pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Ze světa  |  30.08.2024 00:00:00

Botanická zahrada v polském Kladsku může prezentovat Pardubický kraj nejen polským turistům


Jedním z velkých turistických lákadel v polském Kladsku je Park Minieuroland. S ohledem na možnou spolupráci s Pardubickým krajem a Střední školou zahradnickou a technickou v Litomyšli park ve čtvrtek navštívil hejtman Martin Netolický.

„Park Minieuroland v Kladsku je botanickou zahradou, malou zoologickou zahradou a prezentací slavných staveb z celého světa. Letos by mohlo areál navštívit až 170 tisíc turistů, z toho až 60 procent z České republiky. Řada návštěvníků se v průběhu roku vrací, jelikož park se v různých ročních obdobích mění. Rádi bychom například s využitím fondů pro přeshraniční spolupráci navázali užší kontakt a prezentovali dominanty našeho kraje i formou květinové výzdoby,“ řekl hejtman Martin Netolický s tím, že by se mohlo jednat o zajímavou zkušenost také pro studenty Střední školy zahradnické a technické v Litomyšli. „Studenti naší zahradnické školy v Litomyšli mají bohaté zkušenosti s květinovou výzdobou u nás i v zahraničí, a to například včetně organizace státních recepcí. V rámci tradičního květinového festivalu bychom chtěli vytvořit tým, který by mohl společně s polskými kolegy například připravit květinovou instalaci na příští rok festivalu. Na tento typ spolupráce je možné čerpat finanční prostředky z Fondu malých projektů v rámci programu Interreg. Pro naše studenty by se mohlo opět jednat o zajímavou zahraniční zkušenost a praxi,“ sdělil hejtman Netolický.

Další součástí spolupráce by mohla vzájemná propagace turistických zajímavostí Pardubického kraje přímo v areálu Minieurolandu a prezentace polského areálu v Pardubickém kraji.

Park Minieuroland

Park miniatur Minieuroland v Kladsku je jediným svého druhu rekreačně-vzdělávacím komplexem v Polsku. Na území o rozloze 20 km² bylo vysázeno více než 1000 stromů a keřů, přivezených nejen z Polska, ale také Belgie a Nizozemí. Jsou zde k vidění modely Sochy Svobody, šikmé věže v Pise, Eiffelovy věže, palácového komplexu Zwinger, pařížského Vítězného oblouku, londýnského Big Benu a řady dalších.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688