mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  28.08.2024 15:15:00

Činnost české obchodní komory na západě USA byla oficiálně zahájena

Česká obchodní komora na západním pobřeží USA, která byla oficiálně založena 4. března 2024 pod názvem Czech Western U.S. Chamber of Commerce Inc. oficiálně zahájila svoji činnost společenskou akcí, kterou vedoucí obchodního úseku J. Přikrylova (OEÚ) se zakladatelem komory CEO Druven Law company panem Jeffrey C Mayesem a týmem zorganizovali dne 15. května 2024 v nových prostorách konzulátu. Akci finančně podpořilo Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Slavnostní / společenské setkání za účasti téměř šesti desítek zástupců firem a obchodních společností zahájil úvodním projevem generální konzul J. Olša, který vyslovil podporu této aktivitě, ve které spatřuje velký potenciál již s ohledem na ukazatele o výkonnosti kalifornské ekonomiky i ostatních států západního pobřeží.

Po jeho vystoupení následoval projev OEÚ, která zdůraznila přínosnost komory pro české firmy a místní podnikatele. Vedle stávajícího funkčního systému ekonomické diplomacie Ministerstva zahraničních věcí, agentur CzechInvest a CzechTrade, bude komora sloužit jako důležitý nástroj k získávání informací, kontaktů a služeb a otevře nové cesty k zviditelnění České republiky na západě Spojených států.

Komora bude sloužit českým společnostem jako lokální partner / subjekt na území USA. Sedmdesátimilionový trh v jurisdikci GK LA, jehož více než polovina sídlí v Kalifornii – pátý největší odběratel českého zboží v USA ukazuje svůj potenciál i pro české firmy. Založení komory představuje zásadní krok v posilování hospodářských vazeb mezi klíčovými středoevropskými ekonomikami a jedním z hospodářsky nejvýznamnějších regionů USA. Bezkonkurenční bilaterální vztahy mezi Evropskou unií a Kalifornií, která je sama o sobě trhem nesmírné síly, si komora klade za cíl vytvořit most usnadňující dokonalejší obchodní propojení a příležitosti. Americké firmy, které sídlí na západní pobřeží, jsou také významnými investory v České republice. Zejména Kalifornie, nejlidnatější a nejprosperující americký stát, je nejen místem, kde se uplatňují převratné technologické inovace, ale také místem, kde vznikají celospolečenské trendy s globálními ekonomickými dopady. Je také sídlem několika prestižních univerzit s vynikajícím know-how, které mohou Českou republiku v mnoha oblastech inspirovat, a komora bude tyto zájmy na obou stranách propojovat.

O činnosti komory dále informovala CEO (nově vzniklé komory), Eva Kurkinova Costas, která prezentovala webové stránky komory. Seznámila přítomné s budoucími výhodami členství v komoře a jejich aktivitami. Komora chce poskytovat obchodní doporučení šitá na míru, přístup ke kvalifikovaným kontaktům na vysoké úrovni a pomáhat identifikovat lukrativní příležitosti. Komora bude dál poskytovat celou řadu služeb, od vedení účetnictví, administrativu a další služby jako benefit pro své členy za nižší než čistě tržní poplatek.

Následně přítomné uvítal president komory Jeffrey Mayes, který uvedl, že se jedná o první akci tohoto druhu, kterou chceme oslovit zejména americké zástupce firem a podnikatelů, který projevují zájem o region střední Evropy. Rádi bychom do budoucna ještě podrobněji představili tento region potažmo Českou republiku jako zemi, která patří ke světové špičce v mnoha odvětvích, jako je biotechnologie, letectví, automobilový, zbrojní průmysl, ale také filmový a kreativní průmysl.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688