Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Údaje o firmách  |  22.08.2024 10:49:53

Výsledky NN Group za první pololetí 2024: Úspěšné plnění cílů, provozní zisk 1,3 mld. EUR

Shrnutí hlavních bodů z výsledků NN Group za 1. pololetí roku 2024:

Na dobré cestě k dosažení cílů a zvýšení výnosů pro akcionáře

Silná obchodní výkonnost, která těží z dynamiky obchodu v Evropě

Prohlášení generálního ředitele NN Group Davida Knibbeho:

„Oznamujeme výborné výsledky za první pololetí roku 2024 a potvrzujeme, že jsme i nadále na dobré cestě k dosažení našich strategických a finančních cílů pro rok 2025. K výbornému hospodaření přispěly setrvale dobré finanční a obchodní výsledky v Nizozemsku a na našich rostoucích evropských trzích. Provozní tvorba kapitálu (OCG) v první polovině roku 2024 činila 959 milionů eur oproti 997 milionům eur v první polovině roku 2023, v čemž se odráží nižší příspěvek nizozemské neživotní pojišťovny, která ve stejném období loňského roku těžila z příznivých pojistných událostí včetně vlídného počasí. To bylo částečně kompenzováno vyššími příspěvky od nizozemské životní pojišťovny, Insurance Europe a našeho bankovnictví. I přes řadu velkých pojistných událostí vzniklých v důsledku požárů na začátku roku 2024 pokračovala nizozemská neživotní pojišťovna v dobrých obchodních výsledcích s kombinovaným poměrem 92,2 %.

Nadále zaznamenáváme vysokou poptávku po našich produktech a službách, což se odráží ve vyšší hodnotě nového obchodu, která se v první polovině roku 2024 zvýšila o 23 procent na 241 milionů eur, a to díky vyšším objemům penzijního zajištění v nizozemské životní pojišťovně a solidnímu prodeji v oblasti krytí rizik a penzijních produktů na našich evropských trzích. Kromě toho nizozemská životní pojišťovna vykázala čistý příliv aktiv ve výši 1,2 miliardy eur v příspěvkově definovaném penzijním fondu.

Výsledky svědčí o robustnosti a diverzifikovanosti našich obchodních jednotek a o vytrvalém naplňování naší strategie zaměřené na naše zákazníky, kolegy a přínos společnosti. Hodnocení spokojenosti zákazníků, měřené pomocí relačního ukazatele Net Promoter Score (NPS-r), si udrželo svůj základní pozitivní trend, zejména na našich mezinárodních trzích. Na všech našich trzích se nadále zaměřujeme na další zlepšování zákaznické zkušenosti a úspěšně rozšiřujeme aplikace umělé inteligence (AI) napříč NN na podporu obchodních zástupců i našich zaměstnanců.

Svými obchodními aktivitami a investicemi nadále přispíváme k udržitelnější ekonomice a společnosti. V únoru jsme se zavázali, že v příštích letech budeme financovat portfolio aktiv zaměřených na zmírňování klimatických změn a adaptaci na ně a na širší energetickou transformaci, a to ve výši 350 milionů eur. Investice do klimatických řešení činily do konce první poloviny roku 2024 celkem 11,5 miliardy eur.

Naše solidní obchodní výsledky a provozní tvorba kapitálu podporují náš závazek k politice návratnosti kapitálu, která spočívá v rostoucí dividendě na akcii a ročním zpětném odkupu akcií ve výši nejméně 300 milionů eur. Sedmadvacátého května 2025 uspořádáme Den kapitálových trhů, abychom trh seznámili s naší strategii a cíli. Rádi bychom poděkovali našim zákazníkům, kolegům a akcionářům za jejich neutuchající oddanost a důvěru.“

Klíčové údaje NN Group

v mil. EUR

1H24

1H23

Změna

Provozní tvorba kapitálu                                            

959

997

-3,9 %

Hodnota nového obchodu

241

195

 23,2 %

Provozní výsledek

1 329

1 400

- 5,1 %

Čistý výsledek

648

-586

10,5 %

 

Ukazatel Solvency II

 

30. 6. 24

192 %

 

31. 12. 23

197 %

 

30. 6. 23

201 %

 

Finanční skupina NN Group navazuje na 177letou tradici mateřské pojišťovny Nationale-Nederlanden. V 11 zemích pečuje o 19 milionů klientů necelých 16 tisíc zaměstnanců. Vedle životního pojištění, spoření na penzi a investičního managementu poskytuje NN Group v některých zemích i bankovní a další finanční služby.

NN Životní pojišťovna předloni oslavila 30 let na českém trhu. Pod názvem Nationale-Nederlanden začala jako první zahraniční pojišťovna v Česku nabízet životní pojištění. Za dobu svého působení nasbírala mnoho ocenění. Zakládá si na tom, aby produkty, které nabízí, byly naprosto srozumitelné, transparentní a zároveň spolehlivé. Své služby pak staví zejména na perfektním servisu a pevných vztazích s klienty, ale i svými zaměstnanci. Na lidech tu zkrátka záleží nejvíce, což dokazuje i obsáhlá aktivita v rámci společenské odpovědnosti, kdy NN Životní pojišťovna pomáhá penězi i přímým dobrovolnickým zapojením tam, kde je to nejvíc třeba – ať už jde o děti, seniory, válečné uprchlíky či bezprostřední humanitární pomoc při přírodních katastrofách. 

NN Penzijní společnost vznikla transformací ING Penzijního fondu, který zahájil svou činnost na českém trhu v roce 1995 pod názvem Průmyslový penzijní fond. Fond se postupně vypracoval mezi největší a nejvýznamnější hráče na trhu penzijního připojištění. Za 29 let působení v ČR připsala NN Penzijní společnost klientům miliardová zhodnocení a přinesla inovativní řešení správy soukromého spoření na penzi v podobě online portálu Moje NN. Společnost je držitelem několika ocenění a jako jedna z prvních přišla s možností kompletního sjednání penzijního spoření pohodlně on-line, protože vedle spokojené finanční budoucnosti svých klientů klade důraz i na dostupnost svých služeb a produktů v době pokračující digitalizace

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Et 12:45  Colt CZ 2Q24 EBITDA 20 % nad konsenzem, FY24 výhled potvrzen Research (Česká spořitelna)
St   9:38  VW se chystá propouštět a připravuje si pro to půdu Research (Česká spořitelna)
St   9:15  UniCredit: Navýšení podílu v Commerzbank Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688