálezu nevybuchlé munice v perimetru Podkrušnohorského technického muzea bude muzeum až do 27.8. pro veřejnost uzavřeno.

Aktualizace 21. 8. 2024 19:30:

Nález nevybuchlé pumy vedl nově k uzavření silnice I/27 mezi Mostem a Litvínovem a zastavení tramvajové dopravy mezi oběma městy. Náhradní autobusová doprava nezajíždí do areálu Chempark.

Aktualizace 21. 8. 2024 15:39:

Z důvodu nálezu nevybuchlé válečné munice v areálu Chemparku je uzavřena železniční zastávka Most-Minerva, čímž došlo i k omezení železniční dopravy mezi Mostem a Litvínovem.

Pro aktuální informace sledujte:
 
Za aktualizaci zodpovídá: admin .
Vytvořeno / změněno: 21.8.2024 / 30.8.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688